Samsung изпревари Apple по продажби на смартфони

Ако се разглеждат всички мобилни телефони, лидер остава Nokia
Обновена: 28 окт 2011 14:41 | 28 окт 2011 11:46,
104
Samsung изпревари Apple по продажби на смартфони
Снимка: Reuters
Корейската технологична компания Samsung Electronics изпревари американския си конкурент Apple и продаде най-много смартфони в световен мащаб през третото тримесечие, предаде Bloomberg.
 
Samsung е продала 27,8 млн. смартфона през последното тримесечие, като държи 23,8 на сто от пазара, заяви Милтън Кейнс от Strategy Analytics Великобритания. Apple е успяла да продаде 17,1 милиона устройства, съставляващи 14,6% от пазара, което нарежда компанията от Купертино на второ място. Nokia Oyj запазва третата си позиция според изчисленията на анализаторите. 
 
Apple, която пусна своя iPhone 4S през този месец, беше на първото място само за едно тримесечие. 
 
„Възходът на Samsung е движен от комбинация от елегантен по дизайна си хардуер, популярните услуги Android и широка глобална дистрибуция," пише в доклада си Strategy Analytics. 
 
Глобалният пазар на смартфони скочи с 44% спрямо предходната година до 117 млн. броя, се казва в доклада на Strategy Analytics. Пазарният дял на Nokia падна до 14,4% от 32,7% година по-рано.
 
В по-широкия сегмент на продажби на всички мобилни телефони, който включва и по-евтини устройства, Nokia запази първото място дори и след като загуби 5 процентни пункта от дела си, се казва в отделно изследване. 
 
Нейните 27,3% я задържат на лидерската позиция, следвана от Samsung с 22,6%, а LG Electronics Inc. остава на трето място. По-евтините мобилни телефони на китайския производител ZTE Corp. му помогнаха да спечели още 4,7 процентни пункта и така да избута Apple от четвъртото място. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още по темата: NokiaSamsungapple
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"заяви Милтън Кейнс от Strategy Analytics Великобритания", ХА ХА ХА. Е тука вече е пълния край!!!!! Такъв човек не съществува, това е град много близо до северен Лондон...... ХАХАХАХХА, Милтън Кейнс бил го казал хахаххахаххах :D:D:D:D:D
102
0
 
0
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 12 години
- една от главните причини за неуспеха на процесорите ATEM на Intel в областа на smartphone/таблет, е слабият графичен процесор. Тази грешка ще бъде поправена, като в следващото поколение ATOM графичният контролер ще е с архитектура на PowerVR
101
0
 
1
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 12 години
@ thaddeus:Относно архитектурите на процесори. Нямам намерение да са включвам в схоластични академични дискусии, а да говорим за реални неща, ако имаш какво да кажеш, де:- Големите акционери на Imagination Technologies, в която влиза PowerVR, са Apple и Intel, сравнително от неотдавна- най-мощният графичен процесор за мобилни устройства от тип smartphone/таблет е с архитектура PowerVR и е интегриран в процесора Apple A5
100
0
 
0
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 12 години
@ thaddeus:- три subpixel-а, най-често с RGB цветове, както е при iPhone и GSII- четири subpixel-а и.т.- колкото броя на subpixel-ите е по-голям, толкова ефективното разрешение (мери се в ppi, например) е по-голямо и дисплеят по-скъпКолегата по-долу е показал цитат с броя на subpixel-ите в iPhone и Galaxy, от където е пределно ясно защо дисплеят на iPhone 4(S) e с по-голямо ефективно разрешение от всякакви Galaxy. Не искам да те унижавам с link-ове, дано да си способен да се справиш сам
99
2
 
2
 
! Отговори
Мариян преди 12 години
Колко пъти да ви повтарям,че Samsung винаги са били и ще са 1!!!!
98
2
 
4
 
! Отговори
Мариян преди 12 години
Колко пъти да ви повтарям,че Samsung винаги са били и ще са 1!!!!
97
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
@ thaddeus:Вече се съмнявам, че разбираш от pixel-и. Като почетеш малко и се запознаеш с тематиката, ще схванеш, че:- един pixel (PICture Element) може да се състои от само един цветен елемент (subpixel, не е задължително съседните subpixel-и да са с един и същ цвят, глупчо)- два subpixel-a, които могат да са с два различни цвята, три различни цвята в два съседни pixel-a (както е в дисплеите на Samsung Galaxy Nexus, One, S и т.н.) или повече цветове
96
0
 
0
 
! Отговори
thaddeus преди 12 години
Мишо е прав. Само абсолютно хардуерно неграмотен човек може да каже, че в пиксел може да има само 2 цвята (като изключим монохромните) след това.Относно powerVR и Mali-400 Неблюдателе...я разгледай архитектурата на двата и тук има един ключов момент MSAA. Има време PowerVR и едно време не блестяха с особенни иновации, за това и бяха изхвърлени от пазара на десктоп граифика.Я ми каци каква беше разликата между Cortex A9 1.2 и Cortex A9 1.0 аз ще ти кажа, няма разлика.. 1678 MHz съм правил...
95
1
 
0
 
! Отговори
Мишо преди 12 години
Да спорите с Наблюдател е все едно да спорите с радио. Не вдява и думичка от това, което му казва човек. :-) Не се хабете, просто няма смисъл. :-) :-)
94
1
 
1
 
! Отговори
bayco преди 12 години
до Skyper:аз съм просто ползвател, без претенции да знам какво е ХЦМР, ЩПТДЙ и всички абревиатури, и прочее МегаВатове (пардон Мега Битове). Прави ми впечатление, че всички сравняват Samsung, Nokia, ZTE и прочее с познай - iPhone. та, кажи ми, какво се обясбяват всички колко им бил хубав телефона и той е почти като или малко повече от...но все пак адски далеч от МОЯ iPHONE, пък бил той и проста 4-ка :)))
93
0
 
2
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 12 години
@ Spyker:4. Процесор с 1.2 GHz. Да, ама не му стига бързодействието и по всички параметри, GSII e по-бавен от iPhone 4S, долу съм обяснил защо :-) И не смесвай метриката с user experience-aНе искам да ти развалям настроението за да изброя ВСИЧКИ останали области в които iPhone 4S е далеч по-напред от GSII :-)
92
2
 
1
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 12 години
@ Spyker:Ама то нищо не останало от Galaxy-то SII :-)1. Дисплей: в най-добрия случай е въпрос на вкус, така,ч е да не го обсъждаме2. Разширение на паметта: чак пък едно удобство да си вадиш картата и да пъхаш в reader-a :-) Имам 32GB и нямам reader от 4 години, никакъв проблем, особено с безжично синхронизиране или през iCloud3. Download speed. да, разбира се, но въпрос към теб: срещал ли си мрежа, на която можеш да демонстрираш, скорост, като в спецификацията или, изобщо, над 10-12Mb/s
91
5
 
2
 
! Отговори
Инкогнито преди 12 години
До 77: Имам Iphone 4 от eдна година и към момента по него няма нито една драскотина, нито една пукнатина и то без да съм ползвал калъфи. А за да си представиш какъв потребител съм, ще ти кажа едно - имам навика, когато се напия, да си гася цигарите в дисплея (:
90
1
 
4
 
! Отговори
Spyker преди 12 години
С какво е по-добър Samsung Galaxy SIIЗа мен дисплея е по-добър мое мнение. Размера на дисплея не може да се отрече при Samsung е 4.3 при Apple 3.5.iphone няма разширение на паметта с карта. Примерно аз имам карт риидър и искам да си чета картата на компа.HSDPA, 21 Mbps; HSUPA, 5.76 Mbps при Samsung срещу HSDPA, 14.4 Mbps; HSUPA, 5.8 Mbps при AppleПри Samsung Dual-core 1.2GHz ARM Cortex-A9 processor срещу 1 GHz dual-core ARM Cortex-A9 processorпри Apple.И Най важното ЦЕНТА.
89
0
 
0
 
! Отговори
thaddeus преди 12 години
Овърклок...с няколко рекорда...хайде жив и здрав и до скоро.
88
0
 
2
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 12 години
@ thaddeus:Много добре знам какво пиша и много добре познавам и компетентноста си.Ти изглежда не знаеш кого си срещнал тук, простено ти е, освен, ако не продължиш да ръсиш нелепици!Потребител съм на Apple от повече от 22 години и това, че разбирам по темата, по която пиша, не е случайно.Ако си решил да продължаваш да се пъчиш с примитивна неграмотност, нямам проблем, само ми е любопитно да знам мотивите ти, даже и ако само на това си способен :-)
87
1
 
0
 
! Отговори
thaddeus преди 12 години
@наблюдателееАко знаеш какви глупости изписа...добре че не тук не е специално ализиран форум.Последно за бижуто-има клипове в тубата, как ифона и галаксито ги хвърлят. Осведоми се за здравината на стъкления смартфон
86
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
мхм.. и аз не бих си заменил galaxy-то за iphone :).
85
1
 
2
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 12 години
@ thaddeus:Нека те светна и за калъфа! То е толкова просто:- iPhone е едно БИЖУ от метал и стъкло- съвършенно естествено е известна част от потребителите да си пазят бижутата в ***- иначе е добре известно, че iPhone 4 е по-здрав и по-малко се драска от пластмасите на Samsung/HTC/Motorola и компания- същевременно е известно, че iPhone 4 е по-крехък, което се проявява, когато го забиеш със сила в земята :-)
84
1
 
2
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 12 години
@ thaddeus:Ползването на малък RAM e преимущество в консумацията!Android моделите СА ПРИНУДЕНИ да ползват по-бързи процесори с повече RAM, за да компенсират неефективноста на Android и плащат за това с по-висока цена на процесора и по-голяма консумация!Това е толкова просто и логично :-)

Спонсорирани публикации