Помощ с електроенергия от Румъния

По темата за газовата криза президентът Първанов разговаря с румънския си колега Траян Бъсеску
11 яну 2009 14:02, Петя Славова
34
Помощ с електроенергия от Румъния
Снимка: БГНЕС

Президентът Георги Първанов проведе телефонен разговор със своя румънски колега Траян Бъсеску.

Темата на срещата е била как се отразява газовата криза върху икономиките на двете страни.

Първанов поиска съдействие от румънска страна за осигуряването при необходимост на безпрепятствено транзитиране на газа от Украйна през газопреносната система на Румъния.

От своя страна президентът Бъсеску се ангажира, че при подаване на газ от Украйна в станция Исакча той незабавно ще бъде транспортиран по газопровода за България.

Румънският държавен глава предложи страната му да подпомогне България с временни доставки на мазут и електроенергия.

Двамата президенти се обединиха около мнението, че в приоритетен порядък следва да започне работа по изграждането на необходимата инфраструктура за свързване на газопреносните мрежи на България и Румъния.

Тази дейност ще се осъществява с активното, включително финансово, съдействие на ЕС.

Всичко за кризата с газа

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
0
 
! Отговори
cv преди 15 години
СЛУЧАЙНО ИМАМ СТЕНОГРАМАТА ОТ "РАЗГОВОРА":Разговора протече в интензивен и конструктивен диалог...Румънеца: - Ти мен уважаваш ли ме?Първанов: - А ти мен уважаваш ли ме?- Ти мен уважаваш ли ме? - А ти мен уважаваш ли ме?- Ти мен уважаваш ли ме? - А ти мен уважаваш ли ме?...След три часа зазговори и четири бутилки Парцуца, президентите се разбраха да продължат задушевния разговор в София на Троянска сливова, сервирана от палави ученички...
32
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
goce stiga.iskai otvarqne na 3-4 blok na aec kozlodui ili si hodi 14.01.2009 e tvoqta data
31
0
 
0
 
! Отговори
Бай Ганьо Форевър преди 15 години
В грешка си! Ето ти линк - http://en.wikipedia.org/wiki/Cernavoda. Името идва от славянските "черна" и "вода", но си е слято - днес! Иначе други имена - гръцко - Аксиополис, турско - Богазкой. Първо се информирай и после спори по каквито и да са въпроси...
30
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Пускайте спрените бликове, мама ви крадлива
29
0
 
0
 
! Отговори
Алеко Константинов преди 15 години
До # 10 бай *** ; НЕ, НЕ е една дума днес ,а е две Черна вода . Едно време на църковнославянски е било едно- Чернаводь (на румънски Cernavodă, Чернаводъ) Но днес е Черна вода и е град в Румъния, окръг КюстенджаКонстанца близо до пристанището / Северна Добруджа
28
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Я предварително да излязат да кажат до кога имат гориво в централата,че да не очакваме след това-тука има,тука нема.Изненада от там не може да има.
27
0
 
0
 
! Отговори
boristodorov56 преди 15 години
. . . ОТ СЪН ДЪЛБОК СЕ СЪБУДИ!От: boristodorov56ЛЪЖАТ, ЛЪЖАТ, ЛЪЖАТ!НИТО ГАЗ, НИТО ЕЛ.ТОК - ЩЕ ДОЙДЕ ОТ НЯКЪДЕ!ЛЪЖАТ!НО 14.01 - НАБЛИЖАВА!
26
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Аз пък мислех,че ние можем да изнасяме за Румъния...Ако ще продадат мазута и тока на по-ниска цена от българската ще приемем що не!
25
0
 
0
 
! Отговори
убийци на Българския преди 15 години
tozi naricha balgarite -GIAURI umriiiiiiiiiiiiii izrode
24
0
 
0
 
! Отговори
IL. преди 15 години
Tova e rezultat ot "Peizpalnena sledvashta " s techenie na obstoiatelstvata, segashnata se okaza "preizpraznena"!
23
0
 
0
 
! Отговори
Калин преди 15 години
О надявам се да ми спрат тока!Знаиш ли как бързо ще ми го пуснат после!Говорил съм глупости.Страната ни има работеща екектро централа,която може да захранва с необходимото количество ел енергия!Останалото е неоправдано!И не се прави никаде в нормалният свят.Не съм против ядрената енергетика..но тя е необходима до толкова,колкото да обезпечи енергийната независимост в страната.В кой век живеем незнам..но определено сме по изостанали.Едни Турция и Гърция имат алтернативи...ние изоставаме и пак ще сме назад ще си останем потурковци!Кому беше нужно да градим АЕЦ Белене по същите съветски начини...обвържените пак със Съветският съюз Руска федарация ли ще го наричате ..Та да налеем милиарди евро малка бедна комунистическа българия..ама комунистите не си плащат по дефениция..ще го изплащат хората.Некадърното им управление и прокаженото им разбиране ..за политика и общество..Та лъжеца Гоце и подобията ми,колкото и да се натягат ..няма да ги огрее.Жалко за страната и децата..те ще живеят в комунистическият кошмар,който им натрисат!
22
0
 
0
 
! Отговори
IL. преди 15 години
SAMO OT POMOSHTI NE SE JIVEE. KADE E NASHETO?
21
0
 
0
 
! Отговори
Бай Ганьо Форевър преди 15 години
Би ли ми изброил/а глупостите???? Че не се сещам... Аз виждам само едно мнение, което изразява благодарности и подчертава простотията на някои елементи, пишещи тук с претенции на велики разбирачи... Тъй, кои са ми глупостите?!
20
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
предлагам Първанов пак да отиде на лов за кози в Узбекистан и там в Узбексите гори да направи някаква вуду магия да имаме скоро газ.
19
0
 
0
 
! Отговори
4321 преди 15 години
номер 10 говориш пълни глупости
18
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Когато започнат да ти спирам тока "регулирано" по схема 6 към 2 или по лошо, веднага ще кажеш: ами така е, като ни закриха Козлодуй! А този факт веднага се усети след като парното изчезна, хората включиха всичко що топли, а навън температурите са под нулата! Не зная какво ти разбираш от енергетика, но от своя собствен 15 годищен професионален опит като инженер ще ти кажа, че за енергоизточниците се водят войни - като в миналото, така и в настоящето, а за в бъдеще още повече! Сле не повече от 7-8 години Козлудуй ще бъде закрита нацяло и ще стен хранилище за радиоактивни материали - такава е съдбата на сяка АЕЦ по света, която отработи ресура си! Възможностите са две: 1. ТЕЦ - направи си екскурзия до Гълоюъбово и виж за какво иде реч!2. ВЕЦ - нямам такива ресурси, които да покрият потреблението!3. АЕЦ - дори и Германия кяото беше против този вид енергоизточник размразява проектите си! Ако не направим Белене, след 10 години ще плащаме цени за ел. енергия от Украйна, Ръмъния и откъдето се сетиш и пак няма да ни стига! така че, когато говорите против атомната енергетика преди това седнете, прочетете и малко се ограмотете, преди да горите, че аман от глупости и аматьори в бранша!!!!!!!
17
0
 
0
 
! Отговори
Желязко Желев jele преди 15 години
................колата пътища много.Ама катаджията налага санкции.Пишман водачите ни гледат да се измъкнт ни газ мирисали ни газ яли.Дали ше успеят.
16
0
 
0
 
! Отговори
Калин преди 15 години
Ето едно доказателство,че няма кой да ни взема произведената електроенергия.Ще налеем милиарди евро в Повторно отваряне на блоковете в Козлудуй ..ще градим и АЕЦ Белене ..*** могът да дрънкат ,каквото си искат,но истината е че са гробокопачите на тази страна.Страна обладана от комунисти/социалисти не е страна.Съдедите ни отдавна разбраха що за проказа е комунистическият бацил и добре се движат ..ние пак ***!
15
0
 
0
 
! Отговори
Бай Ганьо Форевър преди 15 години
Защото от двойно ъъ - става А! Когато сереш нали викаш ъъъ и след облекченито викаш А! Хахаха
14
0
 
0
 
! Отговори
Бай Ганьо Форевър преди 15 години
Разбира се, че с "ъ", ***... *** звучи още по-звучно - от тапан - демек *** човек, дето бие тапана... Хахахааха! Пичове, престанете да четете историята написана от ***, престанете да вярвате на това, което ви поднасят като истина, но са пълни лъжи през последните 60 години. Време е да се учим да уважаваме съседите си! И да престанем да се мислим за пъпа на света.

Спонсорирани публикации