Трус погуби десетки в Нова Зеландия

Най-малко 65 души са загинали при земетресението с магнитуд 6,3
Обновена: 22 фев 2011 14:54 | 22 фев 2011 08:36,
29
Трус погуби десетки в Нова Зеландия
Кметът на Крайстчърч Боб Паркър обяви извънредно положение. Снимка: Ройтерс

Най-малко 65 души са загинали при силното земетресение, което разтърси град Крайстчърч в Нова Зеландия, съобщи премиерът Джон Кей, цитиран от Асошиейтед прес и Франс прес.

Кей уточни, че се очаква броят на жертвите да се окаже по-голям. Медии съобщават за десетки ранени.

Силният трус с магнитуд 6,3 срути сгради и по оживените улици на града падаха тухли и други отломки. 

Епицентърът на земетресението е само на пет километра от Крайстчърч. 

Трусът бил на дълбочина от едва четири километра.

Земетресението бе последвано от няколко вторични труса, най-силният от които бе с магнитуд 5,6.

Кметът на Крайстчърч Боб Паркър обяви извънредно положение и нареди хората в центъра на града да бъдат евакуирани. 

Войници бяха изпратени, за да направят кордон около пострадалия район.

Още по темата
На видеоматериали от Крайстчърч се виждат срутени многоетажни сгради, паднали стени на къщи, улици, осеяни с тухли и бетонни отломки. 

На записите се виждат напукани и разцепени пътища и тротоари, и зашеметени и плачещи хора, на фона на виещи сирени.

Новозеландският град Крайстчърч, с население от 340 хиляди души, който се намира на Южния остров, вече бе разтърсен от силно земетресение преди няколко месеца. 

Трусът с магнитуд 7, който стана на 4 септември, не причини жертви, но нанесе сериозни материални щети.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
3
 
! Отговори
ттт преди 13 години
Чета ви и не мога да повярвам колко *** са българите,какви църкви,какъв Костов.АБЕ ВИЕ ДОБРЕ ЛИ СТЕ БЕ ХОРААААААА.Знаете ли каква трагедия е тук-***.Опитваме се да се свържем с българите в града и е невъзможно.Цяла Нова Зеландия е в паника.Между жертвите има бебета,ученици..те тръгнали да ми говорят за църкви и други разни простотий.Дано да не става това в България,че..някой по долу добре беше написал-ще настъпи АДА.п.п-а вие журналисти научете най-накрая името на МП-Джон Кий а не Кей
28
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Само се дрънкате и карате,за да ви минава времето и да си начешете езиците! Съчувствие за пострадалите и да се молим това да не се случва и на нас ! Тогава при такова силно земетресение в София ще са стотици хиляди загиналите .Не само от некачественото строителство , но и от невъзможността да спасят пострадалите" новосъздадените структури".Всичко ,което беше създадено от много години сега най-систематично се претопява и ликвидира ,от хора които никога не са работили това нещо .
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да ама не, след хитлер и сталин се оказва, че аз живея добре, не се оплаквам от нищо, имам прекрасно семейство, пиша си квото си искам и се наслаждавам на живота пълноценно, явно грешката не в мен хехе, аре със здраве :)
26
1
 
1
 
! Отговори
До 25 преди 13 години
Абе пич заради такива кат тебе и като тоя анонимен България е на това дереже. Хитлер вас трябваше да ви оправи или Сталин да ви прати да строите доживотно жп линии в Сибир.
25
2
 
2
 
! Отговори
до:23 преди 13 години
Пич, лъсни малко жезъла, че не се трае вече...
24
0
 
3
 
! Отговори
до 16 преди 13 години
16 банален си с тоя костов измисли нещо по-интересно,макар и на шега,време е да смениш плочата
23
2
 
1
 
! Отговори
Опълченеца преди 13 години
Да глупостта е следствие на греха, но за теб, "анонимен", виждам и в глупостта и греха си преуспял. Бог наказва по различни начини. Примерно Содом и Гомора са изтребени с "огън от небето". Физически дали това е бил метеоритен дъжд или друго не е важно. Град Ниневия е бил предупреден за своето унищожение чрез земетресение, поради безспирните грехове на жителите си, а пророк Йона е пратен да предупреди и ако може спаси жителите му от наказанието.
22
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
основния "грях" е тъпотата, ти знаеш къде го пише. А на едно друго любимо твое място пише да не си правиш идоли. И изобщо що за безумно извращение е да се намесват религии в нещо толкова обикновенно. Да се надяваме да не друсне тъдяве, че тогава ще са 65 жертвите и тука ама на вход...
21
1
 
0
 
! Отговори
До знаещ преди 13 години
Може и да си прав кой знае, макар че мисля това технологично оръжие да не е още така съвършенно. Но от Апокалипсиса на Свети Йоан Богослов знаем, че:"13:12 И с всичката власт на първия звяр той действуваше пред него и караше цялата земя и жителите й да се поклонят на първия звяр, чиято смъртна рана бе заздравяла;13:13 и вършеше големи личби, та дори и огън сваляше от небето на земята пред човеците."Така, че сигурно и това ще стане, ако не е вече станало....
20
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Чети повечко, и не се *** с нещастието на хората. Зъради тъпите ви религии са станали много повече золуми от колкото ползи (и то съмнителни) за обществото. Бог или не си е МОЯ работа, не твоя
19
1
 
1
 
! Отговори
Опълченеца преди 13 години
Да, прав си, твоя бог - дявола със сигурност те мрази, той по принцип всички мрази.
18
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Млъквай, тъпо, фанатизирано, религиозно ***. GOD HATES US ALL ***!
17
7
 
2
 
! Отговори
Опълченеца преди 13 години
Името на този град се превежда - Църквата на Христос. Доста гръмко название за един град в който има ли Истинска Църква - Православната ? Правете си изводи българи и се раскайвайте в своите грехове за да не ни настигнат и нас сурови наказания. Бог да ни прости и да пази България. Амин.
16
4
 
2
 
! Отговори
хахаха преди 13 години
Костов е виновен. Малко преди заметресението е забелязан покрай един авто-сервиз. От там някакви с куфарчета изнасяли и когато приключили станало земетресението.
15
4
 
0
 
! Отговори
kravar преди 13 години
eq maqmuni grozni.ot deset dena revem kupuvam kravi i tikvi a nema koq da prodava.
14
0
 
6
 
! Отговори
v преди 13 години
Na 4 sept 2010 tam e imalo zemetresenie malko nad 7 po Rihter. Trusa e bil s dulbochina 33km. Toia trus e 6.3 po Rihter s dulbochina 5km. Tochno predi sedmica biah tam i se uchudvah na tova che v grada pochti niama sledi ot prednoto zemetresenie i che ne e imalo choveshki jertvi...E, sega za sujalenie ima. V momenta sam v Welligton (300km) i nishto ne sme usetili. Dnes e imalo zemetresenia ot okolo 5 po Rihter v Japonia, Filipinite i oshte niakakvi tihookeanski ostrovi...
13
3
 
1
 
! Отговори
Знаещ... преди 13 години
ХАУС МД МНОГО И СИ *** И ЗАБЛУДЕН, ЛЮБИМАТА ОВЦА ЗА УПРАВЛЕНИЕ хахахах и всички други които отказват да погледнат и приемат истината!!! ОБРАЗОВАЙТЕ СЕ!!!
12
6
 
6
 
! Отговори
Знаещ... преди 13 години
Просто Нова Зеландия неподкрепя политиката на САЩ и ги критикува, това е !!! четете за ХААРП технологията измислена с тая цел да сплашва непокорните със земетресения и всякакви катаклизми, като предварително се изхвърлят във въздуха тежки радиоактивни метали, който са силни електролити!!! Щатите са империята на злото разберете го те подчиняват и заробват!
11
0
 
4
 
! Отговори
az be преди 13 години
Гадория!
10
2
 
5
 
! Отговори
House M.D. преди 13 години
Сиси, ходи се прегледай!А, да, истината е някъде там...

Спонсорирани публикации