Дилемата на депутатите – закон или скъп подарък

Журналисти под прикритие им обещават лукс телефон
Обновена: 2 дек 2010 14:28 | 2 дек 2010 07:10,
515
Дилемата на депутатите – закон или скъп подарък
Снимка: БГНЕС

С какво се занимават българските депутати в работно време? Журналисти под прикритие от bTV и „168 часа”, представящи се за вносители на луксозни мобилни телефони, поканиха на лъскаво парти депутати от всички парламентарни групи.

Бяха им обещани скъпи подаръци, каквито, според закона за конфликт на интереси, те не могат да приемат.

Работният ден на българските депутати започва съвсем обичайно. Около 12 часа в сряда, по време на гласуването на така наречения данък колиба, парламентаристи започват тихомълком да напускат залата.

Групата включва депутати от всички партии.

38 депутати са поканени на скъпо парти в луксозен хотел, като им е обещано за подаръци суперскъпи мобилни телефони, струващи по над 6000 лева бройката. 16 народни представители се поддават на изкушението.

Това са: Лъчезар Иванов, Емил Гущеров, Евгени Стоев, Ивайло Тошев, Геновева Алексиева, Светослав Тончев, Александър Стойков, Деян Червенкондев - от ГЕРБ, Кирил Гундеров - от "Атака", Митхат Метин, Ердоган Ахмедов, Петя Раева - от ДПС, Бисерка Петрова, Дарин Матов - от РЗС, Румен Такоров - от БСП, Димитър Чукарски - независим.

На въпрос какво знае за въпросните телефони депутатът Лъчезар Иванов отговаря така: "Че са най-хубавите, ръчна изработка са, изключително надеждни и годни са. Аз съм ползвал такъв телефон. Знам, че като се обадиш в чужбина има и допълнителни екстри”.

На въпрос защо е избрал да не е на заседание, а на въпросното събитие, след като журналистите разкриват, че това е просто един експеримент, Иванов реагира така:

„Вие видяхте, че над десет колеги бяхме… Вие използвате името на една компания… Аз съм дошъл на това мероприятие и сега се връщам на работното си място... Вие нарушавате много закони. Първо се запознайте с правилата. Аз се обадих на колеги, за да разбера дали не е номер”.

Ето как протече разговорът с друг депутат - Митхат Метин:   

- В момента тече ли заседание на Народното събрание?
- Да!
- А вие защо не сте на работа?
- Кой ви е казал, че не съм в момента?
- В момента на работа ли сте?
- Вижте... Вижте, народният представител, макар да изпълнява определени задължения вътре във… и трябва да присъства и да гласува, той не е служител...
- Какви задължения изпълнявате вие сега в този хотел?
- .... (мълчи и ходи)
- Какви държавнически задължения изпълнихте вие тук?
- Бях поканен от... с колеги... ето можете да видите там колеги... наши има... бях поканен... решихме да се отзовем и се връщаме в парламента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


515
Още по темата: нс
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
14
 
12
 
! Отговори
Р.Овч. преди 13 години
депутатите са нашето огледало. Не може народа ни да е пълен с *** а да искате депутатите ни да са светци. Преди няколко дена българи се редяха на опашки и се биеха за банани от 69 стинки, а искате депутатите да не се редят на опашка за джиесеми по 6 хилки единия. Какъвто е народа, такива са и управляващите. Няма чудеса-всичко е логичко и закономерно.
70
2
 
24
 
! Отговори
Злокучева преди 13 години
Ей това е супер готино! Шапка им свалям на журналистите за хрумката. Нека се видят депутатите какви *** са. Авантаджии. Шамар да е, аванта да е.Познайте от един път дали ще гласувам вече. Омръзнаха ми толкова години.
69
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
РезилллллллллллллллллллллллллллхахахахахахахахахахаЗа по един телефон. ХахахахахахахахахаЕбати смешковците. ХахахахахахахаПартиите трябва сериозно да погледнат какво ни представят като елит, да си направят съответните изводи и да сменят кадровата си политика.
68
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тая случка ме връща в годините на соца , когато партийните ,профсъюзните и ОФ-то търсеха къде има далавера ,хапване пийване и бяха пъви там.Тези които са живели по това време знаят ,че хората на тези места бяха абсолютни далаверажии , е нещата не са се променили.Както се казва : Да ние честита демокрацията (клептокрацията) .
67
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Zabavni komentari rano sutrinta :) goliam kef :) Az si pia kafeto a vie pihte li si hapovete? :)
66
0
 
18
 
! Отговори
Мартин преди 13 години
Невероятна снимка!!! Направо зашеметителна!!!
65
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тия ще ни продадат за стотинки...какво е това чудо,от 20г. крадат и не се наядоха.А май някой ит герб нямат големи пачки ,гладни са ......
64
0
 
23
 
! Отговори
Патриот преди 13 години
Кучета!Бесни алчни кучета са нашите депутати.Чак и заплашват журналистите!Ей измети долни,ще дойдем да ви одерем живи.С оскъдицата на нашите данъци живеете човекоподобия гнусни.Сега как да искате да се плащат данъци?За такива като вас ли?Бесни депутатски кучета-незабавно да се махат!И съд!СЪД!
63
0
 
23
 
! Отговори
YAKUDZATA преди 13 години
Това нещо незнам как го разбирате но аз съм шокиран, при факта че болшинството от Българскиат народ притежава телефони от по 20, 50 лв, кара коли от по 1000 до 3000лв и живее в панелки за по пет,шест хиляди тези хрантутеници са ми тръгнали за по едно дребно подаръче от 6000лв.
62
2
 
16
 
! Отговори
1 преди 13 години
Цецка не идва на работа на време- забрави ли? А Бойко все още е обиден на Калинка и е в депресия, мани го!
61
1
 
18
 
! Отговори
NoName преди 13 години
В Българския речник имаме една много по-звучна дума за тоя случаи от думата "***" и тя е думата "депутат"!
60
2
 
8
 
! Отговори
катя преди 13 години
Някой има ли списъка?Кои са тези депутати знае ли се?
59
0
 
25
 
! Отговори
! преди 13 години
Типично поведение за ***.
58
0
 
30
 
! Отговори
666 преди 13 години
ТОВА НЕ СА ДЕПУТАТИ,ТОВА СА ***.
57
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Samo 15 deputati se bili otzovali ha ha. Predstavyate li si ostanalite pyk deto sa bili na rabota i ne sa znaeli 4e e nomer kolko gi e bilo yad 4e 6te iztarvat dalaverkata :).Da gi byaha pokanili na party ot tipa " Samo edin 6te izleze ziv ot tuk "Sorry za latinicata ama ot rabota v Canada - nyamam golyam izbor
56
0
 
30
 
! Отговори
Лъки преди 13 години
Докато в парламента се обсъжда "Данък колиба" тия се изнизъха за телефончета от по 6 000 лв. и с цялато си наглост коментират, че в момента са на работа
55
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тия които са взели подаръчета ....да им се даде 13 и 14 заплата...:))))))))
54
0
 
38
 
! Отговори
електорат преди 13 години
СЕГА ДА ЗАПОЧНЕМ ПОДПИСКА ЗА ИЗГОНВАНЕТО ИМ ОТ ТОПЛИТЕ ДЕПУТАТСКИ МЕСТЕНЦА!!ТЕЗИ *** БИХА Е ,СЕ ПРОДАЛИ КАТО *** ЗА 2 КЕБАПЧЕТА!!! И ТЕЗИ МИСЛЯТ ЗА НАРОДА?? --ХАЙДЕ ДЕ!!!!!
53
0
 
24
 
! Отговори
Един Българин преди 13 години
Борка, Цецке - конфликт на интереси + нарушаване на правлина на парламента. Свалете им имунитета, изгонете ги и ги съдете. ПРОДАЖНИ *** СКАПАНИ!!!
52
0
 
27
 
! Отговори
екс преди 13 години
С други думи - абсолютни ***! а Лъчезар Иванов е очевидно доста НЕинтелигентен! Бога ми - това са хората ВЗИМАЩИ всички важни решения в тази държава !!!

Спонсорирани публикации