Пускат "Моята борба" във вестник в Германия

Искаме хората да я прочетат и захвърлят, отчита британският издател
Обновена: 17 яну 2012 14:54 | 17 яну 2012 07:35, Красимир Ангелов
114
Пускат "Моята борба" във вестник в Германия
Снимка: Reuters

Книгата на Адолф Хитлер "Моята борба" скоро ще бъде достъпна по вестникарските будки в Германия, обяви британски издател, цитиран от Ройтерс.

По думите на Питър МакГи, шеф на лондонското издателство "Албертас", първата от трите 16-странични извадки от книгата, придружени от критичен коментар, ще бъде отпечатана по-късно този месец в тираж от 100 хиляди всяка.

Извадките ще се продават като притурка към вече съществуващия седмичник на това издателство "Zeitungszeugen, който препечатва страници от нацистки вестници от 20-те и 30-те години заедно с коментари.

Преиздаването на автобиографията на нацисткия диктатор, в която той очертава амбициите си да завладее обширни територии от Източна Европа, за да осигури жизнено пространство за т. нар. висша раса, е забранено със закон в Германия, освен за научни цели.

"Това е деликатна тема в Германия, но е невероятно, че повечето немци нямат достъп до "Моята борба", защото върху нея има табу, заобикаля я "черна магия" ", заявява пред агенцията британският издател и уточни:

"Ние искаме "Моята борба" да бъде достъпна,така че хората да могат да видят какво представлява и тогава да я захвърлят. Веднъж изложена на показ, тя може да бъде пратена на бунището на литературата".

Министерството на финансите на южната германска провинция Бавария обяви вчера, че с публикуването на "Моята борба" списанието на британеца ще наруши закона за авторските права.

Говорител на ведомството каза, че министерството обмисля правни мерки срещу публикацията. Питър МакГи обаче твърди, че неговото издателство стриктно спазва законите за авторското право, посочва Ройтерс.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още по темата: Адолф Хитлер
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"българите като арийци и отлични войни (той не ни е смятал за славяни)" И за кое не е бил прав?!
38
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
42 до 38 и 42Също така носи и железен кръст с дъбови листа за онищожаване на бункер и няколко картечни гнезда. Съвсем не е бил страхливец
37
7
 
19
 
! Отговори
:-) преди 12 години
За наше съжаление Хитлер не е успял в плановете си. Ако беше успял сега англичаните и французите щяха да се редят на опашки за визи за Великата сила България. Все пак ние, Италия и Унгария сме били единствените и най-силни съюзници на Третия Райх. Тогава Германия е била най-силната държава и внимателно си е подбирала съюзниците, което нас може само да ни ласкае. Хитлер е имал добро мнение за българите като арийци и отлични войни (той не ни е смятал за славяни)
36
2
 
14
 
! Отговори
до 38 преди 12 години
да бе бил е накакъв куриер и е притичвал насам натам, сигурно се е насирал от страх докато са гърмели около него, *** понеже е оцелял по някаква случайност го наградили. --Настина е бил куриер. Участвал е в битката при Ипр, ако това ти говори нещо, и други тежки боеве. Награден е с Железен кръст, той като по време на тежък бой спасява ранен офицер, изпълзява на открито поле по време на интензивен обстрел и го измъква. В битката при Ипр от 3500 души остават само 600. Има и орден като ранен в бой
35
4
 
9
 
! Отговори
Сашо преди 12 години
ми то тази книга е едно доста правдиво читиво за всеки честен човек притиснат от банки и капиталисти.Дано германия да се отърси от наложеният срам за ВСВ
34
5
 
9
 
! Отговори
Тракийски преди 12 години
Бхахаха , кви неманипулирани текстове бе ? Фашистка Германия е люлката на пропагандата и медиините манипулации. Тази книга трябва да бъде прочетена за да разберат хората как се строят релсите към ада върху хиляди добри пожелания. Да се замислим как един народ, които е обезверен и комплексиран заради неуспехите си / това да ви напомня за някой в момента ? / може лесно да бъде манипулиран да извърши огромно зло само посредством вяли обещания и псевдоидеализъм за относно "избраният" народ.
33
3
 
19
 
! Отговори
до 36 преди 12 години
е че Хитлер е бил едно страхливо ***, единствената му смела постъпка е когаго си е пръснал тиквата--Много грешиш. Участвал е в Първата световна война и е награждаван за смелост.
32
7
 
13
 
! Отговори
varg преди 12 години
Моята борба ще възроди четвъртият райх.sieg heil
31
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Интелигентен човек, патриот и амфетамини е кофти комбинация. --Прав си. Американската армия е пример за това, е не са особено интелигентни, но са партиоти и на стимуланти.
30
6
 
20
 
! Отговори
НМ (народна милиция) преди 12 години
"Моята Борба"Ще бъде изкупена за секунди.За много Германци ще бъде библия.Ако тази книга е с неманипулиран текст (в което се съмнявам евреите са големи манипулатори)Тази книга ще се хареса много на обикновения Германец.
29
4
 
26
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Най-великата книга,писана някога,е "Записки по българските въстания" на големия патриот Захари Стоянов.Четете нея,и я споделяйте с приятели и съмишленици.
28
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
добавено от 30 - и да избием всияки умни и свободолюбиви врагове , да въстановим Скравена и Белене
27
22
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
пролетарии от всички страни съединяваите се да погребем триглавия змеи на капитализма европа,америка и нато.ДА ВЪЗРОДИМ БИВШИЯ СЪВЕТСКИ СЪЮЗ И БИВША ЮГОСЛАВИЯ.да въстановим варшавския доаговор.да подадем ръка на ВЕЛИКИЯ КИТАЙ И ЖЕЛЯЗНАТА СЕВЕРНА КОРЕЯ.да кажем НЕ НА РАЗЛАГАЩТИЯ СЕ ТРУП НА КАПИТАЛИЗМА В ЛИЦЕТО НА ЕВРОПА,АМЕРИКА И НАТО.господ ни изпрати спасителя социализма който победи капитализма ПЪЛЕН С ЯЗВИ И ПОРОЦИ И ЕКСПЛОАТАЦИЯ ОТ ЧОВЕК НА ЧОВЕК.ДА НА СССР,КИТАЙ,ЮГОСЛАВИЯ,СЕВЕРНА КОРЕЯ,КУБА
26
14
 
22
 
! Отговори
Бай Владо преди 12 години
Най-великата книга писана някога.
25
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хитлер е искал отмъщение за позора и срама от първата световна война. Донякъде Франция и Англия са главните виновници за всичко, налагайки жестоки санкции на победените(включително и на нас). Това се помни в историята и рано или късно всеки търси отмъщение. Ако не беше преследвал евреите и не беше нападнал Русия сега Германия щеше да е световната сила, а донякъде това щеше да е по-добре отколкото света да се управлява както сега от комплексирана и нагла нация като американците.
24
9
 
10
 
! Отговори
българин преди 12 години
свидетели сме на краха на капитализма.европа и америка са в световна икономическа криза и са на изкуствено дишане на системи и в реанимация.в америка народа окупира уолстрит а по улиците се бият,стрелят и ръгат с ножове за маратонки.капитализма рухна това са последните му конвулсии и издихания крахът на един строи който беше лъжа и измама.сега социализма идва като гробокопач на капитализма.време е да се откажем от европа,америка и нато и да тръгнем със световните сили непобедимите русия и китай.
23
3
 
6
 
! Отговори
Fox преди 12 години
Интелигентен човек, патриот и амфетамини е кофти комбинация.
22
2
 
29
 
! Отговори
Карл Маркс преди 12 години
Повечето *** си мислят, че Майн кампф е нацистка пропаганда. Нищо подобно. Прочетете книгата и ще бъдете изненадани. Писана е от интелигентен човек, патриот. Остава загадка какво превръща хора като Хитлер и много други попаднали в подобна ситуация в злото на века. Само не си мислете, че те са луди, психопати и подобни дивотии. Не са! Но загадката остава. Ако някой си мисли, че знае отговор - заблуждава се!!!Карл Маркс - чичо на Хитлер, Ленин, Путин, Конфуций, Рб Тхъ и други.
21
0
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Трябва да пуснат и книгата на баща ми - "Моята борба за оцеляване" с 200 лв пенсия.
20
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Ако Фюрера беше победил,мислите ли,че България щеше да бъде това,което е?!"Нас не знам дали щеше да ни има и под каква форма, ама по-*** братя щяха да са на шампоан :)

Спонсорирани публикации