Ъпсурт и 100 Кила извадиха нови хитове

"Бела жига" е без ярки култови реплики, но пък е лесна за възприемане
Обновена: 19 окт 2012 15:07 | 18 окт 2012 11:01,
37
Ъпсурт и 100 Кила извадиха нови хитове
Снимка: Facing The Sun

Два сериозни български хита в два поредни дни – възможно ли е това? Доскоро не, но 2012 продължава да ни изненадва с възхода на българската музикална сцена, на която няколко артисти успяха да издадат доста прилични парчета през последните месеци, станали популярни летни хитове, и започнаха да пълнят заведенията из страната на участията не само на поп-фолк изпълнители.

Поп и рап са модерните стилове в българската музика през 2012, които успяха да наваксат отчасти изгубените предишни години, в които запомнящи се продукции почти липсваха.

Подобна силна година, разбира се, нямаше как да бъде завършена без парче и от едни от големите звезди на сцената за последните 10 години – Ъпсурт, които от 2007 г. насам се задоволяват с максимум един сингъл на година, но като вече култови за българската реалност изпълнители винаги успяват да го превърнат в хит. Такава съдба най-вероятно очаква и последното им творение – „Бела жига”, чийто клип триото пусна снощи в Youtube, а българското интернет пространство веднага гръмна в коментари около него.

Клипът е на Валери Милев и е меко казано странен, като се завръща към ексцентричните видеоклипове на групата от началото на тяхната кариера без ясно открояващ се сюжет. Песента е също така завръщане към корените – липсват критичните препратки към българската действителност от „Кради, кради”, а водещи са забавните и шантави рими, които тримата редят.

Макар да липсват ярко изпъкващи култови реплики, парчето е лесно за възприемане и доста леко, така че най-вероятно ще  се превърне доста бързо в хит, без какъвто нямаше как да мине култовата банда в подобна силна за българската музика година.

Може би най-бързо прогресиращото име у нас в последните две години – 100 Кила, също продължава да впечатлява българските меломани, като пусна поредно ново парче и видеоклип към него. След като вече се отчете с може би най-класното и харесвано парче за 2012 – „Цяла нощ” с Лора Караджова, Килата не смята да си почива и издава ударното System, в което типичните му силни рими се редуват отново с леки женски вокали.

Клипът също е доста качествен, като ни препраща към новия български филм „Пистолет, куфар и 3 смърдящи варела”, който отскоро е на голям екран и в чийто саундтрак е включено парчето. Видеото е издържано в подобен гангстерски стил, а Килата се превъплъщава именно в ролята на крадеца на безценното куфарче от филма.


И двете парчета, дори да не ви допаднат, могат само да ни радват, защото ясно доказват събуждането, което настъпи на сцената тази година, и ни дават някаква надежда, че то няма да бъде само краткотрайно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още по темата: Ъпсуртхитове100 Кила
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
32
 
! Отговори
нищо интересно преди 11 години
за ъпсурл-време е да пораснат-кви са тея лади и песни с тематика-90-те години-хора събудете се и направете песни с некви идеали-стил calle 13 - youtube/watch?v=ZAjASemgx3E а сто кила-гласа му е дрезгав,може поне да препява отвреме на време-не е за соло...
27
1
 
33
 
! Отговори
... преди 11 години
Чичковци...
26
8
 
40
 
! Отговори
вжь преди 11 години
Както винаги - посредствения. Ъпсурт не са мръднали и милиметър. "Римите" са на ниво последна страница на у4ени4еска тетрадка, клипа е едно кум едно Биисти Боиз, и изобщо - вси4ките им напъни са НУЛА. 10 години ни занимаваха с тъпизмите си - по-добре да спрат. Такъв вид "рап" и "румънско диско" вървят все още единствено в ***. По белия свят се слу4ват далеч по-интересни неща в музиката. И тук ги има, но търсете другаде - не в Ъпсурт, Лора Карджова, Графа, Боги, Рафи, Ангел и Моисеи, Сани, Криско .... и всякакви подобни смешнитци.
25
0
 
35
 
! Отговори
... преди 11 години
"...стига си писал по тия форуми ей ***" (music)
24
6
 
42
 
! Отговори
Простотии преди 11 години
Изумително ПРОСТИ и ПЛОСКИ парчета. Никаква инвенция, глупави текстове, изсилени рими, елементарни електронни ефекти. И двете парчета с нищо не са по-добри от чалгарските бозици! Нормално - такова е умственото ниво на създателите и на почитателите!
23
3
 
32
 
! Отговори
Бела жига преди 11 години
Супер яко:"*** не ми се мести така по лентите, пусни поне мигач! Ше ядеш шамари. Заклевам се." :)
22
2
 
34
 
! Отговори
CGY преди 11 години
Ъпсурт пак със страшни рими и не съм сигурен, че са толкова лесни за възприемане ;)
21
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
репортера, който е писал тоя текст му препоръчвам да вземе даси отвори ушите и да изслуша "бела жига" поне няколко пъти.как да няма критични препратки, като цялата песен е ирония къмобществото. кофти е да си кон с капак и квото чуваш да го възприемаш винаги абсолютно буквално. бела жига сега това си ти и цяла книга много ще те измори.
20
4
 
33
 
! Отговори
АИС КУБ преди 11 години
100 Кила е рапър от 2000 г.---вижте клипа на мишо шапшала--и ште го видите -- негара от Варна го има в клипа.Прилича ми N.W.A---ais kub - eazy e - DOCTOR DRE---100 кила прилича на истински рапар..
19
4
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какви ми пишете за Лора Караджова - тя един верен тон не може да хване. Ако не беше баща и да я бута, никога нямаше да пробие. Гласа и половин октава. Имаше една като нея дето с родилни мъки се пънеше да я забележат - Светла Иванова, сега станала писател. Ако пише, както пее, просто е умряла от глад
18
0
 
56
 
! Отговори
правата ми преди 11 години
Опитват се да правят нещо момчетата и не реват като Криско, че ги ощетяват, а си пускат музиката директно в ютюб и после печелят от участия. Това е формулата за борба с пиратството на музика - ако правиш качествена стока, ще те канят по участия и ще изкарваш пари - ако не ще крадеш миникупъри в мола.
17
4
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз съм рокаджия и не слушам рап и хип хоп... с изключение на Ъпсурт
16
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Hodite si na Selo be glubci neveji 4alga ku4eko vurveji hodete i se *** !!!! Bg muzika ima a chalgata otnova e demode i po dobre Kak 6e mi sravnqva6 Azis pedala gnusen s Bg muzikata !!!!
15
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** не ми се мести така по лентите ако не дадеш мигач ше ядеш шамари закле'ам се ... масова ситуация... трагедия
14
18
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тези ***(100кила),необразовани наркомани(Дриско) и бездарни грозници(Лора) са по-зле и от чалгата.Пеят за наркотици,аборти и безразборен секс,предвид ,че ги слушат деца.Ако някоя чалгаджийка завие джойнт в клипа си ще стане обществен скандал, а щом го правят тези е готино.Не,мерси.Предпочитам Глория, която никога не е пяла простащини пред тези ***.
13
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** не ми се мести така по лентите ако не дадеш мигач ше ядеш шамари закле'ам се :D
12
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Започвам да възвръщам доверието си в БГ-музиката. Браво на момчетата!
11
4
 
38
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
килата да земи да върви на логопед !!!!А на ъпсурт парчето е много добро !!!
10
11
 
53
 
! Отговори
Ели преди 11 години
Ъпсурт не само са най-свястното нещо в българската музика за последните години, но и са абсолютно на световно ниво! Само "евала" мога да им кажа!
9
24
 
41
 
! Отговори
Go преди 11 години
Слабо, слабо.... ревльовците за пари Ъпсурт с техните 2 трака за 5 години са събудили, но слабо. А ромът няма какво да коментираме даже...