Какви са основните причини за сухи краища на косата?

Сухият и студен въздух през зимата влияе зле на краищата на косата
8
Какви са основните причини за сухи краища на косата?
Снимка: Istock

Краищата на косата са една от най-проблемните зони на косъма. Те са най-уязвими, най-слабо подхранени от естествените масла, идващи от кожата, страдат най-много от атмосферните условия и стилизирането. Ето защо дехидратирането им и видимо влошеното им състояние са сред най-честите проблеми, които засягат косата. Сухите краища правят прическата ви да изглежда не толкова добре, колкото ви се иска.

Какви са основните причини за сухи краища на косата?

1. Прекалено често измиване

Ако имате мазна коса вероятно я миете по-често. Това оказва значително негативно влияние върху краищата, защото до тях така или иначе трудно достигат естествените масла и себум, секретирани от мастните жлези на скалпа. Тоест, честото измиване на иначе мазната ви коса нанася допълнителни щети върху краищата и ги дехидратира, прави ги уязвими и податливи на накъсване.

За да избегнете това, опитайте да разредите измиванията. Колкото по-рядко миете косата, толкова по-добре се отразява това на краищата. Използвайте сух шампоан, който да нанасяте в корените, за да отстраните част от мазните натрупвания без това да засегне краищата.

2. Не подстригвате често.

Ако имате сухи краища, редовното им подстригване е много важно за поддържането им в по-добро състояние. Не пропускайте посещения при фризьора си, дори да се опитвате да пуснете косата по-дълга. Лекото подрязване на краищата няма да повлияе на дължината ви, а напротив – ще помогне косата да изглежда по-жизнена и свежа.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
4
 
! Отговори
Майтапчийски преди 1 година
Как така какви са причините за цъфтеж на косата? Във всички случаи това са климатичните промени, пост-ковиден синдром и доказано никаква връзка с онова другото.
2
0
 
2
 
! Отговори
Бай Илийчо преди 1 година
Сичко иде от ниридовно мандръсаньие!
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сложете си филтри за хлор на душа.