С най-голямото знаме в света подкрепят Мадрид за Олимпиада 2012

Днешният празник се провежда точно месец преди в Сингапур Международният олимпийски комитет да вземе решение къде ще се провежда олимпиадата
5 юни 2005 10:18,
С най-голямото знаме в света подкрепят Мадрид за Олимпиада 2012
булевард Кастеляна

На 5 юни в Мадрид ще се проведе акция по разпъването на най-голямото знаме в света в подкрепа на кандидатурата на испанската столица за домакин на Олимпийските игри през 2012 г., съобщи РИА Новости. Знамето ще бъде разположено на булевард Кастеляна и ще бъде дълго четири километра и широко почти седем метра.

Днешният празник се провежда точно месец преди в Сингапур Международният олимпийски комитет да вземе решение къде ще се провежда олимпиадата през 2012 г.. Освен Мадрид, кандидати са Москва, Париж, Лондон и Ню Йорк.

Знамето е създадено от тъкачи от град Онтинент в автономна област Валенсия. Създателите му се надяват, че ще влязат в книгата на рекордите Гинес.

Стойността на знамето, чиято обща площ е колкото площа на два стадиона, е 24 хиляди евро. Тежестта му е повече от три тона. На всеки пет метра на него с червена боя е нарисувано логото на Мадрид.

След края на празника знамето ще бъде нарязано на части и те ще бъдат раздадени на участниците в тържеството. 


Спонсорирано съдържание