"Лалетата" разцъфнаха в края, за да увехнат след дузпи срещу Аржентина

Меси и компания ще играят полуфинал
186
"Лалетата" разцъфнаха в края, за да увехнат след дузпи срещу Аржентина
Снимка: БГНЕС/EPA

И вторият четвъртфинал на Мондиала между Аржентина и Нидерландия предложи много емоции. Редовното време завърши 2:2 и се стигна до дузпи, след които аржентинците стигнаха до успеха - 6:5 (4:3 при дузпите).

Аржентинците владееха инициативата и поведоха с гол на Молина в 35-ата минута. Втората част започна по същия начин като не се виждаше как европейците ще вкарат гол. Всичко сякаш бе решено в 73-ата минута, когато Меси реализира отсъдената дузпа.

Но "лалетата" разцъфнаха седем минути преди края на редовното време. Резервата Ваут Вергхорст беше изпуснат в наказателното поле на Аржентина след центриране на Бергюс от дясното крило. 197-сантиметровият таран насочи добре топката с глава в обратния ъгъл и направи 1:2. Драмата бе пълна, след като Нидерлания изравни в десетата минута на даденото продължение след свободен удар. Коопмейнерс пусна топката покрай стената и подаде на Ваут Вегхорст. Таранът използва физиката си, за да се пребори с Енцо Фернандес и чукна топката във вратата на Емилиано Мартинес за 2:2.

Продължението започна с предпазлива игра и на двата отбора, а положения пред вратарите липсваха. Второто продължение започна с натиск на Аржентина, като Лаутаро Мартинес на два пъти, Меси и Енцо Фернандес можеха да реализират. В 120-ата минута Фернандес удари греда, за да се стигне до дузпи. Нидерланците пропуснаха първите две дузпи, а Енцо Фернандес изпрати в аут четвъртия удар. Лаутаро обаче не сбърка петата дузпа, за да ликува Аржентина!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
0
 
13
 
! Отговори
Хейт преди 1 година
Само да кажа, че българските коментатори бяха в истерия от всеки гол на "лалетата" , все едно Нидерландия не ни е ударила вето. Толкова *** парчета да са и с такава липса на национално достойнство. Те те плюят, ти им се радваш.
119
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Към Холандия имаше масово българско проклятие по повод на Шенген. Загубиха мача. Има справедливост.
118
0
 
5
 
! Отговори
Фънг преди 1 година
Не филма ще се казва "Холандски шмокльо".
117
0
 
2
 
! Отговори
Цънг преди 1 година
Говори се, че съвсем скоро в България ще се снима филма "Холандски ***". Вярно ли е?
116
5
 
10
 
! Отговори
Фъци преди 1 година
Цяла България ликува, защото плоските холандци бяхя победени. Браво на Аржентина. България и Аржентина - приятели за векове.
115
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 124 Ми точно затова че както се разхожда по терена и избухва за изведнъж и решава мача, както само гений може да го направи, а не да бяга като ненормален на 35 години заедно с младоците до него на по 25 години. Меси като беше на 20- 25 години преминаваше сам през халфовата и защитната линия на противниковите отбори. И пак на 35 години е най- полезният на това световно за Аржентина. Забрави ли гола му срещу Мексико и асистенцията за втория гол? Забрави ли гола му срещу Австралия, паляченце?
114
0
 
1
 
! Отговори
до 124 преди 1 година
Той е гледал друг мач явно :Д
113
5
 
4
 
! Отговори
до 123 преди 1 година
С това, че се разхождаше по терена. Статистиката от мача гледа ли? Колко км е навъртял? Не, очеизвадно. Стои и гледа отблизо и неслучайно доскоро беше изгонен от националния отбор. Имаше вина и за 2та гола (особено за нарушението, с което Холандия вкара втория си гол). Стои и спи в защита.
112
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 122 С кое разочарова Меси ве, недоразумение такова? За страхотната му асистенция за първия гол? Че вкара двете дузпи? С кое, жалкарец?
111
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изключителна Холандия! Ясно, че масовият бачкатор с таван 4-5к заплата на шофьор мрази Холандия, защото му казва истината в очите- именно, че е функционално неграмотен аутсайдер, който е трета ръка човек и не става за нищо, но фактите са си факти. Сплотен отбор, изключителен футбол. Право и на Аржентина, че не рухна психически. Меси разочарова сериозно и се показа като всичко друго, но не и лидер, но не предаде отбора този път. Много интересен мач, заслужаваше си.
110
2
 
7
 
! Отговори
Фъця преди 1 година
Плоските холандци се обиждат сами с плоското си поведение. Не е достатъчно само да събереш *** и Пульо от цял свят и да кажеш "ние сме една нация". Трябва нещо повече. Това нещо холандците сега разбират, че го нямат и почват да удрят около себе си, по възможност най-слабите.
109
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нашият интелектуалец тръгнал да се присмива и да обижда Холандия. Брей, къде сме ние...
108
0
 
13
 
! Отговори
Цънг преди 1 година
Има известно неравновесие в отношенията на България с Холандия. Като начало за да се възстанови равновесието предлагам всички холандски дипломати да бъдат натоварени в един автобус и да бъдат изпратени с музика и еднопосочен билет за тяхната родина.
107
3
 
10
 
! Отговори
Фъжи преди 1 година
Холандците винаги са живяли на г...а на географията и поведението им е съответно.
106
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Надменно племе са холандците. Преди мача питаха някакъв национал на Холандия (забравих му името) как мислят да опазят Меси и тоя подигравателно: Кой е този Меси? Е, видя кой е Меси дето ви го нахака три ката снощи, наркоманче!
105
3
 
15
 
! Отговори
Цяръ преди 1 година
Всъщност кое е определящо за холандската нация. Отговор нищо. Те още не могат да се разберат холандци ли са или Нидерландия ли са? Гола вода - Холандия.
104
2
 
15
 
! Отговори
Гъфи преди 1 година
Кога ще им забранят на холандците да преминават транзит през България включително и със самолети?
103
2
 
14
 
! Отговори
Само казвам преди 1 година
Нафтата на ШЕЛ е всъщност газьол ! Тежко гориво за ТЕЦове и кораби. А пък в Билла продават боядисани изгнили меса. Продуктите и на двете фирми са опасни, но за сметка на това скъпи ! Печалбата отива в Холандия и Австрия. За парите няма Шенген.
102
4
 
16
 
! Отговори
Фъжи преди 1 година
Утрепаните холандци да си ходят в утрепаната Холандия.
101
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България ликува.