Гигантска торта за рождения ден на Лас Вегас

Вчера с грандиозно парти приключиха едноседмичните тържества по случай 100-годишнината на „града на греха“
16 май 2005 15:59,
Гигантска торта за рождения ден на Лас Вегас

Вчера с грандиозно парти приключиха едноседмичните тържества по случай 100-годишнината на „града на греха“ Лас Вегас в САЩ. Кметът на града разряза огромна торта, кандидат за рекордите на Гинес.

Огромният сладкиш е приготвен още от събота вечерта с помощта на 600 доброволци. Дължината му е цели 31 метра, ширината- 15 метра, а височината- 15 см. Тортата е направена в огромен склад в покрайнините на града, а продуктите - 43 тона тесто за блата и 15,5 тона крем - са били доставени със седем камиона.

Тортата има 23 милиона калории“, обясни пред АФП Браян Аверна, главен готвач в голяма хранителна компания, отговаряща за работата на доброволците.

Помощниците на Аверна оформили верига, по която предавали парчетата изпечено тесто. Друга част от тях подреждали парчетата, за да се оформи блатът на тортата, а трета група доброволци били натоварени с поставянето на крема и декорацията на сладкиша.

Повечето доброволци са били смазани от умора, с червени очи и целите покрити с брашно в края на титаничния готварски процес.

С изключение на няколко подхлъзнали се човека, всичко мина добре. Успяхме да хармонизираме работата на 600 помощници. Не съм виждал хора, които да работят с толкова желание и сръчност“, добави Аверна.

Рекордният десерт, който до няколко седмици ще бъде включен в Книгата за рекордите на Гинес, беше разрязан от кмета на Лас Вегас, Оскар Гудман, а после опитан от общинската администрация.

Не знам дали смятате да останете, но ще имаме нужда от вашата помощ, за да изядем тортата“, каза Аверна пред жителите на града. Той изчислил, че поне 10% от живеещите в града на казината ще трябва да се включат в яденето на гигантската торта.

При умерена температура тортата ще издържи десетина дни, надявам се да успеем да я изядем“, сподели той. Специално за децата на Вегас са подготвени десетки хиляди картонени кутии, в които да отнесат по парче от тортата за рождения ден на града.

Жителите на Лас Вегас са се увеличили двойно през последните 15 години. В неделя сутринта управниците на града, облечени в костюми от началото на миналия век, са пресъздали основаването на града - търгът, с който са закупени първите акри земя в Лас Вегас на 15 май 1905. По онова време Вегас е малка гара на половината на пътя между Лос Анджелис и Солт Лейк Сити.

В момента в Лас Вегас се намират 18 от 20-те най-големи хотела в САЩ с екстравагантна архитектура. В последно време града нашумя и заради телевизионния сериал „От местопрестъплението - Лас Вегас“, с режисьор Антъни Зюикър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание

Спонсорирани публикации