Фестивал в Лясковец: Хип-хопът преди и сега

Николай Геранлиев-Gerata и Михаил Митев F.O. пред Bulgaria ON AIR
29 юни 2018 13:07,
1

3 и 4 август са двата фестивални дни, на които ще се проведе музикалното хип-хоп събитие в Лясковец. Звучи обещаващо - сцената ще събере както пионерите в хип-хопа, така и съвременните изпълнители, като ще комбинира свързаните с културата брейк-танци и графити.

Повече за фестивала пред Bulgaria ON AIR разказаха Николай Геранлиев - Gerata и Михаил Митев F.O.

Gerata обясни, че са решили да проведат фестивала там, защото точката е централна - близо е до София и до Варна.

"Уважили сме хората, които слушат хих-хоп. България не е голяма страна и колкото и да са те, заслужават внимание", каза Михаил Митев F.O. Поканени са групи от миналото и настоящето ни. Идеята на организаторите е да покажат, че има и "друга музика".

"Искаме да сплотим хората в една култура, както и всички, които се занимават с музика, хип-хоп и графити. Целта ни е също да смесим различни послания, хората не достигат до голяма част от музиката, която остава ъндърграунд", разкри Николай Геранлиев - Gerata.

Михаил Митев F.O. добави, че днес има много хора, пеещи "генгста-рап", но те не подражават на действието, а на музиката и по-скоро искат да предадат нейното въздействие.

Част от участниците в двата фестивални дни ще са DRS група "Нокаут", а ще има и гости от чужбина - Македония и Англия, както и много други изненади, обещаха организаторите. Налични са и билети - в мрежата на EasyPay.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Криско ши пей ли? Ако и онези двамцата гримираните муцита с ексеншъни, къде взеха на мама си самолет ги няма, ни мъ търсете