Дилемата на депутатите – закон или скъп подарък

Журналисти под прикритие им обещават лукс телефон
Обновена: 2 дек 2010 14:28 | 2 дек 2010 07:10,
515
Дилемата на депутатите – закон или скъп подарък
Снимка: БГНЕС

С какво се занимават българските депутати в работно време? Журналисти под прикритие от bTV и „168 часа”, представящи се за вносители на луксозни мобилни телефони, поканиха на лъскаво парти депутати от всички парламентарни групи.

Бяха им обещани скъпи подаръци, каквито, според закона за конфликт на интереси, те не могат да приемат.

Работният ден на българските депутати започва съвсем обичайно. Около 12 часа в сряда, по време на гласуването на така наречения данък колиба, парламентаристи започват тихомълком да напускат залата.

Групата включва депутати от всички партии.

38 депутати са поканени на скъпо парти в луксозен хотел, като им е обещано за подаръци суперскъпи мобилни телефони, струващи по над 6000 лева бройката. 16 народни представители се поддават на изкушението.

Това са: Лъчезар Иванов, Емил Гущеров, Евгени Стоев, Ивайло Тошев, Геновева Алексиева, Светослав Тончев, Александър Стойков, Деян Червенкондев - от ГЕРБ, Кирил Гундеров - от "Атака", Митхат Метин, Ердоган Ахмедов, Петя Раева - от ДПС, Бисерка Петрова, Дарин Матов - от РЗС, Румен Такоров - от БСП, Димитър Чукарски - независим.

На въпрос какво знае за въпросните телефони депутатът Лъчезар Иванов отговаря така: "Че са най-хубавите, ръчна изработка са, изключително надеждни и годни са. Аз съм ползвал такъв телефон. Знам, че като се обадиш в чужбина има и допълнителни екстри”.

На въпрос защо е избрал да не е на заседание, а на въпросното събитие, след като журналистите разкриват, че това е просто един експеримент, Иванов реагира така:

„Вие видяхте, че над десет колеги бяхме… Вие използвате името на една компания… Аз съм дошъл на това мероприятие и сега се връщам на работното си място... Вие нарушавате много закони. Първо се запознайте с правилата. Аз се обадих на колеги, за да разбера дали не е номер”.

Ето как протече разговорът с друг депутат - Митхат Метин:   

- В момента тече ли заседание на Народното събрание?
- Да!
- А вие защо не сте на работа?
- Кой ви е казал, че не съм в момента?
- В момента на работа ли сте?
- Вижте... Вижте, народният представител, макар да изпълнява определени задължения вътре във… и трябва да присъства и да гласува, той не е служител...
- Какви задължения изпълнявате вие сега в този хотел?
- .... (мълчи и ходи)
- Какви държавнически задължения изпълнихте вие тук?
- Бях поканен от... с колеги... ето можете да видите там колеги... наши има... бях поканен... решихме да се отзовем и се връщаме в парламента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


515
Още по темата: нс
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
491
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
какво ревеш сега 'требва да направим нешто' като си бил достатъчно *** да гласувш за такива елементи сега не се оплаквай а си сърбай каквотот си си надробил.
490
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хора , трябва да направим нещо Аз съм гласувал за ГЕРБ , но смятам че всички трябва да си получат заслуженото Да се организираме и да искаме тези алчни депутати веднага да напуснат парламента
489
0
 
6
 
! Отговори
АZ-R преди 13 години
Както казва една позната: "Г*з глава затрива"! А пък то, доблестното представяне на факта стана бенли. Сега като няма от ДСБ и СДС дай да им дадем златен медал, все едно не са от същата порода. Кво да прайш - човещинка!Те телефните хубаво, ами другите мазни баници? А *** и ги спри!
488
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
rezil
487
0
 
3
 
! Отговори
bobo преди 13 години
Mnogo gafove naposledak i te samo v Gerb na nikoi mu ne e 4ista rabotata i v taja partija.Vreme e ve4e boiko da se mahne ne gi li e sram i s tezi novi danaci imam predvid danak ;koliba.
486
0
 
9
 
! Отговори
мама преди 13 години
Поредното доказателство,че парламентът е сбирщина на сребролюбци :((( Жалко за всички нас.
485
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Всички депутати от герб в ямбол бяха за телефони наредени.
484
0
 
11
 
! Отговори
човек преди 13 години
Дребни душици без разлика на цвят и партия!Поднесохме ви властта и екстрите,а вие вместо работа демонстрирате единствено загриженост за собственото си благополучие-по възможност без да плащате!Как в листите попадат само такива кухи хора, а принципните и кадърните никой не забелязва.На фона на тежкото положение на избирателите ви сте тръгнали за скъпи подаръци на стойност по-голяма от годишния доход на много от нас.Отвратително, гнусно, гадно и жалко за България!
483
0
 
2
 
! Отговори
лусифер преди 13 години
изкушение проведено...
482
0
 
6
 
! Отговори
Баба Яга преди 13 години
......."Бяха им обещани скъпи подаръци, каквито, според закона за конфликт на интереси, те не могат да приемат".....Там е работата,че болшинството от депутатите този закон едва ли са го прочели.Вестниците, които са на банките им в парламента са по-интересни.Почти всеки е отишъл там с една единствена цел-да се нагуши яко,като за последно.
481
1
 
14
 
! Отговори
рахни преди 13 години
време е депутатите да правят като вятъра вече
480
1
 
18
 
! Отговори
А1 преди 13 години
Поздрави на журналистите! Тук вече виждаме манталитета на българският депутат,без разлика,от коя партия са! А на господин Л. Иванов и госпожа Геновева Алексиева,това не им е първи ГАФ!!! Всъщност,ако не беше Б.Борисов,нямаше да знаем,че съществуват тези хора! Същотто се отнася и за останалите от групата,които благодарение на своите партии са депутати! И след време,няма да си спомняме за тях,като излязат от парламента. Същото се отнася и за голяма част от останалите депутати, от тези 240!!!!!
479
4
 
14
 
! Отговори
Ю2 преди 13 години
"Групата включва депутати от всички партии".Е това ВСИЧКИ беше най- подлата манипулация през тия 20 год. Всички виждаме че от СДС и ДСБ не е имало но пак социалистическото ВСИЧКИ!сРАМОТА Е ГОСПОДА ЖУРНАЛИСТ,каде е вашата етика и доблесно представяне на фактите?
478
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
любимата ми песен е жидов гроб-смърт за *** да живее герб
477
0
 
27
 
! Отговори
VAS8ILISQNISEVROPA преди 13 години
НЯМА ДИЛЕМА....ПРОСТО 16 ДЕПУТАТИ СЕ УНИЖАВАТ ЗА 6000 ЛЕВА....ОСТАНАЛИТЕ 22 ....ЗА ПО ГОЛЕМИ СУМИ....
476
2
 
4
 
! Отговори
mangala преди 13 години
+1Чудя се кого ли ще изкарат *** за следващ коз.Наситиха се на ББ нали.Много яростно го плюят сега,а преди?
475
5
 
14
 
! Отговори
dfdghjg преди 13 години
Защо "Данък колиба" да се подминава без коментар, а вниманието на гласоподавателите - "мършата", да се насочва върху някакви телефони за 6000 лева?!АМАН ОТ МАНИПУЛАЦИИТЕ НА ПРИДВОРНИТЕ ЖУРНАЛИСТИ,УЧAСТВАЩИ В ПОРЕДЕН ФАРС ЗА СПАСЯВАНЕ РЕПУТАЦИЯТА НА "ГРОБ"!!!
474
1
 
16
 
! Отговори
:( преди 13 години
Eгати излагацията!Страхотен номер са им спретнали журналистите, поздравления за което. Случката само показва, че 8 милионна България просто няма нужда от 240 депутата. И без това на заседанията се събират всичките само когато трябва да си гласуват заплатите и привилегиите, през другото време никакви ги няма. Обикновено са не повече от 100 човека в залата, значи броят им трябва да бъде ограничен на 100 и да се следи стриктно да присъстват.
473
1
 
21
 
! Отговори
alieno преди 13 години
Куриозното е, че самите покани са били своеобразен тест за интелигентност, ама как да се сетят горките,начело с Лъчо мисирката.Наглостта на някои стигнала до там-имали по-скъпи телефони от предлаганите. Сиреч-свикнали сме на повече, ама нейсе...
472
1
 
15
 
! Отговори
alieno преди 13 години
Браво на такива журналисти."Нубиеца" е цвете в сравнение с профаните,които правят сега законите.По-често трябва да им се спретват такива номера за да им лъснат хубаво задниците.Алчни и за много и за малко. Нищо не връщат назад.

Спонсорирани публикации