Пробите от "Тракия" изтекоха

Дъждът провали взимането на пробите за пепел
Обновена: 19 апр 2011 14:58 | 19 апр 2011 12:03,
69
Пробите от "Тракия" изтекоха
Синоптиците твърдят, че по Великден ще е сухо и ще става за проби. Снимка: Булфото

Проби от автомагистрала "Тракия" няма да бъдат взети днес заради лоши атмосферни условия.

Това каза пред журналисти зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Георги Прегьов.

По думите му строителните експерти от Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) и консултантите от Агенция "Пътна инфраструктура" са преценили, че заради силния дъжд, който вали в момента, не е възможно да бъдат взети проби от строителната площадка на Лот 2 на "Тракия".

Иначе на днешното широко рекламирано събитие бяха поканени журналисти и депутати от опозицията, които обаче няма да могат да наблюдават вземането на проби, каквато беше целта.

През март на нарочна пресконференция от БСП обявиха, че част от магистралата се строи върху пепел.

В основата на 32-километровия участък от Стара до Нова Загора не се полагал качествен инертен материал, а отпадъчна пепел от въглищни мини.

"Този материал не става и за селски път", категоричен бе депутатът от левицата Димчо Михалевски, който е бивш зам.-министър на регионалното развитие.

Веднага след нападките министър Росен Плевнелиев обяви, че няма никакво намерение да подава оставка.

Още по темата

"Партизанската война започна с всякакви средства – с пепел, с прах в очите", коментира той.

Дни по-късно Плевнелиев разпореди ДНСК да възложи на лаборатория да направи спешно изпитване на материалите, които вече са вложени в строежа на магистралата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
1
 
! Отговори
до Марк преди 12 години
Скъпи Марк КПП-та ще се сложат със сигурност на определени места за да се събират такси /така е в другите страни/ и тук ще е така. Таксите се предполага, че няма да се понравят на джоба ни и ще се отклоняваме сами по второ и третокласните пътища.
54
1
 
5
 
! Отговори
1234 преди 12 години
Боко е поръчал дъжд , не му е угодно да се вземат проби , идват избори и ако народа разбере как СТРОИТЕЛЯ НА МАГИСТРАЛИ ги строи , ще трябва да му издигнат паметник за некадърност - ама то си е и истина , по ще му приляга да си отиде да си сади картофи, да си копае градинката , а той премиер ще става , от всяко дърво *** не става.
53
1
 
2
 
! Отговори
До Марк преди 12 години
Марк, уважаеми, Вие сте откровен ***.Вероятно Ви е генетично заложено.Да бяхте изтекъл с водите на майка си, по-добре щеше да е и за Вас и за останалите около Вас.
52
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И рече Бойко: "Да бъде дъжд!". Тъй и стана...
51
2
 
5
 
! Отговори
stefan преди 12 години
Ей,като ви чета оставам с убеждението ,че всички сте строителни инженери.Абе оставете хората да си вършат работата.Все повече си мисля ,че от нас българите по-големи мрънкалници няма.Най ще ни приляга да се движим по черни пътища и с каруци...
50
1
 
5
 
! Отговори
Хейтър преди 12 години
Изтече, заедно с мозъка на журналята, който пише заглавията.
49
7
 
5
 
! Отговори
Марк преди 12 години
На новите магистрали да се сложат КПП /контролно-пропускателни пунктове/!Червени комуноизроди да не се допускат!Комуносганта да се отклоняма по второ и тртокласните пътища!
48
11
 
4
 
! Отговори
Марк преди 12 години
Страхотно!На предишния ми коментар 14 има 14+ и 23 !Значи ясно тук е пълно с червени ***!А бе казал го е и Ж.Желев - прехода към д0емокрация минава през диктатура!Само якатка сопа щеше да оправи комуноидната сганы но сне би!А бе ***, изтрепахме се по тия скапани пътища бе! Всяка година 1000 утрепани и 10000 осакатени!Сега и магистрали не щете!?+!?Що щете вие бе ?!?!?!Само дебелата сопа, ааааа!!!
47
0
 
10
 
! Отговори
Питане преди 12 години
Добре де,м***м@ му стара,тая магистрала само в слънчево време ли ще се експлоатира ? Що се плаши Гошко от дъжда? И какво ще стане като завали,ББ ще ги кара да хващат капките във вуздуха ли?Както със снежинките през зимата.Или ще разпъне чадъри над цялото трасе?!?
46
2
 
2
 
! Отговори
до мравка преди 12 години
......както осъдиха и Доган, Р.Петков.......защо се самоцензурираш.
45
0
 
11
 
! Отговори
мравка преди 12 години
Няма смисъл от никакви проби,резултата е ясен на всички.Както НАП оневини ЦЦ,както осъдиха Ковачки,както ше осъдят Л.Колев така и с магистралата.Много сте предвидими господа управници.
44
1
 
4
 
! Отговори
строител преди 12 години
Ако материала не е годен, ще проличи именно в дъжда.Още повече не е покрит с асфалт.Ако от БСП са прави, при подобна призма, трябва да се наблюдават широки разломи и пропадане на настилката т.е. няма как да се скрие!
43
0
 
9
 
! Отговори
БоСимеонов преди 12 години
Цялата тази история е абсурдна. Министерството би трябвало да проверява фирмата изпълнител дали спазва "Техническата спецификация". За това има и строителен надзор. Получава се така, че опозицията проверява държавата, барабар с надзора.
42
3
 
8
 
! Отговори
Избирател шефът ви преди 12 години
до-55''..Eй,ще взема да се върна таз България.Тя е като един страхотен цирк, при това всеки ден с нова програма..''ДА ПРИЯТЕЛЮ,ЦИРКА Е СТРАХОТЕН И ПРОГРАМАТА МУ НЕВЕРОЯТНО РАЗНООБРАЗНА,НО СКЪПОПЛАТЕНА Е.........И КОЖИТЕ ОТ ГАРБОВЕТЕНИ СЪДРАХА И НЯМАТ НАСИТА.Е за народ сътворил идиотската поговорка''СКЛОНЕНА ГЛАВИЦА САБЯ Я НЕСЕЧЕ''.........
41
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Eй,ще взема да се върна таз България.Тя е като един страхотен цирк, при това всеки ден с нова програма
40
1
 
7
 
! Отговори
Избирател шефът ви преди 12 години
Оня глиставия дойде преди време и в прав текст ни каза,''ШИ СА УПРАЯ ЗА 800 дни''........и съвсем вярно излезе.За ония преди него и след него изобщо не искам да говоря.Сега е ясно,че и тия ще се оправят..........И КРАЙ,не остава друго за КРАДЕНЕ в тая държава!НЕ СЪМ ФАТАЛИСТ....НАПРОТИВ,НО НЯКАК УСЕЩАМ АПОКАЛИПСИС ЗА ТАЯ ДЪРЖАВА..........
39
3
 
9
 
! Отговори
Аналната Проба преди 12 години
Като гледам камиона на снимката от 1947а година, долу горе ми е ясно каква ще е магистралата...
38
2
 
10
 
! Отговори
без коментар преди 12 години
И зам-министъра ли е *** бе, гербери прости?
37
2
 
15
 
! Отговори
"Супер" но преди 12 години
Европейската служба за борба с измамите ОЛАФ в момента разследва над два пъти повече злоупотреби с европейски пари за селското стопанство у нас, отколкото през 2009 г., когато страната ни стана европейски рекордьор в тази област.
36
0
 
13
 
! Отговори
Бравос ! преди 12 години
Колко удобно :) Утре пък ще е ветровито, после ще е много слънчево и така :)

Спонсорирани публикации