Хапвайте целина за добро здраве и отслабване

Целината е богата на антиоксиданти
3
Хапвайте целина за добро здраве и отслабване
Снимка: Istock

Целината е един прекрасен зеленчук, който много често се оказва подценяван, а не трябва. Тя носи невероятни неподозирани ползи на организма, които не само подобряват здравето, но и подпомагат отслабването и детоксикирането на организма.

Целината е от семейство Сенникоцветни, в което попада и магданоза. Тези зеленчуци и билки имат невероятни свойства, дължащи се на изобилието от антиоксиданти в състава им. Целината специално има едновременно солен и леко цитрусов вкус, което я прави свежа и ободряваща.

Тя е подходяща за подправяне на сосове, дресинги, но и като гарнитура и допълнение към печени и варени ястия с месо и зеленчуци, пресни салати.

Целината е много полезна, защото съдържа огромна палитра от хранителни вещества и елементи, сред които витамин А, С, група в, калий, фолиева киселина, калций, фосфор, магнезий, желязо. Огромното разнообразие от аминокиселини в състава ѝ е забележително. Тези вещества намаляват оксидативния стрес, възпаленията и потискат риска от дегенеративни и ракови заболявания.

Защо целината е толкова полезна за здраве и отслабване?

Целината е прекрасен зеленчук, който може да е добър приятел както в отслабването, така и в подобряването на цялостното здраве. Тя дължи това на многообразието от вещества в състава си, които имат превъзходен ефект върху организма.

Целината е един от най-добрите зеленчуци за натурално контролиране на кръвното налягане. Нейното богато наличие на калий контролира кръвното налягане по природен път, като балансира стойностите му.

Целината е богата на антиоксиданти, което я прави чудесна в превенцията на рак, както и в борбата с него. Целината се бори със свободните радикали, което е от голямо значение за намаляване на риска от рак.

Целината също така намалява киселинността в организма, което потиска риска от дегенеративни и възпалителни заболявания, включително рак.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
4
 
! Отговори
за момите с мерак преди 7 месеца
Хапвайте протеинови добавки от щедри господа за добро здраве и креватна гимнастика за отслабване че после като станете пенсионирани каки: късно чадо който блял, блял който е..., е...
2
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Оня ден ядох!
1
1
 
3
 
! Отговори
Д-р Куин Лечителката преди 7 месеца
Хапвайте компире за добро здраве!