4 причини за появата на главоболие

Нередовно хранене
11
4 причини за появата на главоболие
Снимка: Istock

Главоболието е едно от най-честите неразположения. Може да възникне преди или по време на месечния ни цикъл, ако сме недоспали, поради дехидратация, високо кръвно налягане и т. н. Причините за неговата поява може да са ни добре познати, но понякога се оказва, че то е провокирано от фактори, за които не предполагаме. Вижте 4 от тях. Не забравяйте, че ако често изпитвате главоболие е важно да се консултирате с лекар.

Неправилна стойка

Горната част на гърба, раменете и врата ни се напрягат от лоша поза, което може да доведе до главоболие от напрежение. Обикновено основата на черепа е мястото, където се усеща болката, въпреки че понякога може да се разпространи в лицето, особено в челото. За да намалим риска от това е важно да обърнем внимание на това как седим, докато работим, да избягваме да седим или стоим в една и съща поза за дълъг период от време.

Важно е да ходим и да седим с изправен гръб, да не извеждаме твърде напред шията си. Когато разговаряме по телефон да ползваме слушалки, за да не накланяме главата си на една страна. Не на последно място, неудобните матрак и възглавница също могат да са причина за появата на главоболие.

Есенна депресия

С настъпването на есенно-зимния период някои хора стават по-тревожни, тъжни, апатични. Повишените симптоми на тревожност през есенните месеци не са нещо необичайно и може да се дължат на това, че обикновено се излагаме по-малко на слънчева светлина. Също така се тревожим за нещата, които не сме успели да постигнем и т. н. Освен емоционалните промени и промените в настроението, които тревожността може да причини, тя може да бъде и причина за по-честите ни главоболия.

Осигуряването на достатъчно витамин D и слънчева светлина, помага на тялото да синтезира хормони, като мелатонин и серотонин, които играят огромна роля като стабилизатори на настроението. Ново хоби, редовна спортна активност, са част от нещата, които могат да ни помогнат да подобрим настроението си.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Убиват с холограми преди 1 година
Новост е изпозлването на дигитално хологрмаи оръжия вкл ЕКО стикери за трайно увреждане на главата,главен мозък ,сърце. Почти постоянно главоболие получават всички жертви на НЕзаконните нагло престъпни дигитално холограмни оръжия . Експерти да огледат как с апоразени български министри от Еко стикери вкл на МВР,Отбраната,икономиката,външните работи.. Специфични остри увреждания на главен мозък се познават по челат аи очите. Новост е тайно увреждаен амозъка на Урсула фон дер ЛАйен /5.12.22
4
0
 
5
 
! Отговори
Петата причина преди 1 година
Току що си получил сметките за месеца.
3
1
 
3
 
! Отговори
кристина преди 1 година
първата и основна причина за главоболието, това е неправилното пиене на вода! водата се пие 20 мин преди ядене и два часа след хранене! човек няма култура на хранене, не познава механизма на тялото си и не върви в ритъма му, така както създателя ни е направил.. според мен, бъдещтите поколения трябва първо да изучават как да се хранят и предпазват от болести, кога да пият вода, как работи хиповизната жлеза, кога се активира, до колко часа вечер трябва да е последното хранене.. колко часа да спим
2
1
 
1
 
! Отговори
Да кажа преди 1 година
Най - често ме боли глава от жената, след това от дъщерята....
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пропуснали сте причина номер 1: токсини.една млада кифлa с електронна цигара я цепеше яко главата, но вместо да спре е-отровите, зобеше и хапченца за главоболие. Пристрастяването не прощава