ФБР разсекрети файлове от скандала с руските шпиони

Сред тях са и кадри със звездата на шпионския скандал Анна Чапман
Обновена: 1 ное 2011 15:17 | 1 ное 2011 07:50,
23
ФБР разсекрети файлове от скандала с руските шпиони
Анна Чапман (в средата) вече в Русия. Снимка: Reuters

ФБР разсекрети документи, снимки и видеозаписи от разследването на 10-те руски шпиони в САЩ, които бяха заловени миналата година и експулсирани от страната.

Сред заловените бе и рускинята Анна Чапман. Червенокосата красавица стана магнит за таблоидите по цял свят, а след завръщането си в Русия започна да се изявява като модел, телевизионна водеща и дори се ориентира към кариера в политиката.

Разсекретената след искания на редица медии информация е качена на сайта на ФБР.

В клиповете се виждат Анна и останалите шпиони да си разменят или прибират предмети и документи на различни места – кафенета, стълбища, улици.

Още по темата

В един от клиповете Чапман разговаря в кафене с американски таен агент под прикритие, а в друг пазарува, докато представител на руското правителство я чака отвън.

Разследването на 10-те шпиони е продължило десет години и носеше кодовото име „Истории за призраци“. ФБР обяви, че разсекретяването на документите точно в нощта на Хелоуин е просто съвпадение.

Разкриването на десетимата шпиони напомни, че агентурната дейност на Русия на територията на САЩ не е изчезнала с края на Студената война, подчертава ФБР в сайта си.

Макар че шпионите не са успели да се сдобият с поверителна информация, намеренията им са били сериозни и са били финансирани от руското външно разузнаване, допълват още от ФБР.

Според представител на американското разузнаване мрежата, в която е участвала Анна Чапман, е най-голямата шпионска мрежа, разбивана до този момент в САЩ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Колкото до спора по-долу за шпионските централи на Русия и САЩ - и двете споменати (КГБ и ЦРУ) никога не са били истинските разузнавателни институти, на които се разчита за важна информация. Те винаги са се занимавали с мръсни операции като преврати, контрабанда, подривна дейност и пр. Сериозното разузнаване винаги е било и още е задача на Главно Разузнавателно Управление на Министерство на отбраната (ГРУ) на Русия (също и СССР) и Агенцията за Национална Сигурност (NSA) на САЩ!
22
1
 
1
 
! Отговори
Зорге преди 12 години
Мнооого страшно, шпиони! Аууу, срамота! Тези руснаци не ги ли е срам да шпионират?! Те американците не правят така, защото са добри и почтени. Само никой не ти казва, па и смееш ли да питаш срещу колко американски лимонки ги размениха руснаците?
21
1
 
10
 
! Отговори
Крети преди 12 години
Е те американците са СВЕТЦИ ВСИЧКИТЕ , видяхме ги в либия и сега въпроса с Палестина . САЩ са царе на модерното Робство Ирак и Либия , Авганистан Косово Само Петрол и Наркотици ги интересуват
20
2
 
6
 
! Отговори
шпеер преди 12 години
Чифуте продължават с подривната си дейност.
19
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
абе студената война не е между щатите и русия, тя е война на двта различни строя! с края на комунизма и разпадането на ссср тази война приключи!сега се води една друга война за влияние, просто методите по които се води са едни и същи, целите и воюващите са други са други!
18
1
 
7
 
! Отговори
Факт преди 12 години
"В един от клиповете Чапман разговаря ..., а в друг пазарува, докато представител на руското правителство я чака отвън." Страшна работа - значи всеки, който пазарува някъде си, може да бъде показан в клип, че отвън го чака представител на чуждо правителство! А недай си боже да разговаряш в кафене - каква е гаранцията, че не разговаряш е не когото трябва.
17
0
 
19
 
! Отговори
porn star преди 12 години
На тая разтропана кака, с червената коса, баща й е бивш генерал от КГБ. "Изхарчила" е в Щатите около 1,5 милиона долара за бизнес-проект, оценен от американците за 20-25 хиляди. И от всичките 10 шпионина само за нея пишат и й тиражират мутрата, естествено със сексуален акцент.
16
1
 
15
 
! Отговори
руски полковник преди 12 години
Това не е вярно. Те бяха предадени от руски полковник. ФБР нищо не е разследвало.
15
7
 
9
 
! Отговори
Дърт Комунист преди 12 години
Тия на снимката в лицата може да изглеждат малко на кавказки овчарки ама за 1 чаша водка са готови на всичко,всички сме гледали руски тинейджърки .Хайл Сталин !!!
14
0
 
15
 
! Отговори
До 12 преди 12 години
Чувал си и ти за ЦРУ...Те само навън ходят да разузнават, а вкъщи седят и си топят краката в леген с гореща вода и чоплят замислено семки...Кво военно разузнаване те бие по глъвътъ. Армията им си има отделно разузнаване.
13
2
 
12
 
! Отговори
Rebell преди 12 години
Глупости. Студената война никога не е приключвала. Все още се води борба за влияние в Европа между Русия и Щатите. Погледнете например България-уж държава в ЕС и НАТО с прозападна ориентация обаче продължаваме да слугуваме на Русия и да сме зависими от Кремъл. Русия и САЩ още имат своя агентура на чужда земя и продължават да се шпионират едни други.
12
4
 
7
 
! Отговори
някой преди 12 години
До: номер 4Ама аз съвсем сериозно предложих в една друга тема всеки който изказва мнение да си пише годините или кога е роден. Аз съм роден 1964 година например и разсъждавам трезво и логично.Мислех че тук пишат предимно деца или най-много тийнейджъри.Но сега подозирам, че има и от детската градина - предучилищна, явно познават буквите.Какво ЦРУ те гони бе, малкия???ЦРУ е военно разузнаване - на практика няма юрисдикция на територията на САЩ!!!
11
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Поне да кажат ***, дето ги е държала каката стрували ли са си, или се е прецакала в името на отечеството. :)
10
4
 
7
 
! Отговори
някой преди 12 години
"ФБР обяви, че разсекретяването на документите точно в нощта на Хелоуин е просто съвпадение."Да, съвпадение е, но затова пък какво!!! Точно на място!!!Комунизъм в САЩ никога не е имало и няма да има, спете спокойно деца!!!
9
9
 
3
 
! Отговори
буда преди 12 години
америка -пропада :) ура и русия върви натам , куче дето ни е полало, добро не е видяло , а сега идва и най голямия арабски празник , да им пожелаем срив на религията им и най накрая христос да извади меча и да отсече главата на алах , и да вземе жените от харема му за да видят какво е не резана мамаюга :)
8
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хубавите и хитри рускини ще превземат САЩ отвътре.КГБ праща шпиони, а ЦРУ не. Истината е ,че след Студената война, ЦРУ са умрели от глад и постоянно си измислят нови врагове.
7
1
 
4
 
! Отговори
Яко преди 12 години
ЦРУГБ или КГРУ...Едно от двете...
6
3
 
7
 
! Отговори
"""ПР преди 12 години
ПРЕДСТОИ СЛИВАНЕ НА ДВЕТЕ ВЕЛИКИ СИЛИ - МИСЛИ МУ ТРАНСГАЗИФИЦИРАНА БЪЛГАРИЙО!
5
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЕГАТИ ЯКАТА ШПИОНКА....НАПРАВО ЩЕ Е :)
4
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ФБР ? А ЦРУ е чакало отвън и е чоплило семки ...Че е пропаганда тъка е.Ако не е пропаганда не "гърми скандал"

Спонсорирани публикации