Пускат "Моята борба" във вестник в Германия

Искаме хората да я прочетат и захвърлят, отчита британският издател
Обновена: 17 яну 2012 14:54 | 17 яну 2012 07:35, Красимир Ангелов
114
Пускат "Моята борба" във вестник в Германия
Снимка: Reuters

Книгата на Адолф Хитлер "Моята борба" скоро ще бъде достъпна по вестникарските будки в Германия, обяви британски издател, цитиран от Ройтерс.

По думите на Питър МакГи, шеф на лондонското издателство "Албертас", първата от трите 16-странични извадки от книгата, придружени от критичен коментар, ще бъде отпечатана по-късно този месец в тираж от 100 хиляди всяка.

Извадките ще се продават като притурка към вече съществуващия седмичник на това издателство "Zeitungszeugen, който препечатва страници от нацистки вестници от 20-те и 30-те години заедно с коментари.

Преиздаването на автобиографията на нацисткия диктатор, в която той очертава амбициите си да завладее обширни територии от Източна Европа, за да осигури жизнено пространство за т. нар. висша раса, е забранено със закон в Германия, освен за научни цели.

"Това е деликатна тема в Германия, но е невероятно, че повечето немци нямат достъп до "Моята борба", защото върху нея има табу, заобикаля я "черна магия" ", заявява пред агенцията британският издател и уточни:

"Ние искаме "Моята борба" да бъде достъпна,така че хората да могат да видят какво представлява и тогава да я захвърлят. Веднъж изложена на показ, тя може да бъде пратена на бунището на литературата".

Министерството на финансите на южната германска провинция Бавария обяви вчера, че с публикуването на "Моята борба" списанието на британеца ще наруши закона за авторските права.

Говорител на ведомството каза, че министерството обмисля правни мерки срещу публикацията. Питър МакГи обаче твърди, че неговото издателство стриктно спазва законите за авторското право, посочва Ройтерс.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още по темата: Адолф Хитлер
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
6
 
9
 
! Отговори
До 74 преди 12 години
***,Райха ни връща толкова земи,колкото никой не ни е дал в целата ни история. дават ни и военна техника и какво ли още не,безвъзмездно. Хитлер винаги е казвал,че уважава българския народ и иска да възстанови историческата несправедливост. ако ни "приравняваха с ***",както казваш,едва ли щеше да направят каквото и да е от нещата,които направиха за нас. хубаво е,че хората лека-полека се събуждат,а историята тепърва ще оправдае делото на Фюрера ;)а за книгата - лоша реклама няма. :)
78
3
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
до 86 щом казваш така значи и DETSCHLAND ÜBER BULGARIEN , не знаех
77
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
борбата е най великия спорт хитлер го доказа защо не си озаглази книгата моето джудо , моят бокс , моето карате , моя кик бокс , тоето тайкуондо , моето самбо , моя ММА. а именно БОРБА ЗАЩОТО ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ЕДИНОБОРСТВА СА ПО СЛАБИ ОТ БОРБАТА
76
5
 
9
 
! Отговори
CARL DOENITZ преди 12 години
DEUTSCHLAND UBER ALLES !!! 88 !!!
75
0
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
защото го гониха до дупка
74
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Адолф, защо остави работата недовършена?
73
10
 
12
 
! Отговори
sonsun преди 12 години
ПАЗИ БОЖЕ,КОЛКО МНОГО ФАШИЗОИДНИ ЕЛЕМЕНТИ ИМАЛО В БГ. ХОРА ВИЕ СТЕ ГОЛЕМИ СЛЕПЦИ..ПРЕДАТЕЛИ.ПРОГЛЕДНЕТЕ ВЕЧЕ,НА КОЙ СИ ПЛАЩАТЕ ТОКА,ОТ КОЙ МАГАЗИНИ СИ КОПУВАТЕ ЕКСПЕРИМЕНТАЛНИТЕ ИМ ХРАНИ С КОЙТО ТРОВЯТ НАРОДА,ГОРИТЕ НИ СЕ ИЗСИЧАТ И СЕ ИЗНАСЯТ,МОБИЛНИТЕ ТЕЛЕФОНИ НА КОГО СИ ПЛАЩАТЕ,НА КОЙ БАНКИ СТЕ БОРЧЛИЙ.. НА ЧУЖДЕНЦИТЕ РАЗБИРА СЕ. ПОТРЕБИТЕЛИ С ПРОМИТИ МОЗЪЦИ
72
2
 
8
 
! Отговори
до 81 преди 12 години
Екстра го е бил измислил - социализъм само за германския народ, за останалите гърч.
71
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Страстните читатели на тази книга никога да не забравят истинското име на партията на чичкото с мустачките-германска работническа национал-социалистическа партия.Разбира се,всички прилики с имената на други тоталитарни партии може да са абсолютно ;) случайни.
70
1
 
3
 
! Отговори
sevtus преди 12 години
А колкото до критиката, тя винаги е съществувала в изкуството. "Какво иска да каже авторът" е обикновено "тъмна Индия" за масовия човек, гледащ арт кино или хубава литература. Да се отрича ролята на критиката в изкуството е като да се отрича ролята на учителя по математика, обясняващ алгоритъма за решаване на дадено уравнение;)
69
11
 
6
 
! Отговори
sevtus преди 12 години
Моята борба е един изключително глупав и посредствен текст. Издавана е на български език, така че е достъпна за всеки, койото иска да я прочете. Прилича на безкраен фейлетон с глупавите сравнения между расите, "умозаключенията" за държавното устройство и слабо и невероятно тъпо приложение на марксизма. Впрочем от марксизма всички черпят с широки шепи и го прилагат - дори и най-големите му отрицатели;).Който иска да позагуби време, да отдели един ден и да прочете Майн кампф:)))
68
1
 
16
 
! Отговори
? преди 12 години
Много намирисва на тоталитарните похвати от времето на соца, когато беше създадена традиция,непосредствено преди излъчването на някой филм или на телевизионна театрална постановка,някой "културтрегер" да ни обяснява какво трябва да разберем, гледайки филма или постановката. Щото ние сме *** и не можем сами да схванем същността на произведението.Какво толкова ще се случи,ако публикуват текстовете без коментар? Или ги е страх,че тогава немецът няма да ги "захвърли на бунището на литературата"?
67
1
 
7
 
! Отговори
любопитко преди 12 години
За да критикуваш нещо, значи трябва да го познаваш. Я ми кажете кой е чел корана например ? Същото е и тук. Текста в българският НК е направо смешен и остарял. Бе що не я публикувате, пък хората да си правят изводи за туй писание ...
66
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Еми като погледна България и източна Европа, не е бил далече от истината. Особено сега, когато една група се множат, като ***.
65
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какво толкова е направил Хитлер ? Поредният завоевател. Нито е бил първият нито ще е последният, времето действително ще го реабилитира, то е истинскят съдник за всяко нещо.
64
10
 
9
 
! Отговори
я преди 12 години
Много са ми смешни всички който защитават Хитлер и му се възхищават. Явно не са чели книгата Моята борба. Ако бяха, щяха да разберат, че за Хотлер не е имало разлика между *** и източноевропеец. Цялата му обосновка за устройството на реда който е искал да създаде се е базирал на превъзходството на арииската раса - по висша от *** и източноевропейци - изрично е написано. Направо е жалко българин да бъде подръжник на Хитлер,все едно *** скинар :)
63
1
 
8
 
! Отговори
до 69 преди 12 години
Въобще не знаеш кои е евреин и кои не.Ако си чел знаеш ,че евреите са различни касти.Евреин е бил и Сталин.Евреи са и много известни американски актьори...и няма как да знаеш и твоят мексиканец от какво потекло излиза.Евреите са разпръснати по целият свят.А Евреиската д-ва е създадена от Сащ - 50 -те години.Но пак повтарям през вековете различните касти са се разпръснали навсякъде.
62
0
 
13
 
! Отговори
АБМ преди 12 години
Хм.полезността на книгата зависи от гледната точка.За обезверените по това време германци,тя се е превърнала в библия,дала е тласък на икономиката чрез самодисциплина и труд в полза на държавата.Естественно че е отнела години за да се постигнат тези резултати.за другите народи обаче,тя не е донесла нищо хубаво.Но така е в живота.Благополучието на едни хора минава през гибелта на други.Неоспорим факт който виждаме със собствените си очи и преживяваме на гърба си
61
2
 
15
 
! Отговори
хм преди 12 години
Някой казват,че Хитлер просто не е имал друг избор, освен да нападне Русия, в противен случай чичко Сталин е щял да направи решаващ удар-основния доставчик на суровини на Райха е била Русия, дори Червената армия е била подготвена за атака, нищо че са съюзници по договор, просто Сталин е изчаквал момента да удари цяла Европа, а фюрера е ударил пръв, усещайки накъде отиват нещата. И въпреки всичко войната е гадно нещо, измират много хора, и в крайна сметка най-много го отнасят дребните като нас.
60
6
 
3
 
! Отговори
До 63 и 64 преди 12 години
Ами като изключим теорията според, която цар Борис III е отровен по негова заповед. И тази , че благодарение на ВСВ преминаваме от Конституционна монархия към Комунизъм /строят, който ни видя сметката/ И бомбардировките над София ...Не голям пич е . Обичам световни войни. Какви ужасяващи неща пише в Талмуда или в Петокнижието ? Цитирай ми ? Като същите ужасяващи неща като в Корана и Библията ли са ? Като всичките банки са еврейски как са допуснали най-богатия човек в света да е мексиканец ?

Спонсорирани публикации