5 ползи за здравето от консумацията на фурми

Те са чудесен заместител на захарта в сладкиши
4
5 ползи за здравето от консумацията на фурми
Снимка: Istock

Един от любимите ни подсладители в сладкиши и здравословни десерти са фурмите или паста от фурми, сироп от фурми. Фурмите са чудесна добавка към смутита, сурови барчета и бонбони, а най-хубавото е, че можем да открием различни видове, както и такива, които са натурални без добавени захари. Екзотичните плодове имат възхитително богат вкус.

Въпреки това не бива да прекаляваме с тяхната консумация. Оказва се, че ако хапваме от тях редовно в умерени количества, ние си осигуряваме част от необходимите ни желязо, магнезий, калий, калций, витамини К, А, от групата В и други. Вижте в галерията ни още няколко причини да ги направите част от вашето ежедневно меню.

Намаляват риска от запек

Фурмите са чудесно допълнение към сутрешната или следобедна закуска. Тъй като са богати на фибри, консумацията им благоприятства добрата перисталтика, като по този начин намалява риска от запек.

Полезни са за кожата

Фурмите, които са натурални и без добавена захар се грижат за кожата ни отвътре навън. Вкусните плодове ни осигуряват важни антиоксиданти, които спомагат за предпазване на клетките от вредните свободни радикали. Тъй като фурмите имат най-високо съдържание на антиоксиданти в сравнение с други сушени плодове, за консумацията им се смята, че допринася за забавяне процесите на стареене на кожата.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: кожафурмизапек
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
7
 
! Отговори
Алито от София преди 1 година
Фурмите са хубави кога си ги накъсаш от палмата като в някои арабски държави, но кога минават, технологична обработка те се промиват със глюкозамин, а това не е много полезно за организма, особено за хора с диабет, кога арабите посетят и през деня не ядът, през нощта повечето ядът фурми и кисело мляко, повечето жени това и е яденето за да се пречистят и то ядът 7-8 фурми, а това найстина е много хубаво и полезно за сваляне на килограми, но през десетина дни и пак седмица на фурми
2
4
 
4
 
! Отговори
Митко Любопитко преди 1 година
За фурмите, които Боко докара със самолет ли става въпрос ?
1
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Благодаря, страхотна стания! Много полезна информация накратко.