Над 100 тела видели водолазите в потъналия "Булгария"

Шансовете да бъдат открити още оцелели са незначителни
Обновена: 11 юли 2011 14:40 | 11 юли 2011 11:52,
38
Над 100 тела видели водолазите в потъналия "Булгария"
Снимка: Reuters

В кораба "Булгария", потънал вчера в река Волга в Татарстан, се намират телата на близо 110 загинали, включително 30 деца, съобщиха след предварителния оглед спасителните екипи, цитирани от Интерфакс.

По различни данни, на кораба е имало от 179 до 199 души, спасени са 80.

Останалите засега се смятат за безследно изчезнали, но според министерството на извънредните ситуации шансовете да бъдат открити още оцелели са незначителни. В спасителната операция участват няколко десетки водолази.

Представители на министерството смятат, че броят на загиналите може да се изравни с този на безследно изчезналите, който засега е 104 души.

Засега е потвърдена смъртта на 12 души - 8 жени, трима мъже и едно дете, заяви за Интерфакс Марат Рахматулин от татарстанската противопожарна служба.

Още по темата

Роднини на пътници пристигат вече в столицата Казан, където започва разпознаването на телата.

Вятърът и вълнението в реката около мястото на произшествието, както и горивото, изтекло от кораба, затрудняват работата на водолазите. Спасителни екипи издирват оцелели по бреговете и на близките острови.

Според очевидци 56-годишният увеселителен кораб е потънал за около осем минути в дълбоките 20 метра води. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ako ne bqha teq piqni u6anki o6te stqha da va ..... myumyun4etata a sega na raqta im porasna rabotata
34
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е, г-н Европеец No16, тези които наричаш "пияни ***", са плавали по Волга, твърде отдавна и са първите в света, които изведоха в орбита изкуствен спътник на Земята, първи в света, които създадоха атомна електроцентрала и атомен кораб. Много ги плюете, но техните атомни реактори, са най сигорните в света, а на р. Волга, те "пияните ***" създадоха първите кораби на подводни криле, първите екраноплани, които нямат аналог.Да не говорим за военното дело!
33
3
 
3
 
! Отговори
^3DAttack преди 12 години
Mnogo stranno .. nikade nqma i dogadka ot kakvo e predizvikana tazi tragediq :(Mnogo e trudno da se kaje kakvoto i da bilo v takav moment :(
32
0
 
23
 
! Отговори
! преди 12 години
Бог да ги прости всички малки душички и големите души- трагедията е огромна и нормалните хора скърбят наравно с близките на загиналите. За тези, които са подминали и не подадоха ръката на помощтта на потъващите хора- Господ ви е съдия, той и гузната ви съвест!
31
0
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Бог да ги прости хорицата , каквито и да са това са човешки души.Много злоба тук бе,колкото и да злобеете България ще пребъде.
30
0
 
11
 
! Отговори
f преди 12 години
Трябва корабите (поне малките) да са опасани с нещо като еърбегове от всички страни, които да се надуват автоматично ако се регистрира потапяне повече от нормалното. При колите го има какво им пречи да го пригодят и за мореплаването?
29
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 24, а ти какъв си, я си кажи? я кажи коя е твоята държава? я като кажеш коя е, си ходи там, от такива като теб ние тук нужда нямаме! обаче ти много добре знаеш че ти държава нямаш, където и да отидеш ти ще си чужденец!
28
1
 
26
 
! Отговори
leni преди 12 години
В 21 век нелепи трагедии! Бог да ги прости!
27
14
 
2
 
! Отговори
говновоз преди 12 години
парни гасни друм мангела шукар бури кар мангела
26
36
 
3
 
! Отговори
Русофоб преди 12 години
Даа нека повече такива инциденти та да отърват света от простите руснаци:)
25
13
 
10
 
! Отговори
манго преди 12 години
абе аз затова им казвам на мойте *** да се учат.защото турците са на изселване,българите на изчезване,но ние оставаме и някой трябва да управлява тази държава.
24
23
 
5
 
! Отговори
ni6to bulgarsko преди 12 години
ne vodi do hubavo ! Darjavata vi e po-beter ot *** ! *** ako imaha durjava ,100% 6iaha da sa po-dobre ot vas mizerabalite ! A budete gordi , 4e ste bulgari ! Gordi ste za6toto imate perde na o4ite si i ne se samoosaznavate kakvi bokluci ste !
23
1
 
16
 
! Отговори
до 18 преди 12 години
И се метна в този сайт, за да ни уведомиш ли? Хвали се на някой там, където си.Или не знаеш езика им? Или си твърде низш, за да говорят с теб? Но на нас да кажеш :) И на нас не ни дреме за теб.
22
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
мисля си, че човека с коментар 17 просто е искал да каже "след 500год."
21
1
 
11
 
! Отговори
Софокъл преди 12 години
До 17 !!! Пич нещо ти куца математиката: 2011 - 1878 не е = 500 !!! 133 год са. Смятам, че вече си готов за "депутат" и можеш да произнасяш тържествени речи послучай нац.празник на България 03.03. ежегодно !!!
20
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ние сме потънали във блатото на политическите партии които ни обраха до край.лека им пръст на хората които загинаха във река волга.бъдете сигурни че виновните поне няма да се отърват със 1 година условно като македонеца от охрид.руснаците здраво пипат в такива случаи.
19
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 18, най добре ще е да си смениш името(ако е българско) и да спреш да говориш български език, защото ти си СРАМ за България!!!
18
32
 
4
 
! Отговори
ne se ka4vam преди 12 години
na ni6to , koeto se kazva Bulgaria i ne jiveia v strana , koiato se kazva Bulgaria ! Spokoen sim !
17
6
 
49
 
! Отговори
tatarina преди 12 години
Българи, за съжаление и за радост има две България - една на Дунав и една на Волга. Съдбата ни е близка, даже еднаква. Българи преди година потънаха в Охридското езеро, други българи потънаха сега във Волга. Преди 500 години дунавските се спасиха от османците благодарение на християнството, а волжките се спасиха от руснаците благодарение на исляма. Нужно ли е да бягаме от себе си, за да се разпознаем и опознаем.
16
21
 
6
 
! Отговори
Европеец преди 12 години
Това е като се позволява на разни пияни *** да управляват нещо по различно от волска каруца а като си представя че искат да строят атомни централи

Спонсорирани публикации