Сиатъл печели дербито на НБА в началото на годината

Сиатъл победи Маями с 98:96, а Кливлънт се наложи над Шарлът с 94:83 в НБА
4 яну 2005 13:29,
Сиатъл печели дербито на НБА в началото на годината
Рей Алън

Сиатъл печели дербито на НБА в началото на годината

 

Отборът на Сиатъл Суперсоникс прекъсна победната серия на Маями Хийт, като се наложи над горещите” с 98:96 в собствената им зала AmericanAirlines Arena. Предвожданият от Шакил О’ Нийл Маями бе непобеден в последните 14 срещи, но изпусна шанса си да доведе мача до продължение, след като Еди Джоунс пропусна изстрелите си от линията за наказателни удари 0,4 сек. преди сирената.

 

За Свръхзвуковите най-резултатен бе Рей Алън с 35 точки, от които шест сполучливи удара от линията за три точки, а за Маями най-много точки отбезязаха Шак и Дуейн Уейд съответно 25 и 28 точки.

 

Въпреки загубата си отбора на Маями остава лидер на Източна Конференция и съответно на Югоизточната дивизия с 25 победи и 8 загуби, докато Сиатъл се намира на второ място в Западната Конференция и на първо в Северозападната дивизия.

 

Леброн Джеймс отбеляза 26 точки за победата на Кливлънт Кевълиърс срещу Шарлът Бобкетс с 94:83, въпреки, че игра с пласмасова маска на лицето си заради счупена скула. Заради играта му в мача, треньорът на противниковия отбор Пол Сайлъс, заяви, че маската въобще не му е попречила, а той стоял на игрището на обичайното си високо ниво.

 

Джеймс счупи скулата си след сблъсък с центъра на Хюстън Рокетс Дикембе Мутомбо по време на мача между двата отбора в сряда. За отбора на Шарлът вчера най-резултатен бе бившият играч на Ел Eй Лейкърс Карийм Ръш с 19 точки.

 

Крис Бош отбеляза 25 точки за победата на Торонто Раптърс над Орландо Меджик с 105:94. Петима играчи на магьостниците” отбелязаха 10 или повече точки, но въпреки това отбора им претърпя четвърта поредна загуба.

 

Само за 32 минути игра Пол Пиърс отбеляза трипъл дабъл за победата на своя Бостън над Ню Орлиънс с 108:90. 27-годишният играч завърши мача с 19 точки, десет борби и десет асистенции, докато за противниковият отбор най-резултатен бе Байрън Дейвис с 18 точки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание

Спонсорирани публикации