Ритуали за блестяща кожа

Обърнете внимание на сезонната грижа за кожата
28 яну 2023 22:20, Михаела Лазарова
1
Ритуали за блестяща кожа
Снимка: Istock

Често пъти, за да прикрием недостатъците на кожата, ние сме склонни да използваме грим. Но най-голямата грижа за нея започва отвътре – с приема на достатъчно вода, чисти храни и напитки. А за да блести и отвън най-големият орган в нашето тяло, трябва да го хидратираме и почистваме редовно. С настъпването на коледните празници все по-често ни се иска да внесем настроение в забързаното си ежедневие. Предлагаме ви лесен начин да направите това сами, у дома, подарявайки си чудесен спа ритуал, който ще накара кожата ви да заблести. Ето и как да направите това:

Омекотете кожата с кокосово масло

Кокосовото масло притежава противовъзпалителни свойства, в състава му влизат ценни антиоксиданти и има безспорни здравословни ползи. Все пак, ако сте алергични към него, за предпочитане е да не го използвате. Но ако то действа добре на кожата ви, можете да го употребявате, за да свалите грима си, да омекотите кожата или пък да я подхраните в дълбочина. Проучвания показват, че кокосовото масло може да действа овлажняващо на кожата. Използвайте съвсем малко количество, масажирайте лицето, а след това отмийте с почистващо средство.

Овлажнявайте лицето след измиване

За да се радвате на блестяща, млада и свежа кожа, използвайте продукти, които я овлажняват и същевременно задържат влагата в нея. Не ексфолирайте, ако усещате кожата си суха и не пропускайте да овлажните, ако пък кожата ви е по-скоро мазна. За да подейства още по-добре, нанесете овлажняващия продукт върху кожата, докато е все още мокра.

Нанасяйте слънцезащита всеки ден

Употребата на подобен продукт може да ви предпази от развитието на сериозни заболявания. Така че не приемайте това като поредната суета, а по-скоро като част от грижата за вашето здраве. Защитаването на кожата от вредните UV лъчи може да я предпази от фотостареенето, което всъщност е процесът на стареене на кожата.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Минералните извори преди 1 година
Минералната вода се отразява много добре на кожата...! Това е и чудесен начин да се освободите от стреса и натрупаното напрежение...!