Палатка. Аларма. Маршрутка

Една градска легенда отива в историята
Обновена: 18 фев 2011 18:39 | 18 фев 2011 10:22,
114
Палатка. Аларма. Маршрутка
Снимка: Булфото

Маршрутките в столицата май скоро ще отидат в историята. Договорите на превозвачите, които в момента пътуват по 29 линии, изтичат през лятото. Общината обаче няма да прави нов конкурс, пише "24 часа".

И така... столичната маршрутка забавя своя ход, последният пътник тръшва вратата „след светофара“ и тя изчезва някъде в тъмнината, близо до последната си спирка. Това ще е емоционално събитие не само за шофьорите.

В петицата (маршрутка номер 5) например за първи път чух "Палатка" на Трио БИК и "Аларма" на МЕГА. Алармата – изключена. И може всичко дa пипаш. Дори да си надул Carmina Burana в слушалките на mp3 - плеъра си няма как да пропуснеш този хит. Предстоят тежки изпитания за чалгаджийските радиостанции в София. 

Ами Биг Брадър. Ами Иванина от Хасково. Как може да бъде успешно риалити шоу в България, ако то не е коментирано в маршрутките?! Напълно възможно е повече да няма нови епизоди на Биг Брадър.

Мобилните оператори също трябва да са нащрек. Скоро и спомен няма да остане от удоволствието в препълнена маршрутка да обясняваш в детайли по GSM-a какво си правил в офиса цял ден, какво си хапнал за закуска и къде ще е ходиш събота и неделя. 

Навярно ще забравим какво е да "летиш по Цариградско", какво е "дръж се здраво", "затвори по-силно вратата" и "има още малко място". 

Досега маршрутките изпреварваха "всичко по пътя", графиците им следваха пулса на големия град. Идва ли времето за реванш?

_________________________

"kolonka w петък" е седмичното коментарно пространство на Dnes.bg за медиите и медийните контексти на горещите политически теми. Излиза всеки петък в сутрешните часове. За връзка с автора: savchev@start.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още по темата: транспортмаршрутка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
6
 
32
 
! Отговори
.. преди 13 години
Жалко , никога не съм ги харесвала маршрутките ,но понякога са единствения начин за придвижване от точка А до точка Б на прилична цена , особено когато времето е от значение .
15
10
 
24
 
! Отговори
надя преди 13 години
Редно е столична община да си оправи бакиите с градския транспорт и чак тогава да посяга да развали удобството на хиляди граждани.
14
9
 
13
 
! Отговори
Бай Ристо преди 13 години
Крайно време беше....сега могат да возят чували с картофи, така и така натрупаха опит за последните години с хората....
13
11
 
12
 
! Отговори
M преди 13 години
Крайно време е!
12
21
 
6
 
! Отговори
дрът комуняга преди 13 години
Оставка на ГЕРБ веднага!Как може такова безобразие, не знам. Как така ще ги спират. Това е против правата на гражданите!Ако не ги спрат, поради някаква причина, ОСТАВКА веднага, защото откъде накъде в 21 век ще търпим такива нарушители, такава неевропейска практика като тези морално и физически остарели бусчета да застрашават живота на хората?
11
15
 
32
 
! Отговори
преди 13 години
Приветствам това решение!!!Вън чалгата и простащината от България! Вън печалбарчетата, които са на ръба на закона! Вън наглите шофьорчета които заобикалят от ляво и после свиват в дясно за да спрат точно преди или след светофара. С парите, които сега потъвах в джоба на няколко човека, сега ще се подобри градският транспорт. Нека стане така, както е във всяка европейска столица! Винаги съм се чудил кой е допуснал по пътищата микробусите на маршрутките в които дори не може да се върви прав.
10
13
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Маршрутките са удобно и бързо средство за транспорт. Това което прави имиджа им негативен е мнозинството от джигити които ги управляват
9
10
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Специално, маршрутка 5 се движи от Студентски град до гарата. Няма подобна линия на градския транспорт. От квартала, където най-често се пътува до гарата, няма директна линия! Логично е студентите поне малко да се притеснят, нали? Особено ако гонят разписание на влак или автобус, или се прибират с късния влак или автобус. И ще трябва да тръгнат с тежките сакове пеша...!
8
12
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Две статии за спирането на маршрутките в рамките на час... Няма други теми или ...? Против спирането съм!!! Не по- стари от градските автобуси и определено са по- бързи и евтини. Няма друг начин за пътуване в определени посоки из София. Идеята и статията са просто ***!!!
7
24
 
9
 
! Отговори
ц ц ц преди 13 години
сега всички ще се тъпчат в на Боко метрото ! понеже трамвайте са пред разпадане..страшна мафия са ей
6
19
 
40
 
! Отговори
jojo преди 13 години
Може би най-смисленото решение на СОС за последните 22 години....
5
15
 
22
 
! Отговори
един от всички преди 13 години
Майната им... да ***!
4
11
 
22
 
! Отговори
ann преди 13 години
А какво да кажем, тези които никога не сме се возили на маршрутка, защото не живеем в София? След като прочетох статията, разбрах, че съм изгубила доста от интелектуалното си развитие.
3
18
 
59
 
! Отговори
...... преди 13 години
Комплексарска статия на нереализирал се журналист...жалка картинка...Маршрутката е много удобно средство, особено ако искаш да стигнеш от Надежда до Студентски град или изобщо от точка до точка, когато няма удобен транспорт...
2
6
 
52
 
! Отговори
Силвия Милчева преди 13 години
Живея във Връбница 2 и единствения вариянт за мен да ходя на работа и където и да е , е маршрутка номер 8. Особено със строежа на метрото става невъзможно. Всички други варианти ми отнемат поне час и половина да стигна до центъра с градски (адски) транспорт, да не говорим че трябва да сменя поне 3 различни превозни средства...
1
24
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
НАЙ-НАКРАЯ спират да се движат по улиците тия ***

Спонсорирани публикации