Съоснователят на Yahoo! Джери Янг напусна компанията

Дойде време да преследвам други интереси извън компанията, заяви Янг
Обновена: 18 яну 2012 15:07 | 18 яну 2012 07:14, Красимир Ангелов
7
Съоснователят на Yahoo! Джери Янг напусна компанията
Снимка: Reuters

Съоснователят на Yahoo! Джери Янг обяви, че напуска управителния съвет и всички други позиции в изпитващата затруднения интернет компания, предадоха световните агенции.

"Времето, което прекарах в Yahoo!, от основаването й до сега, включваше някои от най-вълнуващите и възнаграждаващи преживявания в моя живот. Но дойде моментът да преследвам други интереси извън компанията”, заяви Янг в писмо до председателя на управителния съвет на Yahoo! Рой Босток.

В писмото Янг не каза с какво възнамерява да се занимава оттук нататък.

Откакто основа Yahoo преди 17 години заедно със своя състудент Дейвид Файло, той натрупа богатство, оценявано от сп. "Форбс" на над 1 милиард долара.

Изненадващото оттегляне на Янг става едва две седмици, след като Yahoo! назначи за главен изпълнителен директор бившия шеф на компанията за разплащания по интернет PayPal Скот Томсън.

Янг беше главен изпълнителен директор на компанията от 2007 до 2009 г., но беше принуден да се оттегли, след като се възпротиви на това Майкрософт да купи компанията, чиято цена падна с повече от 50 процента през следващите две години.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: YahooДжери Янг
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
това е ясно преди 12 години
Човекът направил така ,че със своето твърдоглавство акциите на компанията на паднат на 50%- даже късно подаде оставка. Акционерите не прощават
3
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Единствения умен в компанията, тя и без това си отива
2
0
 
11
 
! Отговори
ринго преди 12 години
всяко начало има и край колкото и добре да е било.Прав е човека просто не му е интересно вече
1
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ми за какво да се мори човека, нали си направи милиардите, сега да им се порадва... кво пък, заслужил си ги е, изработил си ги е за разлика от нашите БГ милиардери!

Спонсорирани публикации