Слави отсече: Хората не стават звезди

Войната между Слави Трифонов и Стар Академи навлезе в нова фаза
15 апр 2005 09:22,
Слави отсече: Хората не стават звезди
Една от надеждите на Стар Академи е Мариела Петрова Снимка:Булфото

Войната между Слави Трифонов и Стар Академи навлезе в нова фаза, след като вчера скечът в „Шоуто на Слави Трифонов“ по bTV беше:

"Илиана Мариева пита мъжа си Силвио Зурлев какво прави на балкона. Силвио Зурлев пуши цигара и ту гледа надолу към хората, ту гледа нагоре към звездите. „Гледам надолу, гледам нагоре, но хората не стават звезди“, отговаря Силвио Зурлев."

Силвио Зурлев създава асоциация с председателя на борда на директорите на Нова телевизия Силва Зурлева, а Илиана Мариева, за Мария Илиева, водеща на предаването. Слоганът на Стар Академи е „Хора стават звезди“.

Съревнованието между "Шоуто на Слави" и Стар Академи започна още с Ку-Ку Академията, създадена от Слави Трифонов преди няколко месеца.

Във вторник, ден след старта на Стар Академи, ръководството на Нова телевизия даде специална пресконференция в отговор на разпространени пийпълметрични данни, според които началното предаване на Стар академи е имало три пъти по-нисък рейтинг от новото шоу на участниците в Ку-Ку Академията по bTV наречено Five Stars.

Силва Зурлева публично заяви, че се усъмнява в достоверността на изнесените данни и каза, че ако някой иска война, тя е готова да я води.

„Уважавам Ку-ку бенд, познавам се и със сценариста на шоуто Росен Петров, но не мога да се съглася, че началото на „Стар академи“ е три пъти по-малко гледано от началото на шоуто на bTV“, категорична бе Зурлева.

На журналистически въпрос дали пийпълметричната агенция, изготвила данните, е собственост на bTV, Зурлева отговори, че не би моглa да знаe, тъй като става въпрос за офшорно регистрирана компания.

Данните от поръчаните от Нова Телевизия проучвания за гледаемостта на двете предавания бяха обявени вчера, като разликата между гледаемостта на двете предавания не е толкова фрапантна, колкото първоначално обявената от „TNS/TV Plan".

Според МБМД на 11 април 87,1 на сто от запитаните са гледали bTV, 56,5 на сто - "Нова телевизия", а 36,5 на сто - "Канал 1" на БНТ.

58,7 на сто са гледали "Пет звезди", 44,9 - "Стар Академи", 43,5 - новини, 19,0 - филм, 16,2 - "Шоуто на Слави", а 18,9 на сто - други предавания.

На въпроса на "Алфа рисърч" "В понеделник гледахте ли "Стар академи" по "Нова телевизия" и шоуто "Пет звезди" по bTV?", 10,8 на сто отговарят: Да, гледах "Стар академи" по "Нова телевизия", а 21,7 процента - "Да, гледах шоуто "Пет звезди" по bTV.

"Гледах и двете, преминавайки от единия на другия канал", са отговорили 38,1 на сто от запитаните, а "Не съм гледал нито едно от двете предавания", са казали 29,4 процента.

Портал за шоуто

Гласувайте кой от участниците пее най-добре

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание

Спонсорирани публикации