Лил Уейн беше избран за най-добър R`n`B артист за 2011

Рапърът бе определен като номер едно в класацията на списание Billboard
Обновена: 12 дек 2011 15:36 | 12 дек 2011 12:31,
1
 Лил Уейн беше избран за най-добър R`n`B артист за 2011
Снимка: Facebook
Лил Уейн беше определен за най-добър R`n`B  артист от списание Billboard. 
 
Рапърът издаде своя албум Tha Carter IV по-рано тази година, който веднага застана на челната позиция в американския чарт за албуми. Той беше продаден в почти милион копия само в първата седмица след пускането му на музикалния пазар. 
 
Също така, Уейн успя да се наложи в класациите и с четири сингъла, които стигнаха до номер едно, както и впечатляващо денонощно участие в класацията Hot R&B/Hip-Hop Songs през цялата година. 
 
По време на турнето си певецът изнесе 69 концерта, на които събра над 700 000 души публика.
 
Ники Минаж, която също е продуцирана от Лил Уейн, застана на второ място с нейния дебют Pink Friday. Тя обаче може да се похвали с победата си в категорията Top Rap Artist, където задмина Лил Уейн, Дрейк и Кание Уест. 
 
Tha Carter IV е деветия студиен албум за Лил Уейн, който беше издаден на 29 август 2011 година от Young Money Entertainment, Cash Money Records и Universal Republic Records. Албумът е свалян над 300 000 пъти в първите четири дни, което счупи рекорда на iTunes, преди това държан от Watch The Throne. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: Лил Уейн
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
5
 
0
 
! Отговори
.!. преди 12 години
Тоя *** на човек на мяза...лицето на хип-хопа...мани, мани...Адски ми е дразнещ и само ломоти неразбираемо под носа си (лично мое мнение). Харесвам по-старите неща по принцип, които за мен са по-качествени и са истински хип-хоп (не като тоя ***), а не само татуси и пиърсинг на нови и нови места...