След Русия разбихме и Германия на шах

Отборът ни излезе начело на Европейското отборно първенство
Обновена: 8 ное 2011 15:03 | 8 ное 2011 10:40, Красимир Ангелов
41
След Русия разбихме и Германия на шах
Снимка: Булфото

Отборът на България продължава с блестящото си представяне на Европейското отборно първенство по шахмат.

След убедителната победа над Русия в четвъртия кръг, в понеделник вечер нашият отбор, воден от Веселин Топалов, не остави никакви шансове на един от фаворитите – Германия, и го победи с категоричното 3:1.

Веско Топалов и Иван Чепаринов записаха успех срещу Найдич и Майер.

Крайният резултат бе оформен след ремита на Кирил Георгиев срещу Ян Густафсон и на Делчев срещу Фридман.

С тази победа България излезе начело във временното класиране.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
1
 
! Отговори
божеее преди 12 години
Три кръга минаха оттогава. На 4 място сме преди последният с реален шанс дори за златни медали. На ЕП, колко отборни спортове могат да се похвалят, да не говорим за футболистите, които са на дъното и са за смях на цял свят. Обичам футбола, играя и двете игри. *** журналистиката, алооооооооооооооооооооо
40
0
 
0
 
! Отговори
МС ПО ШАХМАТ преди 12 години
ПАЗАРНА ИКОНОМИКА?? ХАХАХ..КЪДЕ..В БЪЛГАРИЯ?? ЗАТОВА ЛИ СМЕ МНОООГО МИЗЕРНИ И МНООГО НАЙ-ПОСЛЕДНИ!! ? ЗАРАД ЕЙ ТИЯ ИЗБРОЕНИТЕ ОТ 38 НЕЩИЦА СМЕ ТАКА...***,НЕГРАМОТЕН,ЗАКОРАВЯЛ НАРОД..ТО СЕ ЗНАЕ..НЕГОВА ВОЛЯ ДА Е..! БАЙ-БАЙ ЧЕ..ПАРТИИТЕ ПОЧНАХА!:-))
39
0
 
0
 
! Отговори
МС ПО ШАХМАТ преди 12 години
ЕЙ ТОВА БЪЛГАРИНЪТ НЕ ПАДА ПОО ГЪРБА СИ-И НАЙ-ГАДНОТО Е ЧЕ ВИНАГИ С НАЙ-ГОЛЯМА ЛЕКОТА ЩЕ ОПРАВДАЕ И ОБЯСНИ ЗА НЯКАКВИ ГАДОСТИ!? ХАРНО,БЕ,АМА ПО-ДОБРЕ ТОГАВА ДА НЕ ПИШАТ!! ТОВА ЛИ Е ПОДКРЕПАТА "ПО БЪЛГАРСКИ"- КАТО СЕ ПОБЕЖДАВА-СМЕ НОМЕР ЕДНО И ОТ ИУСКАРО ПО-ДЛИБОКО НЕМА,А КОГАТО ПАДАМЕ ИЛИ ДАЖЕ СМЕ НАРАВНО..ТОГАЗ КАКОВ..НИЩО?! ЩО ЗА джУРНАЛИЗЪМ Е ТОВА?? ИЛИ ДЖУРНАЛИСТЧЕТО КОЕТО ПИШЕ СМЯТА ЧЕ СЛЕД ЗАГУБА ИЛИ РАВЕН НЕ ВЪРВИМ НАПРЕД,НЕ СМЕ ПАК В ЧЕЛОТО-ТОВА ЗА НЕГО СИГУРНО Е ФУТБОЛ И ЕЛИМИНАЦИИ?!ПФФ
38
1
 
2
 
! Отговори
някой си - до 37 преди 12 години
Какво да отразяват журналистите? Бихме Русия и какво - 25, 26 коментара. Жалко и смешно!То незнам какво трябва да стане - да станем 1 на междугалактическото по шах, пък тогава може обикновеният българин да се зарадва малко и да драсне някой друг ред. Има пазар за новини за цици, прашки, изневери - това произвеждат журналистите, иначе кой ще чете, рекламите умират и с тях сайтовете. Пазарна икономика, братле!Еее, поне покрай новините за циците на Златка Лимонената, се пусне нещо и за шаха.....
37
0
 
2
 
! Отговори
мс по шахмат преди 12 години
абе,журналистите,само когато бием ли отразявате ?? що за акъли са това? Когато-не дай си Боже-не бием-реми или загуба-ги захвърляте на кучетата и ни вест,ни кост,а?! ясно че това е типично пшо българската ама...тка ли приляга и подобава?? къде е вчерашния кръг отразен?? в едно оразяване големи делби и условности и разделяния,..е как въобше БГ да върви напред тогава..като все "по българската" ще я караме?? заприличали сме според оня лаф:" хубава работа,ама ***"! в случая-българска! а??
36
0
 
1
 
! Отговори
мс по шахмат преди 12 години
споко,резултатът 2-2 не е зле..вярно че можеше(ако Киро удържа ендшпила-което беше по класата му,но не и по формата му) да е 2,5-1,5 за нас. А за сриване не може да се говори,продължаваме да сме на в ядрото на върха,играем на 1 дъска отново. Трудното е днес- с главния фаворит Азербайджан! 4 дъска как ще удържа не се знае-там сме най-слаби..а и на другите няма да е хич лесно..Ще следим..начало в 16.00часа!
35
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
България завърши 2:2 след груба грешка на Кирил Георгиев и се срина на трето място след Румъния и Азербайджан.
34
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кирил Георгиев загуби от французин и България отстъпи първо място на Румъния.
33
1
 
0
 
! Отговори
Мето преди 12 години
До 32: "Шах, шах и три пешки метър!!!". Така е оригиналът.
32
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Категоричната победа при 4 дъски е 4:0. Автора е шахматен профан, не пиши моля те глупости!Късно вечерта българският треньор минава покрай спалните помещения. Вижда в едното да свети. Заслушал се на вратата. От вътре се чуло: "Шах!". След малко пак се чуло "Шах!". Доволен, треньора тъкмо да си тръгне, когато от вътре се чуло отново: "Шах, шах и три пики метър!!!". :)))
31
0
 
7
 
! Отговори
vwv преди 12 години
Поздравления за отбора ! ! ! Очевидно тази "спортна дисциплина" се развива независимо от Закона за младеща и спорта и няма нищо общо с некадърната администрация на спортното министерство ! ! ! Защо и при останалите спортове не сме така... Вече няма щанги, в гребането сме до никъде, стрелбара приключи безславно, фигурното пързаляне потъна в паяжини, а за футбол въобще не ми се говори
30
0
 
11
 
! Отговори
СЕКУНДАНТ преди 12 години
Да се готви Македония . . . .
29
0
 
33
 
! Отговори
някой си преди 12 години
Прекрасна новина. Горд съм с тези наши шахматисти. За съжаление само 27 коментара досега, а част от тях са дежурните *** хейтъри. България твори история на шахматното поле, но на българите явно не им пука. :(((( Но я да беше за новите цици на Златка Черната, Златка Бялата, Пенбяната ооо я да видите колко коментари щеше да има. Sad but true.....
28
2
 
0
 
! Отговори
до 18 преди 12 години
Знаем,че освен всичко останало трябва и акъл.
27
0
 
15
 
! Отговори
БЪЛГАРКА преди 12 години
Браво на отбора !!По-често да чуваме името на Родината ни за постижения.
26
0
 
11
 
! Отговори
Шех с пешката преди 12 години
Браво на нашите!Знаех си, че трябваше да се запиша да тренирам шах вместо борба....))))
25
0
 
4
 
! Отговори
МС ПО ШАХМАТ преди 12 години
24 В СЛУЧАЯ НЕ СИ ПРАВ,А И НЕ ЦИТИРАШ ЗАГЛАВИЕТО ПРАВИЛНО,ДРАГИ! ЗАГЛАВИЕТО ОТБЕЛЯЗВА СЪБИТИЕТО В РЕДА НА ХРОНОЛОГИЯТА-СЛЕД РУСИЯ И ГЕРМАНИЯ БЕШЕ ПОБЕДЕНА! НЕ ТЪРСИ ПОД ВОЛА ТЕЛЕ... ЕДИНСТВЕНОТО ВЯРНО Е ЧЕ ГЕРМАНИЯ НЕ Е ЕДИН ОТ ФАВОРИТИТЕ-ТАКИВА СА АЗЕРБАЙДЖАН,РУСИЯ,АРМЕНИЯ,УКРАЙНА.НО НЕМСКИЯ ОТБОР ХИЧ НЕ Е СЛАБ,ДАЖЕ НАПРОТИВ! 21-ВИ ЧЕСДОМ,ОК,ОБАЧЕ АЗ ПУСНАХ ОФИЦ.САЙТ КЪМ ПРЯКОТО ПРЕДАВАНЕ НА ПАРТИИТЕ ОТ ГЪРЦИЯ! ЧАКАМ ДНЕС.БГ ДА ГО ПУСНАТ-КАКТО ПОДОБАВА НАЙ-НОРМАЛНО! УСПЕХ НА НАШИТЕ!:-))
24
16
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какво смешно заглавие само?!"след Русия разбихме и Германския шах" Русия е 1 в шаха, и винаги са били 1. (по брой титли, по брой шахматисти, по брой гросмайстори и т.н. ...)Излиза че Германския шах е нещо повече, а той не е.Дай боже само тези гръмки приказки да не се окажат поредния балон, нека вървят напред нашите шахматисти. Пожелавам им успех.
23
3
 
3
 
! Отговори
до18 преди 12 години
успех на нашите!писах ти минус защото не ми харесва името ти
22
0
 
5
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 12 години
Ситите общества,са...лениви общества;така че в тази...светлина съм оптимист,че скоро няма да станем...сити и вероятноста всички да ги...трепем на шах,е...голяма.

Спонсорирани публикации