Хранителни елементи срещу главоболие

Преди прием на добавки се допитайте до лекар
21 май 2023 13:20, Михаела Лазарова
3
Хранителни елементи срещу главоболие
Снимка: Istock

Мигрената е едно от най-честите здравословни оплаквания при възрастни, но и при деца. Има редица причини, които могат да доведат до появата на главоболие. Ежедневен стрес, дехидратация, недоспиване, месечен цикъл, негативни мисли и други.

Едно е сигурно – когато се появи, винаги търсим начин да облекчим болката. Но има ли как да намалим появата на мигрена, както и това тя да не бъде толкова интензивна? Според редица западни изследвания, няколко хранителни елемента биха могли да имат полза в тази посока. Кои са? Вижте в галерията ни.

Внимание! Преди прием на добавки се допитайте до лекар!

Коензим Q10

Свързваме го с грижа за кожата, намаляването на бръчки. Но коензим Q10 (CoQ10) има и антиоксидантни свойства, които помагат за предотвратяване и облекчаване на мигрена и възпаление на нервите, сочат изследвания. Тази добавка може също да има потенциална роля за намаляване на продължителността и броя на епизодите на мигрена, смятат учените. Освен това за коензим Q10 се смята, че действа благоприятно на енергийните ни нива, репродуктивното здраве, сърцето и други.

Витамин B2

Известен също като рибофлавин, този витамин е и един от осемте витамина от група В, които помагат за превръщането на храната в гориво за тялото ни. Също така помага за метаболизма на мазнините и протеините. Според учени, хора при които се наблюдава дефицит на витамина, са по-податливи на мигрена. Известно е, че витамин B2 допринася за усвояването на желязото, важен е за централната нервна система, здравето на очите и други. 

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Сулфитите могат да доведат до главоболие. Това е вредна съставка която я слагат като консервант в евтините оцет и вино. Трябва да се избягва.
2
0
 
0
 
! Отговори
Доктор преди 10 месеца
Трябва не елементи :)
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Хранителни елементи? Я си гледай статиите за секса.