Палатка. Аларма. Маршрутка

Една градска легенда отива в историята
Обновена: 18 фев 2011 18:39 | 18 фев 2011 10:22,
114
Палатка. Аларма. Маршрутка
Снимка: Булфото

Маршрутките в столицата май скоро ще отидат в историята. Договорите на превозвачите, които в момента пътуват по 29 линии, изтичат през лятото. Общината обаче няма да прави нов конкурс, пише "24 часа".

И така... столичната маршрутка забавя своя ход, последният пътник тръшва вратата „след светофара“ и тя изчезва някъде в тъмнината, близо до последната си спирка. Това ще е емоционално събитие не само за шофьорите.

В петицата (маршрутка номер 5) например за първи път чух "Палатка" на Трио БИК и "Аларма" на МЕГА. Алармата – изключена. И може всичко дa пипаш. Дори да си надул Carmina Burana в слушалките на mp3 - плеъра си няма как да пропуснеш този хит. Предстоят тежки изпитания за чалгаджийските радиостанции в София. 

Ами Биг Брадър. Ами Иванина от Хасково. Как може да бъде успешно риалити шоу в България, ако то не е коментирано в маршрутките?! Напълно възможно е повече да няма нови епизоди на Биг Брадър.

Мобилните оператори също трябва да са нащрек. Скоро и спомен няма да остане от удоволствието в препълнена маршрутка да обясняваш в детайли по GSM-a какво си правил в офиса цял ден, какво си хапнал за закуска и къде ще е ходиш събота и неделя. 

Навярно ще забравим какво е да "летиш по Цариградско", какво е "дръж се здраво", "затвори по-силно вратата" и "има още малко място". 

Досега маршрутките изпреварваха "всичко по пътя", графиците им следваха пулса на големия град. Идва ли времето за реванш?

_________________________

"kolonka w петък" е седмичното коментарно пространство на Dnes.bg за медиите и медийните контексти на горещите политически теми. Излиза всеки петък в сутрешните часове. За връзка с автора: savchev@start.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още по темата: транспортмаршрутка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Категорично съм против - маршрутки имаще още по соц.време по 0,50 лв.За мен те са много удобен транспрот - ползвам ги повече от 20 години. Много по бързи и изгодни са от градския транспорт .Как например ще се с стигне от Люлин до Дружба без тях?
75
3
 
25
 
! Отговори
toshko преди 13 години
метрото е супер (бързо).. само трябва да ти е на път...
74
8
 
18
 
! Отговори
Норче преди 13 години
Екстра!И без това представляват масова опасност за пешеходци, околни транспортни средства и най-вече ползващите ги пътници.
73
8
 
12
 
! Отговори
с. преди 13 години
Най-гадното и нагло племе са маршруткаджиите!Тия са за тепане направо!Много добре ще стане да ги махнат!Никога не съм се качвал на тия каруци!Между другото и на метрото не съм се возил и ще взема да видя как е тия дни!:)
72
5
 
20
 
! Отговори
Стефка преди 13 години
Ако искат да махат маршутките трябва да предложат алтернатива.Градския транспорт е отвратително организиран и ако мар6утките из4езнат 6те стане война.Няма по-лош транспорт от този в софия а те все пак са някаква алтернатива.Естествено че общината ще иска да ги спре -нали им взимат клиентите.
71
6
 
20
 
! Отговори
qusi преди 13 години
На мен маршрутката ми е много удобна, не ми се налага да чакам 30 мин. автобус, да дишам нечия *** смрад, да се прехвърлям на трамвая, където зимата ми залепва ръката за лоста от студ, да пътувам 1 час до работа и да давам с 1 лев дневно повече за това "удоволствие". Само защото има маршрутка не ползвам колата. Вярно, имат си и негативи, но са по-удобни от автобусите. А и не мисля, че нямат путници.Просто някой дето ползва служебен транспорт с държавна издръжка симулира работа!!!!
70
1
 
43
 
! Отговори
Dan преди 13 години
Много добре трябва да организира градският транспорт защото в момента спирките на метрото са като изолирани от мрежата на градския транспорт!!!!!
69
8
 
39
 
! Отговори
+++ преди 13 години
Маршрутките вършат работа на градския транспорт който не си променя линиите и не следи движението на хората и не може да реагира във пазарна среда
68
13
 
7
 
! Отговори
bez преди 13 години
Dobra statia :)
67
21
 
57
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Браво! Маршутки има само в 3тия свят. СТИГА МАРШУТКИ СЪС КАМИКАДЗЕ ШОФЬОРИ !!!!
66
7
 
10
 
! Отговори
petko преди 13 години
Анонс към превозвачите да се бръкнат по дълбоко
65
4
 
19
 
! Отговори
АЗ преди 13 години
То защото в градският транспорт е нещо по различно в пиковите часов,авторе и съфорумци,нещата няма да се променят особено.Трафика ще се прехвърли в "малките рейсове",които ще са същият бърдак като маршрутките,със *** по стъклата,запотени стъкла,чалга,тютюнев дим и пренареждане на пътниците,без тяхно желание при внезапно спиране и тръгване,та да не си правим илюзии,газ спирачка съединител и те така......
64
1
 
5
 
! Отговори
жена до номер 53 преди 13 години
Много точно казано...
63
14
 
21
 
! Отговори
жена преди 13 години
Савчев, много елементарно мислене в грамотно оформена статия е все едно бай *** с потурите и лачените обувки да вика "***" ... а съм сигурна , че не само ти, който плюеш тия шофьори /които се скъсват от работа и стрес/, но и мама, тате и прочие рода се качват доброволно на маршрутките, които заглушават Кармина Бураната ти... ако претендираш за стил и класа - кой си ти и защо пътуваш в маршрутки, а не в кола? момче за левче и двайсе? Чувството за хумор и комплексите нямат общо, излагаш медия
62
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Е тебе с пистолет в тила ли те качват в маршрутката ? Като имаш кинти хващай си първия *** с такси дай му там 10 лв за 7-8 км /в добрия случай/ вози се спокойно, на климатик, поръчай си моцарт да ти пусне и така наслади се на живота.Обаче остави нас - тези които искаме да си ползваме маршрутките /по финансови съображения или заради удобство - някои хора ще сменят по 2 дори 3 превозни средства ако ги няма летящите ковчези/намира. Пък ако са на загуба собствениците да си решават дали да....
61
17
 
29
 
! Отговори
boby преди 13 години
Много добре написано, в 20 реда е уловена цялата простотия на този тип "масов транспорт". Сбогом маршрутки, няма да ми липсвате. Ама хич!
60
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
този транспорт е неподходящ за голям град и много опасен
59
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
хвала господа, махнете тия *** от пътя и ги обесете
58
2
 
11
 
! Отговори
Говедарин преди 13 години
E те тая новина петъчно ми влезе... като 2 лв. у гъдулка :D :D :D
57
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ако гродския транспорт в София е МОЙ ,ще допусна ли да има маршрутки и таксита ? Познай !

Спонсорирани публикации