Починал автокрадец в ІV РПУ всъщност бил от протестиращите

Това твърди депутатът от ДСБ Атанас Атанасов. Иска оставката на Станишев
16 яну 2009 20:23,
224
Починал автокрадец в ІV РПУ всъщност бил от протестиращите
Снимка: Булфото

"Починалият вчера в сградата на четвърто РПУ не е бил криминално проявен, а е участник в протеста", заяви на пресконференция днес депутатът от ДСБ Атанас Атанасов.

В централата на партията бяха представени няколко свидетели, които са прекарали известно време в стаята за задържане заедно с около 60-годишния Методи Маринов Маринов.

Един от свидетелите твърди, че Методи е имал на якето си лепенка с надпис: “Серго, върви си!“.

Друг свидетел казва: “Човекът бе паднал, по устата му избила пяна, посинял е, а лекарите, дошли след половин час, не могли да спасят живота му“. Никой не потвърди да е видял следи от побой по тялото на човека.

Според друг свидетел – 20-годишен студент, Маринов е поискал лекарска помощ, но никой не му е обърнал внимание.

От ДСБ настояват главния прокурор незабавно да нареди разследване на случая, а премиерът незабавно да си подаде оставката и още утре на извънредно заседание на парламента да подаде оставката на правителството.

Свидетелите казаха още, че част от задържаните в 4-то РПУ са били малтретирани физически и психически.

По-рано от МВР заявиха, че починалият мъж няма нищо общо с арестуваните лица от протеста пред Народното събрание. Той не е имал оплаквания и не е искал медицинска помощ.

За него имало сведения за извършени измами със седем автомобила в няколко столични управления и в ОДП-Варна, твърдят още от МВР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


224
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
203
0
 
0
 
! Отговори
полицай преди 15 години
*** е баща ти бе *** смотан от такива като вас сме до тука бе дрога,аре да се видиме на саме да те утрепам бе умрел,вие сте силни като сте по 50 *** на куп иначе се насирате бе тинейджъри друсани
202
0
 
0
 
! Отговори
VAZDUHAR преди 15 години
NIKOJ NE MOJE DA VZEME VLASTTA V BG S PROTESTI . ZASHTO ? ZASHTOTO NJAMA KOJ DA GI ORGANIZIRA I FINANSIRA . BG E POD PALEN KONTROL NA SVETOVNATA OLIGARHIJA I NJAMA NIKAKVA PRICHINA DA SE RAZPILJAVAT PARI ZA SMJANA NA VLASTTA V BG .PROTESTITE SE FINANSIRAHA PREDI GODINI , KOGATO BG BESHE NESHTO I IMASHE KAKVO DA SE UNISHTOJAVA ... SLED VREME HORATA SHTE SE USPOKOJAT I SHTE RAZBERAT , CHE NISHTO NE MOJE DA SE NAPRAVI . TOVA E KAPITALIZMA -- EDNI SA SILNI I BOGATI , DOKATO POVECHETO SA SLABI I BEDNI . VSICHKI SE NADJAVAHA DA ZABOGATEJAT SLED 1989 , NO OGROMNATA CHAST NE MOJA . NE SI MISLETE ,CHE SHTE MOJETE DA VZEMETE PARITE NA BOGATITE . TOVA E OSNOVNOTO ,KOETO MACHI POVECHETO . ZASHTO DA SA TE , KOGATO MOJESHE DA BADA AZ ! VSICHKI SE SAGLASIHME I PRIEHME ZAKONA NA DJUNGLATA SLED 1989 . REZULTATA GO VIJDAME SEGA . DORI I DA SE SMENJAT 20 PRAVITELSTVA , SILATA NA BOGATITE SHTE RASTE , A SILATA NA BEDNITE SHTE NAMALJAVA .
201
0
 
0
 
! Отговори
cv преди 15 години
ДО ВСИЧКИ КОИТО СМЯТЯТ, ЧЕ ЗАДЪРЖАНИТЕ МОЖЕ ДА БЪДАТ УБИВАНИ С "ПРЕСТЪПНО БЕЗДЕЙСТВИЕ"...И ТАКА - ОБЕКТИВНАТА ИСТИНА!!! ЗАКОНА ТРЯБВА ДА СЕ СПАЗВА..., НО..., МИТИНГА БЕ РАЗПРЪСНАТ С АРГУМЕНТА ЗА БОМБА..., А НЕ ЗА ХУЛИГАНСКИТЕ ПРОЯВИ НА 30-40 ПЛАТЕНИ ПРОВОКАТОРИ...!!!Пряка вина, за опорочаването на мирния протест имат Председателя на Соф.Общ. Съвет(СОС) и кмета Б.Борисов.Закона за митингите гласи:..." ...Чл. 9. (1) Организаторите на събранието или митинга вземат необходимите мерки за осигуряване на реда при провеждането му. (2) Председателят на изпълнителния комитет на общинския народен съвет, съответно кметът, съдействува за нормалното протичане на събранието или митинга..."Иначе казано - КОГАТО ОРГАНИЗАТАРИТЕ ЗАЯВЯТ, ЧЕ НЕ МОГАТ ДА ОСИГУРЯТ ОХРАНА, тя се осигурява от Кмета, чрез заявка за охрана до съответното - Управление на МВР...!!!ЗАЩО НЯМАШЕ ПОЛИЦАЙ ОХРАНЯВАЩИ МИТИНГА , със зелени ленти на ръката, както предложи шефа на Столичното МВР...(ОТГОВОРЕТЕ СИ САМИ)??? Които да отстранят от зоната на митинга:..."...Чл. 6. (1) В събрания, митинги и манифестации не могат да участвуват граждани, които: 1. носят оръжие или други специално предназначени или приспособени предмети, които може да се използуват против живота и здравето на хората или за причиняване на материални щети; 2. са в очевидно пияно състояние; 3. са маскирани с цел да се затрудни тяхното разпознаване...." НАЙ-СИГУРНОТО ДАКАЗАТЕЛСТВО, ЧЕ МОЩЕН ВЛАСТИМАЩ СТОИ ЗАД ПРОВОКАЦИЙТЕ НА ПЛАТЕНИТЕ ПРОВОКАТОРИ БЕ...,РАЗГОНВАНЕТО на митингуващите, което е АБСОЛЮТНО НЕЗАКОННО, защото митинга може да бъде прекратен САМО ОТ организаторите му и то СЛЕД МОТИВИРАНО И ПИСМЕННО РЕШЕНИЕ НА КМЕТА или Председателя на СОС...ЗАТОВА...,Към полицейския началник заповядал разпръскването на митинга и побоя на митингуващите (въпреки, че е изпълнявал чужда заповед, а Вие помислете кой може да му заповядва), БЕЗ ПРЕДИ ТОВА ОРГАНИЗАТАРИТЕ ДА СА ОБЯВИЛИ КРАЯ МУ, следва да се приложи НАКАЗАТЕЛНИЯ КОДЕКС:..."...Чл. 174а. (1) Който с насилие, измама, заплашване или по друг незаконен начин разтури или попречи да се проведе събрание, митинг или манифестация, допустими по Закона за събранията, митингите или манифестациите, се наказва с лишаване от свобода до две години..."ОТДЕЛНО ОТ ТОВА ЗА ЗДРАВЕТО И ЖИВОТО НА ЗАДЪРЖАНИТЕ, ОТГОВОРНОСТ НОСЯТ СЪОТВЕТНИТЕ ПОЛИЦЕСКИ НАЧАЛНИЦИ НА РПУ...!ОРГАНИЗАТАРИТЕ НА МИТИНГА СЛЕДВА ВЕДНАГА ДА УВЕДОМЯТ ПРОКУРАТУРАТА..., а вие тактично да замълчите и ще го приема като осъзната вина...
200
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
долу милицията !
199
0
 
0
 
! Отговори
GB преди 15 години
Здравей Анонимен, едва сега прочетох постера ти. Имах много работа, дано видиш отговора. На прав път си, сега ми харесваш! Започваш да мислиш, а това е добре! Всичко, което казваш е така, но не е пълната картина. Бизнесът за който споменаваш е уродливо суздаден от БКП с откраднатите пари от комуняжкото царуване! То и промените се започнаха с тази цел! Не беше някакво спонтанно или организирано недоволство на сладко спяшият ни летаргичен сън народец. Естествено това не са всички пари в момента. Това им беше началният капитал. по-нататък ти е ясно. Другото, което е , че съшите тези айдук бизнесмени си направиха и политическата класа от всички цветове и десени, която виждаш сега в парламента, правителството и по всички държавни и обществени институции. Тя е създадена да обслужва техните интереси! Жалкото е че това са едни сребролюбиви измамници, които за пари и майките си са готови да продадат и като резултат ТЕХНИТЕ ИНТЕРЕСИ НЕ СЪВПАДАТ С ИНТЕРЕСИТЕ НА БЪЛГАРИЯ И НЕЙНИТЕ ГРАЖДАНИ! В това е голямата ни трагедия и това е в корените на недоволството на хората. По-долу цитирам думите на един наш политолог, Иван Кръстев взети от статия в "Капитал"-"Зимата на тяхното недоволство" Можеш да я прочетеш, не е лоша."Това, че сме тук и че сме се събрали толкова много хора, значи, че все пак в тая държава може да се промени нещо. Какво трябва да се промени е много труден въпрос, защото, ако се смени правителството, ще дойде ново и то може би пак ще е същото. И все пак тези протести трябва да покажат на управляващите, че ние сме тук и ще бъдем тук всеки път когато сбъркат, и грешките им няма да останат безнаказани." Та както и преди писах всичко у нас е про-форма ОК! Самоче няма е далновидната политика в интерес на гражданите! Прокарват се мутренските интереси, а те са да се отблускват чуждите инвестиции и производства, за да запазим нашия пазар за нас си! Ние да си скубем нашите кокошки-народа. А , че чужденците ще внедрят нови производства и технологии, ще повишат производителноста и конкурентноспособността и това неминуемо ше се отрази на доходите на хората! И много други все в този дух! Разсъждението ти за ЕС субсидиите е погрешно! Това не са помощи, а права на всички страни членки и всички дори най-големите се възползват добре от тези права. Други толкова жестоко не са били наказвани, като нас! Това наказание управляващите ни го издействаха именно благодарение на политиката си в защита на мутренските интереси!Но разсъжденията ти са в правилна посока и ако всички започнат да се замислят, като теб ще оправим имиджа на пластиката в Брюксел!
198
0
 
0
 
! Отговори
петър преди 15 години
На ч--укай го на майка си нещастнико , много цитирате закона когато искате пари шофюрите "8 точки от талона и 60 лева глоба" и като човек ви попита колко искате , отговора в 90% от случаите е ние сме двама и трябва на човек по 10 лева , такава ви е тарифата като уличните превъзходни мургавелки от Лъвов мост или другия отговор е колко оставиш , при 3 р-но управление на бул. Александров всички поименно знаете *** който продава дрога на бул.К.Величков и даже му викате галено на малко име , да не ви шие или което това " служителите на реда " считате вече че е нормално всеки трябва да ви дава рушвет , така че нещастнико ако някои си купуват дрога е за това че други продават дрога с закрилата на "служителите на реда" и други служители на "законността " в България или четете закона както Лука чете Евангелието , така че нещастнико отиди на околовръстното или на площад Македония да поработиш с жриците на любовта само че траве.ститите ,и ако си полицай върви по дяволите , може и да си някой които иска да насажда омраза между хората , много омраза и злоба има в теб , може и да не си чист българин , с много любов на *** , колко ще вземе за сеанс
197
0
 
0
 
! Отговори
Преписано преди 15 години
Смешен протест, без кауза и смислени искания. А след присламчването на политици става абсолютна пародия. Оказа, че младото поколение за нищо не става. Жалко!!!Ден и нощ непрестанно плакане по форуми, как държавата не правила нищо за тях. Но какво да направи, като над 90% от пишещите не са прочели повече от 10 книги. Коментари как другите са все виновни, как им пречат и т.н. Вина в себе си не виждат. Как може да не може да се намерят няколко свестни човека да напишат някакви искания. А то някаква шльокавица в която повече от половината трябва да са към Общината. Жалка картинка!!!
196
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Да го ду..хате комплексари ! Полицаите показаха много на народа - единство ! Единство, съпричастност и твърдо заявяване на исканията си, първи ползваха интернет за общонационално събиране, успяха да привлекат на своя страна европейски специалисти. А вие какво правите !? За какво се борихте онзи ден като хвърляхте камъни ? За повече амфети и хероин , за по-евтина бира , за повече безплатен метадон ?! ДА ВИ Е---БА МАЙКАТА НА ВСИЧКИ БЕ ! Стоите пред компютъра и се напъвате да пишете по форумите разни глупости които дори не са истина. Какво бито момиче, какви простотии.. ест. че ще е бита след като хвърля камъни по полицаите и отказва да изпълни полицейско разпореждане ! И няма никакви деца , за мен не е дете 17 годишен с бокс в джоба и палка , същият този утре ще ви избие зъботе в тъмното за 10 лева без да му пука - тогава пак пишете тук в тяхна защита. Вие сте просто едно изкривено интернет поколение затъпяващо прогресивно от порно, скайп , амфетки и *** клубове.. *** !
195
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 15 години
Ей, неграмотно, като не знаеш баща ти кой е, не лай срещу вятъра. Я ми кажи, като сте "наследници" на Александър Велики, защо не разбирате и дума гръцки? Хем сте негови потомци (ама държавата, езикът и народът му са били ГРЪЦКИ), хем сте били славяни. Като не си учил "бугарски", как пишеш в този форум? Като били ваши Кирил и Методий, защо последни почнахте да ги чествате, повече от век след България, много след Русия, Беларус, Украйна? Като ви дадохме танкове, вие ги продадохте. Като ви давахме ток, плюехте срещу АЕЦ Козлодуй. Сега се оплаквате, че ви мръзнат . Ние и без газ, някакси се справяме. Но ако стане по-лошо и спрем да ви даваме ток, ще те видя как ше пишеш в интернет на газена лампа)))Албанците ще ви сложат на мястото ви. Не слагам при теб достойните българи в Македония, които и до днес са преследвани от титовите мекерета. Европейския съюз и много други неща ще ги гледате през крив макарон, докато не престанете да посягате на културата и историята на съседните народи и не забравите за измислените си "малцинства" в съседните страни и за териториалните си претенции. Хайде сега бягай да освобождаваш "македонците" в Пиринска и в Егейска Македония.
194
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
НЕ ЗНАМ АМА ТОВА МИ НАМИРИСВА НА ЧОРАТА-2. КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА СЛОЖИ КРАЙ НА ПОЛИЦЕЙСКЯ, ПАРДОН, НА МИЛИЦИОНЕРСКИЯ ПРОИЗВОЛ - КОГА НАЙ-ПОСЛЕ ЩЕ ВИДИМ ОСЪДЕН ДЕБЕЛОГЪЗ ***, ЗА ТОВА ЧЕ Е ДОШЪЛ ДА ИЗБИВА КОМПЛЕСКИТЕ СИ В СТОЛИЦАТА ПО ВРЕМЕ НА ДЕЖУРСТВО
193
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
МИЛИЦИОНЕРИТЕ СА *** ЕНИЧАРИ И ТУРСКО-КОМУНИСТИЧЕСКИ *** И ***, КОИТО НЕ СЕ ПОСВЕНЯВАТ ДА БИЯТ СОБСТВЕНИЯ СИ НАРОД , В ЗАЩАТА НА ФЕСОВЕТЕ - САМО БОЙ И ЗА ТАЯ ***
192
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
До 188, до 190, хахаха ... Те това е промискуитета - безразборно, с колкото се може повече и навсякъде, както в помощното училище едно време. Мъжката незадоволена даскалица е в режим сканиране. Мъж на хоризонта - вирвайте краката.
191
0
 
0
 
! Отговори
До 188 преди 15 години
Предходното послание е за теб всъщност
190
0
 
0
 
! Отговори
До 190 преди 15 години
Разбираеми са комплексите и фрустрацията ти - ти си постъпил на служба, за да може най-накрая да се почувстваш мъж и да се зъбиш на всички такива като мен, които още в гимназията по коридорите ти завираха топла кифла локумка в в голямото междучасие... И сега кошмарът вместо да престане се завръща... Шефът те препикава още на портала на мизерното ти районно, аз те препикавам щото си ми през оная работа и ако се наложи мога да си те туря на оная работа (най-малкото щото цвета на моята служебна карта по-готин от този на твоята :)) ). И в крайна сметка един съвет - не си позволявай да говориш така на гражданите дори тук! Защото скоро ще се наложи такива като теб да носят отговорност за думите си...
189
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
майка ми е в гробищата,скоро и ти ще си там неграмотен ***
188
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
186, със скотовете - скотско. Вижда се, че си незадоволена мъжка даскалица по секслогорея.По - добре скотско начало, отколкото пенделско - промискуитетско.
187
0
 
0
 
! Отговори
от предния преди 15 години
от предния беше до 177 сори на 173
186
0
 
0
 
! Отговори
до 173 куче преди 15 години
173 ей македонско девойче падни във възторг на земята ,че не си пред мене сега благодари на Бог за това неземно за теб щастие ...ако ми паднеш ти обещавам 2 пъти в годината да си бременно и да раждаш в моментите, в които не си във кома
185
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ТЪПИТЕ ЕНИЧАРИ СА ПРЕБИЛИ ЧОВЕКА В УПРАВЛЕНИЕТО, А СЛЕД ТОВА АВТОКРАДЕЦ БИЛ И НЕ ЗНАМ СИ КАКВО - ЧЕ КАКЪВ Е ТОЗИ АВТОКРАДЕЦ НА 60-ГОДИНИ, БЕ СБЪРКАНЯЦИ
184
0
 
0
 
! Отговори
До 181 преди 15 години
не зная кой е лумпенизиран, но ти със сигурност си от тези, които настояваха за увеличен срок при провеждане на теста за установяване на интелектуалните способности. Скотското начало в личноста ти е флагрантно! Провери в речника на майка си как е множественото число на полицаЙ и се опитай да разследваш каква е разликата при употребата на "ъ" и "ь". А докато разбереш, те уверявам в най-искрените си чувства към *** и поднасям горещ и твърд поздрав на възпаления ти хемороиден *** и *** пърдул!

Спонсорирани публикации