Само един от всеки трима работи в България

Заетите в обществения сектор намаляват по-бавно от тези в частния
Обновена: 10 яну 2012 15:00 | 10 яну 2012 11:37, Бойчо Попов
75
Само един от всеки трима работи в България
Снимка: Reuters

Заетите в обществения сектор намаляват по-бавно от тези в частния сектор, показват данните на НСИ.

В обществения сектор намалението е с 0,8% на годишна база до 707 хил. души за третото тримесечие на 2011 г.

При частния сектор намалението е с 2,4% на годишна база до 1,936 млн. души за третото тримесечие на 2011 г.

Общо броят на заетите намалява с 2% на годишна база до 2,644 млн. души през третото тримесечие на миналата година.

Така общественият сектор се явява убежище по време на кризата. На практика почти всеки трети зает е в обществения сектор.

Безработицата в България е била 10,9% през ноември 2011 г. В България живеят 7,36 млн. души според последното преброяване. При само 2,64 млн. заети това прави едва един на всеки 3-ма работещ. Останалите са трайно безработни, инвалиди, пенсионери, учащи и лица до 18-годишна възраст.

Едва 1 на всеки 4-ма граждани на държавата работи в частния сектор.

Още икономически новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още по темата: безработица
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
1
 
6
 
! Отговори
До № 49 преди 12 години
Гошко, не бе, общественият сектор са бюджетните, а другите са частния. Прочети само до края, първите пет реда от статията, моля. Къде тука набърка търговията. Па и доходност, и бързина, а? Ти ще изкараш, например Ковачки, по-беден от магазинера, от който си купуваш салама!
40
0
 
1
 
! Отговори
pissed off преди 12 години
....друго значение исках да кажа
39
0
 
2
 
! Отговори
pissed off преди 12 години
do 47:и тогава какъв е смисъла от вметката..."в България", можеха просто да напишат "само 1 от 3 работи",защото от така написано заглавието има съвсем друго заглавие...обаче явно на повечето хора журналистическите некадърности не им правят впечатление!
38
3
 
13
 
! Отговори
гурбетчия преди 12 години
То в Бг. нито да си безработен на някакви си мизерни помощи /35лв. месечно +еднократна помощ за отопление/ ,нито да си работещ на някакви мизерни заплати по 500лв.! Все мисля ,че някой щастлив ден ще се оправите и вие ще заживеете като бели хора , не губете оптимизъм !
37
10
 
9
 
! Отговори
Гошо преди 12 години
Един на всеки трима работи. От работещите един на всеки трима наистина работи другите разнасят клюки. И почти всеки трети бил в обществения сектор демек търговията. Тук всеки иска да забогатее бързо с търговия и никой не иска да произвежда защото е по-трудно и с по-ниска доходност Тук двама от тримата са тарикати дето гледат да излъжат някого. И не псувайте ГЕРБ. Този манталитет не е от вчера. Ниски били заплатите, Които от вас са били или са на запад знаят как се работи там и как е тук
36
4
 
12
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 12 години
Кой не скача е...червен,а кой скача е...балък;де го Костофф,дето затри индустрията наБългария и хляба на...милиони българи.
35
0
 
16
 
! Отговори
до 46 преди 12 години
"а останалите 2 от 3-*** къде работят"останалите 2 от 3-*** са пенсионери, деца, ***, нетрудоспособни. кое не разбра? да не би всичките 7 милиона да са на възраст между 20 и 60 години в перфектно здраве и нецигани?
34
9
 
3
 
! Отговори
pissed off преди 12 години
"Само един от всеки трима работи в България"а останалите 2 от 3-*** къде работят??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
33
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз не познавам нито един кадърен човек, който да няма работа!!!!!!!!!!
32
0
 
5
 
! Отговори
селянин - до Шоп преди 12 години
Шопе, усещам, че сме от едно и също село. Но и я така. Работа нещем, а ако може повече да се чешем и да гледам, и по-мисленето ме нема....
31
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Истинския проблем е,че закона не важи еднакво за всички.И схемата е една и на всички нива от най малката масичка и сергийка до енергетиката и износа.Тя е и в контрабандата същата схема и е държавна политика.Появи ли се някой дребен нов на пазара,веднага му се пращат данъчни,полиция,пожарна,митници и т.н.Ако случайно е изпълнил всичко и се инати да не си плаща на който трябва го почват със заплахи,ровят в миналото му,пускат се неверни слухове,пращат се дебеловрати.Ако пак не се откаже го свиткат.
30
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Заплатата в БГ е колкото да ядеш.Ако има и сметки и заеми умрел си.
29
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
''Едва 1 на всеки 4-*** граждани на държавата работи в частния сектор.''Че то държавата го съсипва частния сектор.Прави монопол и дребните ги удушва.Молове направиха толкова много все едно сме китайци.Дребния търговец с магазинчето умира.Само интернет доставките още някой ланаджия се държи на пазара и автомивките.Тук-там някой дребен оцелял.Мо защо държавата не иска дребен бизнес?Ами за да има безработни и да има наплив за ниски заплати в техните монополи и обръчи от фирми на депутатите.
28
3
 
18
 
! Отговори
Шоп преди 12 години
Щом ми се доработи,легам и чекам да ми мине.Оно работата и на тепсия да ми я носят, па я не искам.Гледам и мислим,гледам и мислим и по едно време се усещам,че само си гледам.:)))
27
0
 
41
 
! Отговори
е не е така преди 12 години
Пак не е баш така.Един от тримата назначени работи,а другите двама го гледат и дават акъл.Отделно на всеки работещ,на едната му ръка висят двама пенсионери и едно дете,а на другата двама *** на,които внася помощи и осигуровки.
26
2
 
1
 
! Отговори
Sony преди 12 години
Auuuuuuuu,az zabravih :))da izredia niakoi ot tiah a te sa : laji, izmami , spekula ,obirjiistvo,kurvalak,pederaslak,cigania itn.... ;))))
25
0
 
13
 
! Отговори
до п. джудже преди 12 години
тук сме се събрали само втори и трети. ;)
24
1
 
30
 
! Отговори
Мързел преди 12 години
Има смисъл да работиш само ако ти плащат...Да не говорим, че в провинцията за 500 лв заплата хората ще се избият.
23
8
 
6
 
! Отговори
пръдливо джудже преди 12 години
един на трима работел...като гледам как работят тук пищещите,ми става ясно защо сме на такъв хал...
22
3
 
8
 
! Отговори
Sony преди 12 години
Nedite da lajete aloooooo ,ako vi vidi TIKVATA I OCHILATKOTO DIANKOV che takiva neshta se pishat vednaga she vi zatvoriat saita.Vie ne slushate li kakvo vi peiat dvamata nai-dobre sme v Evropa po vsichki pokazateli

Спонсорирани публикации