Легендарният Mos Def идва за шоу в София

Концертът е на 13 юни в зала "Универсиада"
0
Легендарният Mos Def идва за шоу в София
Снимка: Phat Bride Productions

Легендарният Mos Def идва за концерт на 13 юни в столичната зала "Универсиада" по покана на Phat Bride Productions.

Той е сила още от началото на 90-те години, когато е част от ъндърграунд хип-хоп сцената. 20 години по-късно, той може да се похвали с главозамайваща кариера, която не се побира в рамките на отделни жанрове.
 
Извървял стъпките на Native Tongues - формация от иновативни групи и артисти, сред които De La Soul, Jungle Brothers, A Tribe Called Quest и Andres Titus, постепенно се откроява като един от позитивните гласове на новия хип-хоп.

Албумът Universal Magnetic (1996 г.) му печели колаборации с иконата Талиб Куели. Общият им проект "Mos Def and Talib Kweli Are Black Star" е един от най-цитираните албуми, печели признанието и на публиката и на критиката.

През 1999 г. Mos Def вади първия си самостоятелен албум "Black On Both Sides". Тавата ражда редица хитове, сред които Mathematics - песен със сертифициран златен статус.

Следват колаборация с Massive Attack, с Gorillaz, със Стивън Марли и др.

Mos Def има и впечатляваща кариера като актьор, снима се в редица филми още от 14-годишната му възраст. Той е част и от сериала "Декстър". През септември миналата година излезе и кинолентата Life Of Crime, в която певецът си партнира в главните роли с Дженифър Анистън.

Билетите за концерта му у нас вече са в продажба, като на предварителна продажба цената е 30 лева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари