Прокуратурата погна 6 мача от "А" група

Разследват няколко отбора, сред които Литекс и Локо Пловдив за черно тото
Обновена: 26 яну 2012 15:12 | 26 яну 2012 14:23, Красимир Ангелов
19
Прокуратурата погна 6 мача от "А" група
Шампионите от Литекс също ще бъдат разследвани. Снимка: Булфото

Цели шест мача от есенния дял на шампионата в "А" група ще бъдат разследвани от българската прокуратура. Съмненията са, че в тях има уговорки с цел печалба от залагания.

Четирите от въпросните шест двубоя дори вече са ясни. Спроед вестник "Преса" това са Славия – Локомотив София, завършил 2:1, Литекс – Ботев Враца 3:1, Локомотив Пловдив – Светкавица 2:0 и Локомотив Пловдив – Литекс 2:1.

При тези мачове системата за ранно предупреждение на УЕФА е отчела подозрително високи суми, залагани в букмейкърски къщи в различни страни от континента. Останалите два мача все още не се съобщават.

Само за един от сблъсъците при австрийски букмейкър има залози от близо 2 милиона евро.

"Действително от БФС изпратиха жалби. След като се запознах със съдържанието им, ги разпределих на наблюдаващите прокурори. В момента тече проверка", каза пред изданието градския прокурор на София Николай Кокинов.

Държавното обвинение можеше и да не се задвижи, ако от БФС не бе постъпил сигнал, пристигнал от УЕФА.

От футболната ни централа заявили, че на всеки 6 месеца се получават справки от Нион. До момента в България подобни сигнали приключваха без резултата заради липса на адекватно законодателство.

В средата на миналата година обаче бяха приети поправки в Наказателния кодекс, засягащи уговорките в спортни мероприятия. Разпоредбите обаче още не са прилагани на практика, тъй като прокурорите не са обучени как да действат по такива дела.

Още новини за български футбол четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още по темата: Черно тото
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
2
 
! Отговори
парите говорят преди 12 години
ЛОшото че и Боби Михайлов знае,ама си взима пликовете с парата под масата и се прави на шут,просто схемата е ужасно дълбока,някой да се съмнява е нашите мутри президенти на отбори,накой парите му са честни,всеки си е замесен в нещо,а сега с тото още по лесно се оправят бюджети..Както навремето хванаха Батето-бог да го прости човечеца с подкуп,така трябва някой отвън да ни оправи,иначе тука всичко е пробито от корукция,няма такъв балама да откаже пари,и да си играе театрото,дори и съдиите са там.
17
0
 
3
 
! Отговори
жалки БФС преди 12 години
Доко пловдив как се садоха на Уевски,*** палячовците,само гледаш зашитата и се чудиш да се смееш ли да плачеш ли,защитата на локо стой и гледа как да пусне говедата да ги накажат,от 0:2 на полувремето,до 3:2 в края,и то голям театър,без много нерви и бягане..Ама то само този мач да беше,понеже съм фен на черно море и мога да кажа че нашите дадоха мача с лудогорец 0:1 и черноморец0:2 в варна ей така,подариха ги,без игра и желание,то си личи...Така се издържат клубовете в цяла бг,кой луд ще дава
16
0
 
4
 
! Отговори
Венелин преди 12 години
Защото никой не е залагал за такъв резултат. От това следва, че явно не е уговорен предварително!А както е казал Холмс - когато има престъпление открий кой има изгода и ще намериш престъпника...
15
3
 
7
 
! Отговори
Хетфиелд преди 12 години
А защо не погнат и мача Левски:Локо Пд... от 0:2 до 3:2? И двамата президенти как си гукаха на трибуните!
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
e drogadjiiiiii
13
0
 
3
 
! Отговори
anonimen преди 12 години
Ей нещастници мислете малко бе,кой от споменатите мачове не си излиза както е редно.Единствено може да се смята за подозрително мача Славия-Локо сф където наистина двата отбора може да влязат в уговорки.Локо пд и Литекс също е спорен мач,но Литекс бяха много слаби есента и Локо пд ги би като домакин.Всичко друго е реално.Защо УЕФА не разследва мачовете БорусияД-Марсилия2:3 и Динамо Загреб-Лион 1:7 от ШЛ.,които са доказано продадени мачове.
12
0
 
0
 
! Отговори
Тото преди 12 години
6 мача ,а са посочени 4.Локомотив Пловдив-Литекс,както и два други техни мача.
11
0
 
11
 
! Отговори
буркан с минзухари преди 12 години
Какви шест мача бе ???? То шест мача ако има честни ще е добре !!!!!!
10
1
 
7
 
! Отговори
Вън олигарсите преди 12 години
Когато има осъдени да ми се похвалят. А иначе и децата знаят че тия измисленяци и на 16-те отбора в А група и за *** за зеле не стават, спретнали са си един картел, връткат си мачовете и само прогонват истинските бизнесмени от бг. футбола. / Може би Кирил Домусчиев още не е разбрал къде е попаднал , но скоро ще разбере/. Само ревът че нямат приходи, пък нито един не ще да се откаже, нито пък да засили маркетинговата си стратегия...
9
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Славия-Локо беше егати порното. Всеки знаеше, че е уреден
8
0
 
7
 
! Отговори
:) преди 12 години
Това е реалността! И не само в България! Мачове може би не се уреждат на финалите на шампионска лига. Или такива като снощния финал между отборите на Реал и Барса,макар че не съм сигурен за съдията дали не е е взел някое евро под масата :) От 4-5 години гледам последната фаза на шампионска лига и по някой мач на Барса,както не пропускам и волейболните ни национали. А за в България нямам какво да кажа,останаха само пенсионерите да гледат цирка ни.
7
13
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Как е ФК Левски на унгарски?МУ Говедеш
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тези неща са недоказуеми. Лицата които са участвали в договорката естествено няма да си признаят. Все едно Пешо и Гошо убили Иванчо и единствения шанс да ги хванат е те да отидат в съда и да кажат ние убихме Иванчо хайде да ни осъдите на доживотен затвор. Естествено това никога не се случва и за това в затворите виновни няма. Нали знаете приказката, за затвора? Там всеки затворник казва, че е невинен, което може и да е вярно за 1-2% но повечето са си баш бая виновни.
5
11
 
16
 
! Отговори
??? преди 12 години
Другите два мача на Лефски защо не се съобщават?
4
2
 
19
 
! Отговори
УлтраЦСКА1948 преди 12 години
....А за Славия и всички бивши и настоящи отбори на осеменителя на поп фолк певици- Тото Динев е нещо наистина като обществена тайна че издръжката на отборите си е правят главно от нелегални и легални залагания!!!.... То им стигат няколко "хиксчета" по 3,8 и 3,6 коефициент и 2-3 "обръщалки" съчетани със необходимите кинти,заложени някъде из Азия и нещата са повече от ясни!.... Не че другаде не е така де... Особено на Балканите! Но тук някак си го правят доста очебийно и просташко май...!!!!
3
2
 
26
 
! Отговори
УлтраЦСКА1948 преди 12 години
....хе хе хе:) Леле мале.... цели 6 мача?!?...*** това си е живо постижение,което си "плаче" да бъде възпято в нов тотален мега денс хит на Веско Маринов...:)! Ще се разплача от умиление!:) ха ха... Егати смешниците! То 70-80 процента от срещите в А група плюс 90 процента от тия в Б групите са нагласени... те ЦЕЛИ 6 МАЧА проверявали! :) Особено им давам идея да проверят АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ МАЧОВЕ ОТ Б ГРУПИТЕ,КОЙТО СА БИЛИ ПУСКАНИ В ТИРАЖИТЕ НА БГ БУКМЕЙКЪРА! Едни "много приятни ХИКСЧЕТА" за по 3,8!
2
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
TOTO DINEV............
1
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За Литекс е обществена тайна, че купуват мачове и титли. Време беше.

Спонсорирани публикации