DJ Мартен отново изненада с радио формат

Заедно с Жлъч ще водят предаване за хип-хоп - прецедент в БНР
29 мар 2018 14:23,
1
DJ Мартен отново изненада с радио формат
Снимка: БНР

DJ Мартен - един от доказалите се сред меломаните познавачи на музикалните стилове по света и у нас стартира нов формат в нова медия.

Предаването "60/02", което е първото за хип-хоп култура в национална електронна медия, тръгва в Деня на шегата - 1 април. Но е истина!

Всяка неделя от 22.00 ч. по Радио "София" на БНР Мартен и Жлъч ще разнищят на парчета цялата субкултура, наречена хип-хоп. В продължение на 60 минути форматът ще се излъчва на живо от София, откъдето идва и референцията 02 - телефонния код на столицата.

Освен към най-новите тенденции в стила, водещите ще се обърнат и към Златния век на хип-хопа (1986 – 1992) пълен с фънк, бунт и секс - нещо, което е белязало завинаги живота им.

Очаквайте и импровизирано рапиране (freestyle) на гости с Жлъч, както и живи изпълнения на банди, продуценти и бийтмейкъри от ранга на DAYO, Rawlnad, Гена, TromBobby и много други.
 
Рапърът и господар на римата, заедно с известния диджей ще започнат с течение в хип-хопа, което възниква през 60-те и 70-те години в Ню Йорк, в средите на афро и латиноамериканците.

То е построено върху четири елемента: диджействане, графити, брейк танца и рапиране. Сред неговите разклонения са бийтбокса, характерно обличане и специфичен жаргон.

Да припомним, че преди да се захване с новото предаване, DJ Мартен водеше свой формат, в друго радио.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
Тодор преди 6 години
Иска две бири Пиринско Младо Пиво.