Гел от алое вера за кожа с по-малко бръчки

Алое вера хидратира кожата в дълбочина
23 яну 2023 22:41, Михаела Лазарова
0
Гел от алое вера за кожа с по-малко бръчки
Снимка: Istock

Природата ни е дарила с уникални растения, които от хилядолетия се използват с лечебна и разкрасяваща цел. Алое вера е едно от тях. От векове гелът от алое вера се използва не само при различни здравни проблеми, но и за направата на мехлеми в грижа за кожата. В наши дни често влиза в състава на много продукти за кожата, но го използваме и самостоятелно. Знаем, че с напредването на възрастта, кожата започва да губи плътността си, появяват се бръчки.

Различни фактори като излагане на слънчеви лъчи, стрес, ген, неправилна грижа за кожата, нездравословен начин на живот и други, водят до появата на бръчки и фини линии. От друга страна, гелът от алое вера е отличен източник на хранителни вещества, които могат да забавят процеса на стареене на кожата, като ѝ помагат дори с напредването на времето да старее красиво. Дългогодишни западни изследвания доказват, че редовното прилагане върху кожата на алое вера може да подобри еластичността и хидратацията ѝ, да намали образуването на бръчки.

Как може да ползваме гела в грижа за лицето например?

Нужно е да го нанесем върху чиста и суха кожа и да го оставим да действа 15-20 минути. След това изплакваме и нанасяме подходяща козметика. Алое вера може да се добавя в нашите домашни маски за лице, домашни пилинги. То е много богато на важни елементи за младостта на кожата, като:

Витамин Е – витамин, който най-често е свързван с това, че допринася за увеличаване производството на колаген и е мощен антиоксидант. Антиоксидантите помагат на организма ни да се бори с вредите, които свободните радикали нанасят, като помага и кожата ни да бъде по-здрава.

Витамин А – подобно на витамин Е, този витамин се добавя към много козметични продукти в грижата за здравето и красотата на кожата. Смята се, че помага за подобряване на кръвообращението към кожата и така тя може да усвои по-добре хранителните вещества, които я подхранват. Витамин А също така спомага за подобряване състоянието на увредената кожа, на кожата склонна към акне.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари