„Калашников” и цял боен арсенал в къща на Рашков

Находката била в тайник в къща в Катуница
Обновена: 15 окт 2011 16:58 | 15 окт 2011 13:07,
198
„Калашников” и цял боен арсенал в къща на Рашков
Снимка: МВР

Цял незаконен боен арсенал откри МВР в къщата на покойния син на Цар Киро – Иван Рашков.

Находката излязла на бял свят след повторно претърсване на къщата и подаден сигнал за наличие на незаконни боеприпаси.

„Имаше издадено разрешително за нов обиск, като работата по претърсването започна в петък следобед”, коментира пред Dnes.bg районният прокурор на Асеновград Калоян Димитров.

Всички оръжия били открити в тайник на таванското помещение на опожарения имот на улица „Петко Войвода” в Катуница.

Криминалистите намерили и иззели автоматичен пистолет „Узи” със заглушител с два пълнителя и 45 патрона, пистолет „Браунинг”, автоматичен пистолет без марка и модел със заглушител и пълнител, револвер „Смит и Уесън” с 3 патрона, 8 опаковки „Амонит”, 10 пресовки взривно вещество, пълнител с 20 патрона и 101 патрона с различен калибър.

По неофициална информация е открит и автомат „Калашников”.

„Категорични сме, че това е незаконен боен арсенал, в момента изясняваме произхода на оръжията и техния собственик”, заяви директорът на полицията в Пловдив старши комисар Тодор Чонов.

Притежателят на арсенала го грозят до 8 години затвор.

След протестите на жителите от Катуница заради убийството на 19-годишния Ангел Петров и палежите на част от имотите на ромската фамилия, бяха направени обиски на къщите.

В палата на починалия син на Цар Киро – Иван Рашков, в който са открити незаконните оръжия, полицаите намериха купища документи.

Сред тях бяха удостоверения за управления на пари в брокерски къщи, оригинални документи за притежание на банкови акции, както и копия на жалби в полицията, подавани срещу фамилията на Рашков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още по темата: Кирил РашковКатуница
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
186
0
 
4
 
! Отговори
кой го знае преди 12 години
а може и дъртия *** да не знае къде е скрито оръжието,зер няма зор,кой смее да го бутне?или нарочно е сложено там и ще мине за арсенал на умрелия..Пито-платено,Киро пак чистичък като сълза...
185
1
 
5
 
! Отговори
еколога преди 12 години
Тия оръжия са за стрелба по жаби.Нали знаете,че на пловдивчани им викат жабари.А заглушителите са за да не стряскат другите жаби .Абе всичко е хуманно,той царя е много състрадателен...
184
0
 
6
 
! Отговори
Dedo Ivan преди 12 години
"Категорични сме, че това е незаконен боен арсенал, в момента изясняваме произхода на оръжията и техния собственик, заяви директорът на полицията в Пловдив старши комисар Тодор Чонов." По-тъпо изявление от това, до сега бях чувал само от бат'Бойко и съдружника му Цецо! Ега ти тъпата и корумпирана милиция!!!
183
0
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Само да не се окаже, че оръжията са собственост на бащата на убитото от *** момче. А иначе до сега няма случай да се докаже на кого е оръжието, дори да го намерят при обиск. Оказва се, че току що го е намерил на пътя и го е взел за да го занесе в полицията. Срещу съответната сума съдът го оправдава. Падат само дребните риби и дилъри, които не могат да си платят. А сумата не е малка, в съда няма шега. Даваш ли даваш 10-15 бона срещу 2-3 години? Как се строят съдийски палати....
182
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
продължение от 183Ако поделението сте го закрили, има командир на армия, гърмите го него. Ако и такъв вече няма, все още има Главнокомандващ, т.е. гърмите го него.Все някой *** в структурата на отва, дето остана от армията носи отговорност за оръжието и боеприпасите. Гърмите го с намереното откраднато оръжие и гърмите всички по веригата и накрая или нещата се оправят, или измират шибаняците-крадци и нещата пак се оправят...
181
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Време е да открият от кое поделение в БГ армия липсва калашника и командира по времето на изчезването, направо да го стрелят със същия този калашник.
180
0
 
8
 
! Отговори
Деймс Бонд преди 12 години
На тавана - арсенал, а под земята? Какво има в бункерите на Киро? Да не каже само , че е агент под прикритие. Правил се е , че продава алкохол, за да види на кой му се пийва.
179
1
 
5
 
! Отговори
Усмивката преди 12 години
Оръжието не убива. Убива стрелящия с него. Фактът, че е скрито на сравнително недостъпно място, а не е "под ръка", готово за употреба, показва, че не е имало намерение да бъде използвано. Тогава остава въпроса дали не е "горещо"? Дали е използвано на друго място за "мокри поръчки", след което да е укрито там? А дали не е "посадено" от някого? Във всеки случай, при добри адвокати, на Киро *** са му оставили "вратички" за измъкване.
178
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** смешниците... Подхвърлили са оръжията в къщата на умрял човек. Сега кого ще осъдят?
177
1
 
2
 
! Отговори
gesha преди 12 години
xaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaxaxaxaxaxxaxaxaxaxaxxaxaxa. SVETLJO VITKOV PREZIDENT
176
0
 
14
 
! Отговори
За Витков! преди 12 години
Мирни законопослушни РОМИ!
175
0
 
3
 
! Отговори
ПИСНА МИ преди 12 години
ПС : По точно никога не съм имал.ПРЕДАТЕЛИ
174
4
 
15
 
! Отговори
ПИСНА МИ преди 12 години
Е,чакайте де,наближават изборите,сега още нещо ще открият!Вече нямам вяра на ГЕРБ
173
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"... Находката е открита при втори оглед по подаден сигнал. При първото претърсване оръжието не е било намерено тъй като е било скрито много добре..."Цецооооо, колко още пари ви трябват, че да поумнеете, М???
172
0
 
20
 
! Отговори
Българин преди 12 години
"....копия на жалби в полицията, подавани срещу фамилията на Рашков...."Ако бяхме НОРМАЛНА ДЪРЖАВА, а не територия, в която влася ***-ушевата мафия, щеше да се случи само едно - незабавно сваляне от власт на местният полицейски началник и съдебно разследване срещу него, незабавна оставка отстрана на министърът на вътрешните работи !!!! Но не и тук, не и под престъпната власт на ГРОБ - Цецо ли ще си подаде оставката, дето ходеше по концерти, докато страната бе пред гражданска война?
171
0
 
12
 
! Отговори
Аз преди 12 години
Добре, намерихте му оръжията , хайде сега го пуснете.Той е невинен , като всички останали !
170
0
 
7
 
! Отговори
1 преди 12 години
там се въдят едни особено големи комари и пушкалата са за защита срещу тях. ако не вервате питайте цар киро.
169
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
колко невинни хора е убил с тия оръжия *** мазен
168
1
 
17
 
! Отговори
илиян преди 12 години
рашковци и приближени не са хора, незаслужават нормален живот, дано ги усъдят
167
9
 
24
 
! Отговори
112 преди 12 години
ХА ДОБЪР ДЕН Г-Н БОРИСОВ ВСИЧКО ТОВА Е СТАВАЛО КОГАТО ВИЕ СТЕ БИЛИ ГЛАВЕН СЕКРЕТАР И МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ.АУ МОЛЯ ДА БЪДА ИЗВИНЕН ОРЪЖИЯТА И ДОКУМЕНТИТЕ СА ПОСТАНОВКА НА ХАН АСПАРУХ.ДА НЕ ОБВИНИТЕ ЗА ТОВА КЛАНА РАШКОВИ ХАНА НА ПОДСЪДИМАТА СКАМЕЙКА.