Без ръст в икономиката през третото тримесечие

На годишна база БВП се е увеличил с 1,3 на сто
Обновена: 15 ное 2011 15:21 | 15 ное 2011 13:38,
33
Без ръст в икономиката през третото тримесечие
Снимка: Булфото

Икономиката на страната ни през третото тримесечие не е реализирала растеж спрямо второто, показват данните на Националния статистически институт.

На годишна база ръстът на Брутния вътрешен продукт през в периода юни-септември е 1,3%. През предходните три месеца е бил 2 на сто.

Брутната добавена стойност през третото тримесечие нараства с 2,5% спрямо същия период на миналата година, като увеличението се дължи основно на ръст в индустриалния сектор и услугите.

Износът на стоки се увеличава с 1,7% спрямо съответното тримесечие на 2010 г., а вносът - с 3,4%. Крайното потребление отчита ръст от 1,7%.

Подробни данни вижте в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
3
 
! Отговори
Ръсист преди 12 години
То икономика няма, тия за ръст говорят.
30
0
 
6
 
! Отговори
Маниту преди 12 години
В момента гледате филма ,,Запустялата прерия,,
29
0
 
2
 
! Отговори
до Станджа преди 12 години
И ти ще останеш ,винаги има нужда от лакеи.
28
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво Гоико, мачкаи гони червените индианци докато не остане и един вигвам ,избии им бизоните да омрат от глад ,те те избраха за вожд --хакниги с томаховката и ги гони докато в прерията останеш само ти и после седни малко да си починеш и се огледаи-- кво остана ,само песьци и бурени .
27
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
AAA Ama nie sme imal ikonimika be. :D :D
26
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Истината е,че не само няма икономически ръст, а е налице спад на годишна база, а тия *** от НСИ за нищо не стават и 5 цифри не могат да сметнат като хората
25
15
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
Бойко е най- добрия,мъдър и компетентен Български премиер...........Не разбирате ли в момента той спасява държавата.....Всеки друг на негово място би докарал страната до икономически колапс и финансов банкрут...Бойко ще остане в историята на тази страна като нейния спасител...След векове портрета му ще бъде в кабинетите на следващите ни Президенти,редом до Левски,Ботев и Раковски...
24
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
20Той (Манджата) е добре защото сутрин обяд и вечер му носят едно канче манджа в психиатрията.Разбирай ,храната му е гарантирана до живот от ГРОБ.
23
3
 
11
 
! Отговори
do nomer 20 преди 12 години
БРАВО . КАЗА ГО НА ВСИЧКИ. ХОРАТА ЕДВАМ СВЪРЗВАТ ДВАТА КРАЯ И СИ ПЛАЩАТ ХРАНА И КОНСУМАТИВИ,НЯКОИ ТУК ПИШАТ ЧЕ СМЕ ИКОНОМИЧЕСКИ РАЙ. УЖАС
22
2
 
12
 
! Отговори
до 20 преди 12 години
Оставете го и не му обръщайте внимание на Странджата, ние сме му свикнали във форума и гледаме на него по-скоро със съжаление отколкото сериозно.Болно е момчето трябва да се лекува, ГЕРБ му плащат да пише по разни форуми - та затова е цялата работа, иначе няма пари за лекарства. Просто не му обръщайте внимание.
21
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Щом като НСИ се огънаха да кажат че разстежа е НУЛА значи реалният растеж е МНОГО ГОЛЯМ МИНУС!И още.Щом не можаха да скалъпят някакъв поне малък плюс значи счетоводните техники заревизиране на предишните периоди надолу за да изкарат следващите на плюс са се изчерпали.От тук нататък чакайте само МИНУСИ!Краят му се виджда.На лъжата краката са къси но Бойковите лъжи май се оказаха доста дългокраки.Е ,рано или късно ще му лъсне лъжливият ***.
20
3
 
12
 
! Отговори
до №10 преди 12 години
Странджа, Вие извънземен ли сте, че пишете упорито само небивалици? За каква финансова стабилност и благоденствие пишете, след като хората масово ровят в контейнерите за отпадъци? Ако Вие сте добре, това съвсем не означава, че всички са така и моля пишете само от Вашата позиция, а не от името на всички!
19
2
 
15
 
! Отговори
to преди 12 години
Стига кодкодякахте. Асфалт ще има за всички от сърце.
18
0
 
14
 
! Отговори
Аз преди 12 години
Нищо през петото тримесечие ще цъфнем...
17
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За какъв ръст да говорим, като всички знаем, че няма производство? Икономиката е мъртва благодарение на недалновидните ни политици, които всичко унищожиха планово!
16
13
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
Бойко,продължи реформите и ги завърши докрай.....Народа ти гласува доверие,досега го оправдаваш изцяло....Имаш мащабна и грандиозна народна подкрепа....Правителство,президент,кметове,общински съветници.....Бойко,изобщо не обръщай внимание на воплите и болката на ***...те реват,те се гърчат че им спря кранчето и доходите...95 процента от хората сме с теб и изборите го доказаха след като тури кръст и погреба комунистическите ***
15
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Без ръст в икономиката през третото тримесечие"А то реален ръст имало ли е през последните две години?!?
14
16
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
Народа показа че е щастлив и удовлетворен от нашето управление,че живота се подобри,че вече живеем като истински европейци......сега никой няма право да критикува след постигнатата наша грандиозна победа.......
13
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не само в България е така, в целия свят ще стане така, че капиталистическия режим ще рухне, това ще бъде тежка и дълга трансформация, но ще е за добро.Човечеството стигна до този вододел защото е забравило за какво всъщност са били създадени парите-за улеснение, а не за трупане на безметни богатства за едни и живот в крайни лишения за други.Идва нова ера от живота на земята и тя няма да има нищо обще с култа към парите, материалното, агресията и властта. Дано сме живи и здрави да я доживеем.
12
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Странджа, тези работи само ги пействаш, няма да ти платят за тях, не са оригинални:)

Спонсорирани публикации