След Шамара и Сарафа ще дава показания в полицията

Певците ли сме най-големите престъпници, пита рапърът
25 сеп 2012 12:58,
153
След Шамара и Сарафа ще дава показания в полицията
Сарафа. Снимка: Facebook

След Мишо Шамара още един рап изпълнител е получил призовка да се яви на разпит в Националната следствена служба. Сарафа ще дава показания утре, като поводът отново е текстът на песента "Бяло, зелено и червено".

"България уж е демократична държава, но явно няма свобода на словото. Когато получих призовката, в първия момент си казах: Я да не ме занимават с глупости! Но нещата явно не са глупости", коментира пред Dnes.bg Сарафа.

Рап певецът е сигурен, че ще дава показания и за други парчета.

"Следователка ме попита дали "София Де Жанейро" е моя песен и след като потвърдих, каза, че било гнусно. Иначе харесвала хип-хоп. Не мога да си обясня рап музиката ли е виновна на държавата, ако е така, е доста плашещо. Всеки ден стават тежки криминални престъпления, но явно ние сме по-големи престъпници. Не мога да си обясня защо всичко се случва", каза още изпълнителят.

Той не изключва възможността тези следствени действия да са свързани и с предстоящите избори. "Може и политиката да е намесена, но в крайна сметка ние не сме политици. Искат да ни сплашат с подобни дела, но засега не мога да дам категоричен отговор на въпроса "Защо?", обясни Сарафа.

Сарафа едва ли ще бъде изненадан по време на разпитите, тъй като по тази "утъпкана" пътека мина Шамара. Естествено, двамата са коментирали разпитите, а Мишо яростно атакува управляващите и полицейщината.

"С диктатура не става, с репресии не става! На следващите избори ще бъдете свалени от народа, ние казваме думите, които народът иска да каже", написа Мишо във Facebook. Той обяви, че войната е започнала и ще я води до край.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
кво да ги гледам тея смешници шамара и сарафа вижте на кво мясат единият едвам се вижда от земята другия не мяса на селски бек.някой им платил да плюят знамето и България бедни душички.да плюят политиците щом искат но знамето не -мазни *** -смешници.
123
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Интересно, ако го нямаше текста, бъзикащ се с ГЕРБ, дали щяха да се сетят, че уж бил поругаван националния трибагреник? А ако същия този текст е поругание с герба, то тогава и самата ПП ГЕРБ трябва да бъде съдена за подиграване с герба, след като й е измислена подобна абревиатура......
122
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ама ся за ко *** распитват. че то унчето не мой повечи да измисли. толкуз муй "умственния багаж", най ногу да напиши някуй прустутия и после де си мисли чи е сачинил нещу ногу мъдру.
121
0
 
4
 
! Отговори
Хип-Хоп Фен преди 11 години
До Анонимен 146 По-скоро е заради тая "строфичка": "Преди децата най-обичам бялото, зеленото го пуша и съм high, не прекалявам с нищо щото i dont want to die. Червеното е като мензис..."
120
0
 
4
 
! Отговори
До 145 преди 11 години
Познавам още един, който така обижда народа си - наркоман е от Симеоново мама и тате имаха супер много пари, сега не чак толкова и това *** не си направи труда дори да завърши нещо или да научи език,а е завършил отпреди 10 години и му дават само пари, не работи и т.н. Сега вече почнаха да го карат да си търси работа и никъ не го взимат, защото е прочел 2 книг през живота си и супер се е озлобил и вика, че народа бил скапан, НЕ скапаняка е той както и тъпака дето е написал коментар 145! Това е!
119
2
 
3
 
! Отговори
Килъра преди 11 години
100% са го викнали да пише обяснения, защото е обидил ГЕРБ!
118
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 144Заради ей тази строфичкаВ песента се пее: "Не вярвам в ГЕРБ, но силно вярвам в герба. Ти гледай напред и един ден всичко ще бъде наред!".Връщаме се в комунизма,с ГЕРБ напред!*** *** народ!
117
11
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Bulgari skapani. Mrazia si4ko bulgarsko - mantaliteta, tolkova tup i skapan narod niama. Sram me e 4e sum bulgarin i ste zema drugo grajdanstvo pri parva vazmojnost. Ne mi puka, kritikuvaite me. Ot onazi balgaria na Tsar Simeon niama i sleda, bulgarite ne sa imperiata koiato se e nari4ala bulgaria, sega bulgarite sa edno dolno tupo pleme. Samo 4eti i si dai smetka. Kak moje sledovatel da dade takuv komentar. Tova ne sa tapungeri mi oste po dolni sazdania : каза, че било гнусно. Da si gleda raota
116
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И едно уточнение - за какво по-точно дават обяснения тези двамата? Не ми се вярва, че е заради текст на песен, тия ги разправяйте на друг! Пък и не са толкова популярни, че да предизвикат обществени нагласи .. Да не говорим, че повечето хора изобщо не слушат рап, скоропоговорките не са ни по вкуса.Та, каква е истината?
115
0
 
6
 
! Отговори
Коце Мастиката преди 11 години
Аз да попитам само драскачите които са писали статията..... в заглавието пише че е извикан в полицията, а в самата статия пише че е извикан в Нслс. Едното няма общо с другото!!! *** народ, слаба държава
114
0
 
1
 
! Отговори
Хип-Хоп Фен преди 11 години
До софиянец Лека! Мисля, че ти дължа извинение за изказа "живяла по-добре от теб", визирах на твоите години. Ако имаш дори и най-малко любопитство за качествен, нетинейджърски и не"неориентиран" български рап (и не само рап), ще се радвам да споделя насоки в тази област.Противно на много твърдения - в България се правят много качествени неща. Убуто музика не сака бюджет, а талант...черпя с нещо вечно youtube/watch?v=Y1uKMNvIYJE за лека нощ.
113
0
 
1
 
! Отговори
софиянец преди 11 години
ами да са ти живи и здрави:-)! не можеш да ме обидиш с това всеки си има хобита и интереси, пожелавам Лека Вечер на всички!
112
0
 
1
 
! Отговори
Хип-Хоп Фен преди 11 години
До софиянец Благодаря за хубавите пожелания! Може да бъдеш сигурен, че след мен поне 3ма българи остават тук, за да си гледат занаята и да не се кахърчат залудо. Възпитаван съм в следното - каквото си направиш - това ще е. Винаги има какво да се прави, дали ще е за много или за малко пари-винаги има какво да бъде направено. Иска се желание. С риск да те обидя - за последните 10 (и повече години),идея си нямам кой за какво се бори в политиката, но това не ми пречи да съм тук и да не искам другаде
111
0
 
1
 
! Отговори
софиянец преди 11 години
До Хип-Хоп Фенхубаво, дано да успееш да дадеш на децата си най-доброто - пожелавам ти го от сърце!Майка ми слава Богу е все още жива и надявам се още дълги години да е така.Това което казвам е, аз лично много силно се интересувам от политика (визирам и основно световна) искам да не отгледаш децата си с идеята да емигрират от тук защото нямат какво да правят заради продажни политици, заинтересувай се и ти - не е кой знае колко сложно...
110
0
 
1
 
! Отговори
Хип-Хоп Фен преди 11 години
До софиянец ай да похленчим.:) В животеца си до момента възпитавам 3 деца. Но това не е толкова важно за теб, нека поговорим за баба ти. Тя не е имала възможностите за образование и развитие, които ти имаш. Въпреки това е отгледала *** достойно, която на свой ред е дала живот на теб. Убеди ме, че *** е живяла по-добре от теб и ще те черпя едно. Всяко поколение си носи кръста. За себе си съм прежалил липсата на лъскаво бентли и нон-стоп ***, но ще работя за да го имат синовете ми.
109
0
 
1
 
! Отговори
софиянец преди 11 години
ами драги съгражданино, когато имаш възходящ икономически тренд - ти имаш повече работа и я вършиш на по-висока цена - пушиш повече и шафрантиите са навред - за да имаш такъв тренд ти е нужна икономическа политика, икономическата политика е една от политиките на държавата - пакета от тези политики и съчетаването им се нарича държавна политика (стратегия + тактика) и за зла беда се прокарва чрез Парламента в реалният ти живот чрез политиците - каквито политиците - такъв ти е и животеца?
108
0
 
1
 
! Отговори
Хип-Хоп Фен преди 11 години
До софиянец Какви обществени нагласи бре, съгражданино - какви 5 лева? Работя - получавам пари, не работя - не ги получавам. Пуша повечко - по-бързо ми свършват, пуша по-малко - ток ми е. Не ме боли като трябва да платя 100 кинта гражданска, както не ме боли и като фукна повече от 100 по някоя тучна *** или за Памперси.Така съм от 98ма насам. Теб какво точно те боли? Не получаваш достатъчно за да не ти се налага да намаляваш цигарите или!? Не си оценен!? Малтретират те физически!? Сериозно
107
1
 
0
 
! Отговори
софиянец преди 11 години
До Анонимен + Хип-Хоп Фенчетох коментар 91, ако не е споменато в днешна статия едва ли щяхте да коментирате "..миришеш на аборт", както и да е, четете между редовете малко от малко...пък и рапа заедно с текстовете идва от братска хамерика, що го недолюбвате в бг вариант?да не изместваме темата моля!
106
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До софиянец...продължение:..ва не ме Ъбе!:) Черпя те с нещо, което се надявам да ти хареса: youtube/watch?v=_prCXlkRzqcМомъка струва килата си в злато, защото не е "платен певач" и има въображение да си напише тескта без да се маймуни и поругава символи, които са защитени с кръв и пот. Поздрав и за всички, които продължават да оправдават това: "Преди децата най-обичам бялото, зеленото го пуша и съм high, не прекалявам с нищо щото i dont want to die. Червеното е като мензис..."
105
0
 
0
 
! Отговори
софиянец преди 11 години
До Хип-Хоп Феназ нямам против, че си изкарваш хляба с ръчички и краченца, тук обаче, Мишо и Сарафа са обърнали внимание на политиката, доколкото ми е известно, това му е идеята на рапа и при все, че не го слушам, не значи, че съм неграмотен! тук аз не коментирам художествени стойности на изкувство, тук аз коментирам обществени нагласи. След като не се интересуваш, позаинтересувай се - глава не боли, ще живееш според политиките на държавата в която живееш - нищо лично - политика...