Кои са признаците, че навлизате в менопауза?

Много жени се питат как точно ще разберат, когато е настъпила менопаузата
25 ное 2022 23:00, Михаела Лазарова
17
Кои са признаците, че навлизате в менопауза?
Снимка: Istock

Менопаузата е етап от живота на всяка жена. Той може да е истинско предизвикателство. Преминаването през менопаузата е белязано от бурни промени в женското тяло, които могат да са много трудни за понасяне. Повечето жени се боят от настъпването на този момент, защото той е преломната точка на преминаване от зрялост към остаряване.

Ако погледнете откъм положителната страна обаче, менопаузата не е краят на света. Тя е просто период, през който всяка жена преминава. Колкото по-бързо приемете този факт и колкото по-скоро промените нагласата си към позитивен поглед над ситуацията, толкова по-лесно ще ви е да приемете променящото се тяло.

Много жени се питат как точно ще разберат, когато е настъпила менопаузата и дали този момент наближава. Има няколко признака, които подсказват това.

При различните жени менопаузата настъпва по различно време. Обикновено това се случва в интервала между 40 и 60-годишна възраст. В най-честите случаи това става около 50-те години.

Един от симптомите на менопауза е липсата на менструация за повече от 6 месеца. Ако цикълът не идва нито веднъж за такъв дълъг период от време, вероятността менопаузата или пременопаузата да е настъпила, е голяма, според healthdigest.com.

Има и други признаци, които подсказват за драстично изменение в хормоналния баланс, най-вече в спад на естрогена, характерен за менопаузата. Това е косопад, изтъняване на косата, горещи вълни, суха и лющеща се кожа, наддаване на тегло, проблеми с костите и ставите.

Според клиника Майо, всички тези симптоми се дължат на все по-намаляващото количество естроген. Това създава риск от сърдечносъдови заболявания и повишаване на нивата на лошия холестерол.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А защо пауза, сякаш след това пак ще дойде. Не трябва ли да е меноКрай?