Пускат "Моята борба" във вестник в Германия

Искаме хората да я прочетат и захвърлят, отчита британският издател
Обновена: 17 яну 2012 14:54 | 17 яну 2012 07:35, Красимир Ангелов
114
Пускат "Моята борба" във вестник в Германия
Снимка: Reuters

Книгата на Адолф Хитлер "Моята борба" скоро ще бъде достъпна по вестникарските будки в Германия, обяви британски издател, цитиран от Ройтерс.

По думите на Питър МакГи, шеф на лондонското издателство "Албертас", първата от трите 16-странични извадки от книгата, придружени от критичен коментар, ще бъде отпечатана по-късно този месец в тираж от 100 хиляди всяка.

Извадките ще се продават като притурка към вече съществуващия седмичник на това издателство "Zeitungszeugen, който препечатва страници от нацистки вестници от 20-те и 30-те години заедно с коментари.

Преиздаването на автобиографията на нацисткия диктатор, в която той очертава амбициите си да завладее обширни територии от Източна Европа, за да осигури жизнено пространство за т. нар. висша раса, е забранено със закон в Германия, освен за научни цели.

"Това е деликатна тема в Германия, но е невероятно, че повечето немци нямат достъп до "Моята борба", защото върху нея има табу, заобикаля я "черна магия" ", заявява пред агенцията британският издател и уточни:

"Ние искаме "Моята борба" да бъде достъпна,така че хората да могат да видят какво представлява и тогава да я захвърлят. Веднъж изложена на показ, тя може да бъде пратена на бунището на литературата".

Министерството на финансите на южната германска провинция Бавария обяви вчера, че с публикуването на "Моята борба" списанието на британеца ще наруши закона за авторските права.

Говорител на ведомството каза, че министерството обмисля правни мерки срещу публикацията. Питър МакГи обаче твърди, че неговото издателство стриктно спазва законите за авторското право, посочва Ройтерс.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още по темата: Адолф Хитлер
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Наистина времето е най-добрия лек , след години спомена избледнява или изчезва заедно с очевидеца и после разни сополанковци получващи оргазъм изричайки сакралната дума фюрер започват въодушевено да коментаират в стил виждате той е бил прав и няма нищо страшно и след години той ще стане само един завоевател, а човек туй като за сужаление е скъса памет ще си спретне нов такъв , просто вече плачете за война 60 години ви дойдоха много , само не знам дали имате идея за какво става дума.
58
3
 
6
 
! Отговори
до 61 преди 12 години
На него лично,а и на всички нас са ни съсипали живота! Чрез комунизма,капитализма,интернационализма,глобализма и други такива "изми"...Измислени все от еврейските банкери и финансирани от тях с цел-световно господство на "избрания народ"! Чрез техните "съюзи"-Северноамерикански,Съветски,Евр(оп)ейски и др. такива,но все с една цел...
57
2
 
5
 
! Отговори
игра на тронове преди 12 години
Хитлер е този които "яхваики' народното недоволство е искал да направи нов световен ред- подвластен на "неговата раса".Сега много се стремят към това...но малцина могат.
56
2
 
10
 
! Отговори
Мюра преди 12 години
Това е провокация. Правят го за пари, а не за да отвратят хората от Хитлер. Англииски ***. То е ясно, че рано или късно, фюрерът ще бъде реабилитиран и ще стане национален герой за Германия, както е Наполеон за Франция.
55
0
 
9
 
! Отговори
До 61 преди 12 години
Евреи държат най-големите банки в света, а парите контролират всичко , следователно те контролират света . А ако си чел цитати от Талмуда ще видиш за какви ужасяващи текстове става на въпрос.
54
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
61, А Хитлер лично на теб направил ли ти е нещо.
53
1
 
14
 
! Отговори
дс преди 12 години
Човешкият живот за Хитлер бил нищо ? А за кой е нещо в съвременния свят, където милиони в Африка умират от глад, СПИН и други болести , докато папата стои върху златен трон ? Само дето тогава терорът е имал лице и то не само на Хитлер, а и на другите "големи". Скоро всички ще разберем и видим, че Фюрерът е бил прав !
52
5
 
1
 
! Отговори
До 59 преди 12 години
На тебе специално евреите кво са ти направили ? Лично на теб ? Или щото пише там и си гледал филми ? Мозък не се продава наливен !
51
0
 
9
 
! Отговори
дд преди 12 години
Книгата се издава в момент когато Европа(Геманиа) е изправена пред най-голямата криза от 50 години и е поредния опит да се отклони вниманието на обществото от истинкия проблем кой и защо създаде икономическата криза, и то след ката малките войни в Либия,Ирак не дадоха желания за тях резултат сега ни натикват в нацизма...Защо не я пуснаха преди 20 години когато бяха във възход и им трябваше работна ръка от Изтока?
50
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Като не искате Хитлер, на ви *** и евреи. И те като него убиват, някои в България, други по света, чрез войни.
49
8
 
9
 
! Отговори
Mengeme преди 12 години
HEIL *** !
48
0
 
5
 
! Отговори
vv преди 12 години
53 - подкрепям!!!
47
0
 
14
 
! Отговори
до №51 преди 12 години
Така е. И друг път е ставало дума,че в Европа има три страни,граничещи със себе си. България,Германия и Унгария.
46
1
 
16
 
! Отговори
до 46 преди 12 години
Ужас, гади ми се, като гледам колко псевдо-нацисчета са се събрали. Четете бе, четете, но не само "Моята борба", а и други книги от този период. Ерих Мария Ремарк например--Четем, не се притеснявяй. Чел съм Майн кампф - без да съм нацист. Чел съм Библията - без да съв вярващ. Чел съм на Западния фронт нищо ново - без да имам емоционално отношение към тези отдавнашни събития.Лошото е, когато хора като теб по идеологически причини не четат всичко, дори пречат наа другите на четат "вражеска" литература. По време на соца ченгетата дори на няколко пъти са ме прибирали за четене и разпространение на забранена литература. Като в единия случай беше книгата на Оруел 1984 - сега може да изглежда забавно, но тогава не беше.
45
1
 
13
 
! Отговори
до 45 преди 12 години
Не съм казал, че не е бил прав. Просто споделям какво е мислил Хитлер. Ако ме питаш за мнение - бил е прав за това, както и за много други неща. Освен това, ако Германия, не беше унижена по такъв начин след Първата световна война, нямаше да се стигне до нацизма. Ако и ние както Германия не бяхме така жестоко орязани от"победителите" нямаше да сме на страната на Германия. Същото важи и за Унгария. Просто сме искали реванш за абсолютно несправедливата Версайска система от договори след ПСВ.
44
1
 
4
 
! Отговори
Ядрен взрив преди 12 години
Колкото и да им се иска на британците, просто няма как властите в Германия да позволят ''Моята борба'' да стигне до малко и голямо, отношенията там по този въпрос са изключително сложни. Това е положението!
43
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хитлер е бил пич за времето си. Само заради евреите го уважавам. Лошото е, че започнеш ли война няма връщане назад.
42
0
 
14
 
! Отговори
до 45 преди 12 години
българите като арийци и отлични войни (той не ни е смятал за славяни)" И за кое не е бил прав?!--Славяните са арийци. Арийци е самоназванието на древните индо-ирански народи и се приема за синоним на индо-европейци. Думата произхожда от термина "айрия" на санскрит, със значение благороден. В някои западни държави терминът арийска раса се свързва с идеологията на Германската националсоциалистическа работническа партия. В този контекст става дума за опита за създаване на "чиста" арийска раса от бели европейци.
41
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Невежеството докарва на власт хора като нашите политици...
40
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ужас, гади ми се, като гледам колко псевдо-нацисчета са се събрали. Четете бе, четете, но не само "Моята борба", а и други книги от този период. Ерих Мария Ремарк например. Книги, които са били изгаряни на клади от нацистите. Четете, защото невежествтото е най-страшното нещо, то докарва на власт хора като Хитлер

Спонсорирани публикации