Мистерия с обири в Първа инвестиционна банка

Разследват кражби от трезори в Търново и Варна, от ПИБ отричат
Обновена: 6 юли 2011 15:29 | 6 юли 2011 15:10,
68
Мистерия с обири в Първа инвестиционна банка
Снимка: Архив, Булфото

Мистерия се заформя около съобщения за обрани трезори на Първа инвестиционна банка във Варна и Велико Търново. Съобщенията идват от полицията и прокуратурата в градовете, но от банката категорично отричат в клоновете им да е имало обири.

Пари от трезора на Първа инвестиционна банка във Велико Търново не са откраднати. Това заяви говорител на ПИБ пред Dnes.bg, след като по-рано полицията в старопрестолния град съобщи, че от банков клон са откраднати 344 700 лева и 16 000 долара.

„Има твърдения. Нищо не е разбито“, категоричен е Ивайло Александров.

Говорителят на прокуратурата във Велико Търново Румяна Ирманова съобщи, че парите са откраднати от две касети в трезора на ул. „Оборище“.

Касетите са на една фирма, а собственикът е установил липсата в следобедните часове на 4 юли. От прокуратурата не дават повече информация с мотива, че разследването е на много ранен етап. Образувано е досъдебно производство за кражба в особено големи размери.

Още по темата

Час след новината за крупния обир във Велико Търново стана ясно, че е извършена кражба и от трезор в клон на ПИБ във Варна.

Два диаманта, 40 000 лева и 10 000 долара липсват от една касетка в трезора, съобщиха от районната прокуратура в морския град. Собственик е 32-годишен мъж, по непотвърдена информация строителен предприемач, който е установил липсата вчера следобед.

„По ключалката, която се отключва с ключа на собственика, е имало манипулации“, каза говорителят на Районната прокуратура във Варна Вяра Алексиева. Тя обясни, че е назначена експертиза, за да се установи каква точно е манипулацията.

Междувременно от Първа инвестиционна банка излязоха с официална позиция по случая.

„Няма неоторизиран достъп до банковите ни салони в цялата страна. Няма липсващи средства на клиенти или на банката. Офисите на ПИБ работят с обичайното си работно време“, се посочва в съобщението.

Засега разследващите не коментират разминаването в позицията на банката и в съобщенията на полицията.

„Това наистина е разминаване. Следствието още е в начален етап и се работи по няколко версии. След като се установи фактическата обстановка, ще излезем със становище“, каза Вяра Александрова от районната прокуратура във Варна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
1
 
! Отговори
кирил преди 5 години
изтеглете си парите от първа инвестиционна банка.
65
2
 
1
 
! Отговори
kiori преди 12 години
vieste mn prosti be.kato celia ni prost narot.
64
1
 
2
 
! Отговори
Лили преди 12 години
Първа инвестиционна банка взе призът за пазарен дял на церемонията "Банка на годината". Това е банката, която е направила най-голям мащаб с единица акционерен капитал, като е привлякла най-много депозити от домакинствата и фирмите в страната, на най-ниска цена и е върнала най-голяма част от тези пари в икономиката, на най-добра цена за своите акционери.
63
1
 
0
 
! Отговори
Томас преди 12 години
64очевидно 23 -*** човека не мислят като тебе - а и Бог не е старец.
62
0
 
3
 
! Отговори
платон за Т.мутра преди 12 години
Не си прав! рекетьорите са паризити, безполезно зло за бизнеса. Вашитге създатели и вие на практика съсипахте малкият бизнес, превърнахте страната в една разорена бедствуваща територия, забавихте прогреса с 21 години и върнахте хората в привитивизма. Не ни върви. Първо гръцко робство? После отоманско? После Стамболовизъм и др., после хитлеристко? после тоталитаризъм от политбюро, после мутренски рекет? Ние на практика сме унищожени като народ, държава, много хора. Да, мутрите си направихте паричките, но на наш гръб? Това няма какво да му се радваме. Държава, където *** са на печалба, а производителите на разруха, смърт и грабежи от тях, такава държава я отпиши нищо добро не се е получило там! Държава, където такива мутри избиват хората, за да ги ограбят е жалка и отвратителна. Държава, където прокурори, съдии и други са на страната на мутри, а не на ограбените отпиши я. Е, няма какво да ви харесваме и това си е от рекет нищо добро не сем видели? Първо ни рекетира държавата с високи проценти данък? После ни рекетират търговците с високи цени? После ни рекетирате и вие мутрите с това съвсем ни довършихте? Но пък сладки приказки колкото си щеш? Но, кой както я направи! има една поговорка. Ако хората не ви удисвахме, ами се бяхме организирали и при първия рекет бяхме изпозастреляли десетина от вашите, друго щеше да се развие живота ни? Но понеже сме вярвали на лъжите на управляващите винаги, сами си постлахме гроба. Честити ви печалби! А на нас бедност, робство и гроб това си постлахме.
61
3
 
0
 
! Отговори
до 48 преди 12 години
Най-сигурната ИНВЕСТИЦИЯ за теб е приемането ти в клиника за душевно болни и умствено изостанали, пък току-виж си спрял да говориш с невидимия старец (:
60
4
 
3
 
! Отговори
Волф-до Томас преди 12 години
Сполай ти,братко!Пари ако загубиш-нищо не си загубил;Здраве ако загубиш-нещо си загубил;Вяра ако загубиш-всичко си загубил!
59
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
лошо
58
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
плащайте си за охрана бе толкова е просто сега парите дето ги спестихте ви ги взеха накуп много се кефя само така поздравления за крадците и с кеф да си ги харчат
57
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тепърва ще хапнем дръвцето от тия, които се научиха от цивилизования свят да осребряват застраховки. Има цели поколения измамници, които си живеят от злоупотреби със застраховано имущество.
56
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЛОШОТО Е ПРИЛИЧА НА ВЪТРЕШНА РАБОТА,ДАЖЕ И СМАТА БАНКА-ШЕФОВЕ МОЖЕ ДА СА ЗАМЕСЕНИ,А НЕ КРАДЦИ
55
1
 
3
 
! Отговори
фен преди 12 години
Благодаря:)
54
1
 
11
 
! Отговори
До 54 преди 12 години
Много си корав, браточка... Щом можеш на мутрите да им намаляш популацията направо не ми се мисли.
53
4
 
8
 
! Отговори
и...ии! преди 12 години
Няма сензация парите на едни крадци са отишли при други крадци.А пък единия имали два диаманта,*** наглеца явно е гепил яко от някъде,ама са го ошушкали и него.
52
0
 
15
 
! Отговори
фен преди 12 години
До Търновска мутраПич,къде си да ти взема един автограф?Вече сте на изчезване и трябва да побързам.Не,че се хваля,но и аз имам пръст в намаляне на популацията ви...За трезорите:Замесени са вътрешни хора,които работят в сътрудничество.
51
0
 
18
 
! Отговори
шок и мистерии преди 12 години
Това е част от ответния удар на крими контингента: "Шокираните отвръщат на шока"!
50
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
България е биполярна....
49
0
 
20
 
! Отговори
уплашен чобанин преди 12 години
Бах му мамата!Утре ще ида да видя да не са ми задигнали новите *** от трезора в овчарника.
48
1
 
11
 
! Отговори
jujaka преди 12 години
Какво толкова му е мистериозното. В трезорите не слагат камери. На някой са му изпразнили трезора и се е оплакал директно на полицията, а в банката дори и да се е оплакал не са му обърнали внимание защото всичко е било заключено обратно.
47
1
 
44
 
! Отговори
Реалист преди 12 години
България е пълна с алчни и злобни хора! Тръгнали да трупат пари! И защо??? Жоро и Васил Илиеви или пък Илия Павлов да не би да си взеха парите?? Не, заминаха си бедни като кучета, с едно по костюмче и с по един венец! Останаха само селските ***, които да им харчат парите!

Спонсорирани публикации