Унгарският авиопревозвач Malev пред фалит

От тази сутрин компанията не извършва никакви полети
Обновена: 3 фев 2012 15:02 | 3 фев 2012 10:23, Елка Василева
46
Унгарският авиопревозвач Malev пред фалит
Снимка: Reuters

Унгарският авиопревозвач Malev спря полетите си тази сутрин, помествайки тази информация на уебсайта си, след като преди това правителството издаде нареждане за защита от кредитори заради непосредствена опасност от фалит на държавната авиокомпания, предаде ДПА.

"От 3 февруари 6 часа местно време, след 66 години работа на авиокомпанията, вече никакви самолети на Malev няма да летят", посочва главният изпълнителен директор Лорант Лимбургер в съобщението.

Malev е изправена пред все по-голяма опасност от неплатежоспособност след информациите, че се намира на ръба на фалита, пише Лимбургер, като допълва, че доставчиците са поискали авансово плащане "от днес за утре", поставяйки компанията в невъзможно положение.

Malev е изправена пред финансови затруднения от години. В началото на 2012 г. Европейската комисия нареди Унгария да си върне милиони евро държавна помощ за авиокомпанията, тъй като тя е била отпусната в разрез с правилата за конкуренцията в ЕС. След това решение Будапеща спря всякакви финансови помощи за Malev, посочва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още по темата: Malev
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какво сте се хванали за тия авиокомпании? Да не би света да свършва като е фалирал националният превозвач? Да не би хората да спрат да летят? Ето, Уиз Еър също е унгарска компания и вози даже по-евтино, без да и наливат държавни помощи и пак ще има полети.
36
0
 
2
 
! Отговори
hvjbmv преди 12 години
Станишев е Виновен!
35
0
 
0
 
! Отговори
до 37 преди 12 години
То и за Ролс Ройс скъпите лимузини бяха странично производство ,а основно си произвежда самолетни двигатели и турбини , ми то и МАКДО́НЕЛ ДУ́ГЛАС не е Мак Доналдс ама си замина .
34
0
 
2
 
! Отговори
до 38 преди 12 години
Продават трактори по целия свят, включително и на Запад. Иначе какво ме интересува, че карите са били за СИВ. Нека ЕС ни осигури пазар за тях сега. Важно, че се е пройзвеждало и се е изнасяло.
33
1
 
2
 
! Отговори
Ник преди 12 години
Това е наказание за желанието им да не са европейски роби! И няма да е само това!
32
0
 
3
 
! Отговори
do 35 преди 12 години
Ami cheti reportaga po-dobre...."dostavchizite sa poiskali avansovo plashtane ot dnesza utre" , a Budapeshta sprja vsjakakvi finansovi pomoshti za Malev "Taka se prinugdava njakoi da objavi ***!!!A za da se spasi njakoi ot ***, moge da mu se nalivat bezvazmezdno miliardi, kato na Garzija !!!
31
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Карите на "Балканкар" се изкупуваха от японците заради материалите.Японците извличаха от един кар произведен в България материали за два техни кара.Който сравнява кар със самолет не знам дали може да разбере за какво му говоря.А Произведените самолети в Ловеч са 310 като е имало поръчка за още 150 бройки.Но комунистите са спрели производството.Говорим за български самолет с български авиоконструктори.Главен е бил Цветан Лазаров.Лаз-7 dълги години е основният самолет използван от ДОСО в аероклубовете на страната за обучение по моторно летене и висш пилотаж.
30
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Имате кристален пример с Беларус, там нали нищо не е приватизирано, постоянно се наливат пари в производството и пак без руския пазар са обречени. Толкова години изкараха ли нещо, което да пробие на Запад?
29
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това, че Балканкар е бил най-големият производител в света не означава, че са държали световния пазар. карите са толкова елементарна технология, че всеки може да почне да ги произвежда с подръчни средства. Всяка машиностроителна фирма може да произвежда кари, а за автомобилостроителите това е елементарно странично производство. Балканкар живееше за сметка на твърди поръчки от СИВ, а иначе в условията на свободен пазар е пълен нонсенс.
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Prinudiha go da falira..---------------- Как ще го принудят да фалира, ако ми обясниш как можеш да принудиш един нац. превозвач да фалира, ще те почерпя.
27
2
 
3
 
! Отговори
askhole преди 12 години
Петър, надали пък в Унгария ги интересува от фалитите на наши предпирятия и когато нямам пари за хляб, през онази работа ми е. ...Една крадлива компания по-малко- колкото пъти пътувах с тях, толкова пъти ми се загубиха чанти, имах липси, имаше ужасни закъснения на полетите им и излитане ненавреме. Няма такъв хаос и некомпетентност. Некадърните нямат място на пазара...
26
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Redovno patuvah s Malev ot München za Balgarija !!Prinudiha go da falira..tochen i evtin prevozvach na goljama masa patnizi ot zapadna kam iztochna Evropa.....sega ste mu vzemat klientite i shte vdignat zenite....tova e Evropeiskija Sajuz !!
25
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Малев фалира - така е при демокрацията ... ---------------------- Малев фалира, а Уиз Еър купува нови самолети. Така е при демокрацията. Ами Уиз също е унгарска компания, то не може и двете да цъфтят, пазара не е бездънен...
24
0
 
12
 
! Отговори
Петър преди 12 години
28, ти добре ли си? Това е традиционен превозвач, какво изкуствено евтино видя? Тенденцията е Уиззер да измести да Малев по повечето линии, нима те са по-скъпи. От 20 години цените на самолетните билети падат, летенето става достъпно. Пак почнахме по български - фалира една от най-старите компании и ние пак почнахме - рикията поскъпна, нема газ в колата, нема хубави домати на пазара. Стегнете се хора, излагате се. Жалко за Малев и за служителите му. Те са преебани, не нашият ревльо.
23
0
 
0
 
! Отговори
Жоро преди 12 години
Eй това не е хубаво!!! Едно аверче ще (щеше) да пътува на 5ти за България... КОфти тръпка :-)
22
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Комунистите нищо не са създавали.Създавал е някой кадърен и можещ под надзора на комунистическият ботуш.Както в СССР.Нима комунисти създадоха първите ракети?Или просто в спец. лагерите работеха хора като Коральов и създаваха, въпреки ужасните условия, ракети.
21
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
жалко. Явно лека полека ще фалират изкуствено евтините компании, за да ни е.ат с редовни полети по 200 еврака минимум. Оттам ще почнем да ходим с железници, ама след максимум две стачки ще ги изравнят с рейсовете, чийто билети ще скочат, щото некой "лош" вдигнал цената на петрола. По този начин остава единствено автомобилът, при това да сте поне трима-четирима, за да се делите горивото, ама тогава пък ще скокнат цените по магистралите - заради амортизация, сещаш ли се и накрая ще си седим вкъщи
20
3
 
15
 
! Отговори
кой е идиота? преди 12 години
Не знам за Малев, ама България преди 9-ти е произвеждала самолети - LZ в Ловеч.След това комунистите са унищожили производството и в последствие са почнали да произвеждат... колелета "Балкан" в същият завод.Може би донякъде този пример е символичен - от самолети да минеш към призводство на "Балканчета".
19
2
 
16
 
! Отговори
Nemeca преди 12 години
До 21Не си прав. Демокрацията няма нищо общо. Тука става въпрос за див капитализъм. Фалирване на източчните държави за сметка на западните. Виждаме какво направиха с Балканите, виждаме, че започват и с тези бившите държави от соц блока в Централна Европа.
18
1
 
1
 
! Отговори
Asen преди 12 години
До 19: Цената може би е изглездала нормално за пътниците, но както фактите говорят явно се оказа не добра за авиокомпанията и сега пътниците само ще си я спомнят.

Спонсорирани публикации