Успешна трансплантация на черен дроб във ВМА

Реципиентът и донорът са мъже на 53 и на 49 години
19 сеп 2023 10:56, Александър Попов
3
Успешна трансплантация на черен дроб във ВМА
Снимка: ВМА

Специалисти от Военномедицинска академия извършиха седма чернодробна трансплантация от началото на годината, реципиентът и донорът са мъже – съответно на 53 и на 49 години.

Това е втората такава интервенция във ВМА за последните две седмици. Продължи стандартно – около 6 часа. Към момента пациентът се намира в задоволително състояние, екстубиран, контактен и адекватен, коментира проф. Никола Владов, ръководител на Клиника по чернодробно-панкреатична хирургия и трансплантология. Той изказа благодарност и към колегите си от "Пирогов" за добрата организация при осъществяване на експлантационния процес

Ръководството на ВМА изказва своята изключителна благодарност към близките на донора, които въпреки трудния за тях момент, са разрешили експлантацията на органите.

Това е 93-та чернодробна трансплантация, извършена от екипите на ВМА от началото на трансплантационната програма в лечебното заведение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: трансплантацияВМА
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Бивш пациент преди 7 месеца
Професор Владов е бог! Колко народ е спасил да не отидат на ,,оня свят".....Аз съм един от тях,вечно ще съм му благодарен!!! Осма година след операцията съм със семейството си!!!Да сте жив и здрав провесоре!!!
2
0
 
0
 
! Отговори
До 1 преди 7 месеца
Хахаха, пускай Преслава...., чисто нов му монтираха
1
0
 
3
 
! Отговори
Боби М- БФС преди 7 месеца
Благодаря на докторите и наздраве!