Евролидерите на тенис, докато пазарите експлодират

В разгара на новата криза много от политиците са във ваканция
Обновена: 9 авг 2011 14:45 | 9 авг 2011 14:40,
21
Евролидерите на тенис, докато пазарите експлодират
Дейвид Камерън Снимка: архив, Getty Images/Guliver Photos

Август традиционно е месецът, в който повечето европейци са на морския бряг. Пазарите са тихи, парламентите са затворени и почти нищо не се случва.

Не и тази година обаче, когато месецът е белязан от истинска експлозия на фондовите пазари, дълговата криза в Еврозоната ескалира, а политическите лидери имат доста работа, пише в свой коментар CNBC.

Е, може да попитате – къде са европейските политически лидери?

Те, изглежда, предпочитат да се веселят в увеселителни тематични паркове, докато са в отпуск в САЩ, отколкото да се повозят на влакчето на ужасите в една друга кризисна точка.

Британският премиер министър Дейвид Камерън се завърна късно в понеделник от ваканцията си в Италия, след като голяма част от Лондон избухна в безредици.

Финансовият му министър Джордж Озбърн бе сниман от папараци в увеселителен парк в Калифорния.

Германският канцлер Ангела Меркел в момента е на обичайната си двуседмична лятна ваканция в Южен Тирол. Дано си носи мобилния телефон, като се има предвид, че Германия ще играе ключова роля в решаването на кризата.

Френският президент Никола Саркози се отправи на почивка на Френската Ривиера заедно с бременната си съпруга Карла Бруни.

Жозе Мануел Барозу събира слънчев тен в родината си Португалия, въпреки че говорителят му твърди, че работи и по време на ваканцията.

За разлика от тях испанският премиер Хосе Луис Родригес Сапатеро отмени планираното си пътуване до естествен резерват в Южна Испания, след като лихвата по 10-годишните дългови книжа удари рекордни висини.

Италианският му колега Силивио Берлускони прекъсна обичайната си ваканция на вилата си на остров Сардиния, където правеше своите "бунга-бунга" партита.

В Англия щяха да изпадат от почуда, след като министърът по въпросите на равноправието Лин Федърстоун трябваше единствен от целия кабинет да дава изявления по повод на избухналите в Северен Лондон размирици. Оказа се, че премиерът Дейвид Камерън, заместникът му, вътрешният министър и главният секретар не са в страната в този момент.

Материал на десния седмичник Mail on Sunday, в който се твърди, че Камерън е наел британски тенис инструктор за втората седмица от отпуската си в Тоскана, не бе приет никак добре от поданиците на кралицата.

Заместникът му Ник Клег се върна вчера от почивката си в Испания и Южна Франция и изригна пред журналисти: "Отхвърлям напълно представата, че това правителство някак си не функционира много ефективно през миналата и през тази седмица".

Камерън е говорил с Меркел и Саркози през изминалата седмица, докато от офиса на Озбърн заявиха, че той е направил серия от спешни повиквания от калифорнийската си вила с други финансови министри и с управителя на Банката на Англия, след като кризата отново се разгоря.

Лесно е да се присмиваме на опитите на някои хора да останат на гребена на вълнàта от своите шезлонги. Но пък всички ние сме работили с някой, който се опитва да дирижира нещата в офиса си от басейна или от бара в хотела, ползвайки своето Blackberry.

В тяхна защита можем да кажем, че най-страшното на тази криза е, че никой не може да предскаже кога ще се появи следващата фаза.

В Европа, където заетият на пълно работно време получава средно пет седмици платен отпуск, в сравнение с между 9 и 15 дни в САЩ, времето във ваканция се счита за неприкосновено. И повечето от тези лидери са имали доста натоварена програма до този момент, с малък прозорец, в който да вземат почивка.

Така че не е изненадващо да видим Камерън да се задава забързано на летище Хийтроу по-рано от очакваното, след няколко дни, прекарани в хотелски стаи с последния роман на Харлан Коубън.

В политиката, както и в бизнеса, понякога всичко е въпрос на възприемане, и само една снимка на папараците как Камерън се опитва да усъвършенства своя бекхенд, докато магазините в Лондон са плячкосвани, може да е толкова пагубна за репутацията му, колкото и понижение на рейтинга от страна на рейтингова агенция.

Така че да не се учудваме, ако видим и Озбърн да сменя увеселителните паркове със срещи с бюрократи в Брюксел по-скоро от очакваното.

Още новини от Style в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още по темата: европейски лидери
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Цитат на Албърт Пайк 33 степен,-масонския папа(шотлански ритуал) :- нашия (бог) е луцифер ,за наше съжаление на (масониоте) и Адонис(Христос)също е бог,но ние ръководим и той ,светът ще се нареди според нашите изисквания след 3 световни воини(двете минаха)изказването е през далечната 1798г,,,днес в 21 век на този *** статуята стои точно срещу белия дом
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хайде стига вече с тази измислена държава ЕС няма такова нещо всяка жаба да си знае гьола.
18
2
 
5
 
! Отговори
an преди 12 години
ДРЕМЕ ИМ НА СВЕТОВНИТЕ ЛИДЕРИ ЧЕ ПАЗАРА Е ЕКСПЛОАДИРАЛ. ДА МУ МИСЛЯТ ТАКИВА КАТО МУТРЕСТАНИЯ. СЪС 100 ЕВРА ПЕНСЙИ СЪС 200 ЕВРА ЗАПЛАТИ И ЦЕНИ ПО ВИСОКИ ОТ ЕВРОПЕЙСКИТЕ. В МУТРЕСТАНИЯ СМЕ СТАБИЛНИ КАТО УМРЕЛИ КУЧЕТА.ДРУГАРЯ ВИ РЕЗНИ-ЛЕНТИЧКОВ МУ ДРЕМЕ НА САЙДЕРА ЧЕ В МУТРЕСТАНИЯ 90 ПРОЦЕНТА ОТ НАРОДА НЕ МОГАТ ДА СИ ПЛАТЯТ СМЕТКИТЕ И ДА СИ НАХРАНЯТ ДЕЦАТА. ВАЖНОТА Е ДА СИ РЕЖЕ ЛЕНТИЧКИ. И ЗА ВСИЧКО ТОВА Е ВИНОВНО Ш.БАНОТА ПЛЕМЕ.ЗАЩОТО 21 ГОДИНИ НА ВЛАСТ КАЧВА САМО МУТРО КОМУНИСТИ. *** НАРОД....
17
0
 
3
 
! Отговори
Съвет преди 12 години
Премиерът Борисов посъветва САЩ и други държави с икономически проблеми да вземат пример от България. "Колкото и да ми е неприятно това, което става там, те трябва да приемат българския модел - фискална дисциплина, финансова стабилност", заяви той. Държавите, които според Борисов трябва да почерпят ценния български опит, са Испания и Италия.
16
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз ви казах влезем ли в евросъюза той ще се размаже и фалира !!!
15
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тия сигурно играят на по 1 000 000 кебапчета
14
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пише се "експлоадират" , какъв е смисълът да се чете по-нататък ?!Не знаете български език, а сте седнали да критикувате англичаните , или да давате съвети , боже, прости на неграмотните люде!!!
13
1
 
1
 
! Отговори
Калин преди 12 години
нашия ***.. бръмчи ден и нощ...от раз ги решава нещата!!!!
12
0
 
4
 
! Отговори
fifi преди 12 години
нагласена работа с тези така наречени грабежи-как ли пък не полицията да не може да ги спре-не иска, защото това ще е повод да въведат визови ограничения за навлеци , като между тях сме и ние, защото вече се обяви, че това са бедни, които разграбват.Така беше и с 11 септември-тогава странно как едно самолетче си летя необезпокоявано докато разбие кулите близнаци, после едно човече в норвегия изпозастреля невинни хора, като след това норвегия въведе визи, сега англия ще направи същото
11
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ето,това е да сме в ЕС!Вземат пример от нашата Тиква!
10
0
 
6
 
! Отговори
Eвропейски лидер преди 12 години
Аз като лидер винаги съм се вслушвал в гласа на Народа защото не друг, а Народа е моят работодател. Старая се да разбирам желанията и мислите на хората, да бъда като тях в живота и в работата си, а както е казал Народа- "по- добре корем от бира, отколкото гърбица от работа." Та затова и аз като Народа гледам да не се преработвам.
9
2
 
7
 
! Отговори
а преди 12 години
нащичкия през това време работи ли работи, реже ленти като за последно, вместо да си почива !
8
3
 
3
 
! Отговори
Stany преди 12 години
Така ще е докато долара не се замени с Амеро, новата валута на САЩ, Канада и Мексико. Така САЩ ще прехвърлят част от огромния си дълг на съседите си и нещата ще се успокоят за 10-20 години. А ние от останалия свят ще душим к.ро.
7
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Така им е наредено на тези пешки.
6
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пазарите не експлодират, а си сриват. Лошо сравнение, но на тийнейджърите им е простено да грешат.
5
6
 
3
 
! Отговори
Боко преди 12 години
Ех мислех да ходя на мач, ама щом колегите се скатават така, всичко пак пада на мойте рамене. Пак аз трябва да гася пожара.
4
1
 
12
 
! Отговори
re преди 12 години
Всичко се движи по план. Що да не поцъкат малко тенис на маса.
3
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Stiga s tiq krizi be!!! Az lichno sym v kriza ot 1996! Ne mojete da me uplashite!
2
1
 
11
 
! Отговори
бЕдНяК преди 12 години
"Евролидерите на тенис, докато пазарите експлодират" - което предполага, че знаят какво "трябва" да се случи и за по-голяма достоверност ще се правят на изненадани.
1
0
 
23
 
! Отговори
повторение преди 12 години
Всичко е планувано предварително....Какво се чудите!!!Така е било и през 30-те години на миналия век.

Спонсорирани публикации