Нима Diddy наистина е забъркан в покушение над Tupac Shakur?

Изданието на Times в Лос Анжелис публикува дълга статия, в която се твърди, че Диди е знаел за нападението над Тупак през 1994 година
18 мар 2008 14:50, Екип на Dnes.bg
0
Нима Diddy наистина е забъркан в покушение над Tupac Shakur?
В понеделник, лосанжелиското издание на Таймс излезе с обширен материал, който свързва пряко Диди (Diddy) и Ноториъс Би Ай Джи (Notorious B.I.G.) с нападение над Тупак Шакур (Tupac Shakur) в нюйоркско студио през 1994 годна. Позовавайки се на анонимен източник, вестникът разпространява информацията, че Диди е бил добре запознат с покушението.

Всъщност, малко след стрелбата, самия Тупак е споделял, че Диди е замесен.

От своя страна Диди почти веднага публикува опровержение на материала в Таймс, като го обяви за "лъжа".

За източникът на вестника се знае, че е бил разпитван малко след нападението над Тупак в нюйоркското звукозаписно студио Quad.

Още тогава пред федералните, той заявява, че Диди има връзка и дори е помогнал за атаката, като я е планирал. В следващите години източникът държи на тази си версия и я споделя на много места, включително и пред вестника.

От статията в Таймс се подразбира, че освен Диди, още един известен рапър, Ноториъс Би Ай Джи е знаел за нападението над Тупак.

Нима Diddy наистина е забъркан в покушение над Tupac Shakur?

Последната снимка на Тупак. Кадърът е направен минути преди да го убият.
 
"Тази история е лъжа", заяви Диди в официално обръщение до медиите още в същия ден, в който Таймс пусна материала. "Тя е повече от смешна и напълно измислена. Нито Биги (Ноториъс Би Ай Джи) нито аз сме знаели каквото и да било относно атаката. Още по-малко - предварително!"

Според документи на ФБР, които Таймс цитира, зад поръчката за покушението над Тупак през 94 година стоят две много важни фигури в бранша по онова време - мениджърът Джеймс Розмънд (James "Jimmy Henchman" Rosemond) и промоутъра Джеймс Сабатино (James Sabatino), като основната им цел е била да сплашат Тупак. От документите става ясно, че Диди сам е предложил услугите си при замислянето на покушението.

Малко преди да бъде прострелян, Тупак е отказал да подпише договор с тях и в знак на отмъщение, Розмънд и Сабатино поръчват стрелбата, която завършва с 5 куршума в тялото му. 

През 1996 година, следващия опит за убийство на Тупак е успешен, а само 6 месеца по-късно Ноториъс Би Ай Джи бива убит по същия начин. По това време последния вече е имал договор с лейбъла на Диди, Bad Boy Records.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари