Костов иска КСНС за енергийната сигурност

Намалените доставки на газ събуждали спомена от 2009 г.
Обновена: 6 фев 2012 18:24 | 6 фев 2012 18:24,
104
Костов иска КСНС за енергийната сигурност
Иван Костов Снимка: архив, БТА

ДСБ настоява за президентът Росен Плевнелиев да свика КСНС по въпросите на енергийната сигурност и независимост на страната, които да бъдат поставени пред всички отговорни институции. Това съобщи лидерът на партията Иван Костов.

„Това ще има силно въздействие върху външната и вътрешната ни политика. Ще постави като категорично условие те да се водят с оглед на засилване енергийната сигурност като съществена част от националната сигурност на страната“, смятат тъмносините.

Последното намаляване на доставките на Газпром за Европа с 30 на сто отново събужда спомена за кризата от януари 2009 г., когато г-н Путин, предаван по телевизията, спря крана за подаване на газ за България. За 16 дни българската икономика претърпя загуби за 500 млн. лв., припомни Костов.

Във визитата на държавния секретар на САЩ Хилари Клинтън у нас от ДСБ разчитат засилен интерес от натовските партньори към страната ни. България е обект на засилена дипломатическа активност по отношение на енергетиката, очакват се нови посещения на американски и руски представители, отбеляза Иван Костов.

Още по темата

Той добави, че до 30 март предстои да се вземе решение дали да бъде изградена АЕЦ "Белене" с остаряла руска технология. ДСБ от години настоява тези най-важни въпроси да не се решават в зависимост от силата на лобисткия натиск върху българските институции, коментира Иван Костов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
1
 
2
 
! Отговори
До 100 преди 12 години
Дадох ти пример глупаво момче,това е само един от многото които мога да ти покажа...кажи нещо за съветниците и техния външен дълг.Какво ги величаеш тези американци,които ако им покажеш карта на Европа,не могат да разберат къде е Франция,къде Германия...
57
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Антонов"според физичните закони не би могъл да излети...но той лети приятелю,при това със совалка на гърба.------------------------- Боинг 747 също лети със совалка на гърба си т*пако, при това доста преди Антонов.
56
0
 
0
 
! Отговори
към 96 преди 12 години
дали са олита или нещо друго всеки може сам да определи, но не са от 22, а от три пъти по толкова във властта, която е била отнета от народа, докато една чужда окупционна армия е овластила тук измета на обществото, което е имало ясно и последователно отношение към такива: от султанската власт насам до 05.09.1944та, когато окупаторите свалят законно избраното българско правителство, народът на държавата българия никога не е подкрепял кафявочервените фанатици на политически състезания. помнете!
55
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
НАЛИ МРАЗИ РУСНАЦИТЕ КАКЪВ ГАЗ ИСКА? ЗАЩО НЕ ИСКА ОТ ХАМЕРИКАНЦИТЕ И ОТ ЕСС? ТОВА Е НАЙ ГОЛЕМИЯТ НАГЛЕЦ . ОТ ТОЗИ *** ТРЪГНАХА ВСИЧКИ БЕДИ ЗА БЪЛГАРИЯ. НАРОДА ГО ПЛЮВА И ХРАЧИ А ТОЙ СИ МИСЛИ ЧЕ ДЪЖД ГО ВАЛИ. ТОВАЕ НАЙ БЕЗОЧЛИВИЯТ И НАГЪЛ ***. А СЕГА ХОДЕТЕ ДА СКАЧАТЕ И ДА РИПАТЕ. КАТО РИПАХТЕ КАКВО СПЕЧЕЛИХТЕ? ЕДИН ПО ДЕБЕЛ СЪС РАЗШИРЕНИ ВЕНИ. ПО ПРОСТО ПЛЕМЕ НЯМА НИКЪДЕ ПО СВЕТА. ПРОСТОТИЯ ДО ШИЯ. 22 ГОДИНИ САМО *** КАЧВАТЕ НА ВЛАСТ. ПОСЛЕ ИСКАТЕ ВИОК СТАНДАРТ. ДА АМА НЕ.
54
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ванко, с куфари ли ти домъкна пари Килъри Клинтън? То бива лобизъм, ама тая се оля! Тоя взе да си вярва, Путин бил спрял крана за България! Имаме си специален кран с надпис "Болгария"! Какво внимание! На тоя базедов гном не му е ясно, че руснаците си подават ПРЕДВАРИТЕЛНО заявени количества към потребителите и ако има повишена консумация налягането пада! Ако превишиш с определен процент заявеното количество - глоба! Тази газ не се транспора с бобена пръдня. Ванко, да вземеш да питаш някой завършил поне техникум ли?
53
3
 
4
 
! Отговори
Гад преди 12 години
Повръщаааааааааам !!!Знам, че ще изтриете този коментар, но трябва да го напиша ...Да им *** МАЙКИТЕ на ВСИЧКИ КРАДЛИВИ *** ОТ "НАРОДНОДО СЪБРАНИЕ", от "БИЗНЕСА", от "ВСИЧКИ ГЛАДНИ ЗА МНОГО ПАРИ ***" !!! *** В *** БЕ ***, НЕКА ИЗГНИЕТЕ !!! С тая ВЛАСТ и ПАРИ ще ви ЗАРОВЯТ ЛИ !?ПРАВЕТЕ ДОБРО НА ТОЗИ СВЯТ, НЕ ЛАМТЕТЕ ЗА ПАРИ, ОБИЧАЙТЕ и УВАЖАВАЙТЕ СЕ !!!ГРЕШНО СЕ РАЗВИВА ТОЗИ СВЯТ, ТРЯБВА ДА ИМА ПРОМЯНА !!!
52
3
 
6
 
! Отговори
До 84-ти преди 12 години
Това с кацането на Луната и до днес е мистерия.Май,май кацнаха в някое холивудско студио.Като е толкова лесно и веднъж го направиха,що досега не повториха?Относно технологиите-не знам дали на руснаците самолетите примерно не са по-добри."Антонов"според физичните закони не би могъл да излети...но той лети приятелю,при това със совалка на гърба.А за "съветниците"-трябва ли да ни дава акъл страната с най-голям външен дълг в света.И провери колко млрд.в американски облигации притежават руснаците-84.
51
4
 
3
 
! Отговори
браво бе плюещите преди 12 години
явно много ви е домъчняло за пенсии по три долара и заплати по седем-осем, както бяха ви подредили вашите господари по времето преди костов. и още копнеете за хляб с купони и да чакате полуавтомобил "изделан" при господарите ви по двадесет години, и още толкова за правото да купите жилище. мълчите като наакани за това как вашите господари купуваха трактори и комбайни за по левче през 1990та и даваха изработените от всички милиони за подкрепа на тероризма по света. ама пак миришете. отблъскващо.
50
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
кой подари нефтохима на ***, май беше ***
49
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
нямали кой да запуши устата на този *** Костов.Той е за затвора.
48
5
 
5
 
! Отговори
до 85 преди 12 години
Не мой ни плашори , бе ! Какъв контрол по-голям от този , който Русия налага и в момента в България в икономиката , а и не само ?!?!? Нека малко и американски контрол до ни се наложи , та дано да заживеем като бели хора , защото мутренския пост-съветски модел/контрол/ видяхме до къде ни докара !!!
47
7
 
7
 
! Отговори
до 82 преди 12 години
Наясно съм с едно , че докато едните/САЩ/ се разхождаха по Луната още преди 40 год. другите/Русия/ още не могат един автомобил да направят , който да запали от първия път и то пред Путин ! Те от такива "специалисти" нЕмаме нужда , МЕРСИ !!!
46
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Такааа, нещата се изясняват вече ,АЕЦ Белене отива на кино барабар с руските реактори , обаче ще има нови блокове в АЕЦ Козлодуй , но с американски реактори и техника . Вече е започнало разчистването на старите блокове 1 и 2 . Всъщност това е и най-разумното решение за да се използват готовата преносна мрежа и логистика . Трябва да се започнат незабавни "спонтанни" протести срещу това антируско решение , не може така другари , защото американския уран е радиоактивен , а руския не !!!
45
6
 
5
 
! Отговори
до 75 преди 12 години
Никакво съмнение кой ти плаща да пишеш по тази тема , даже знам , че е в рубли .Само за сведение , да знаеш , че не Шеврон е предложил да се сондира , а българското правителство прави конкурс и Шеврон го печели . Специалисти по добив на шистов газ има точно в САЩ , защото те имат най-големия добив от такъв ! Ти кой предлагаш , може би съветските специалисти при положение , че там газ от шисти не са добива умнико !Аз пък ви казвам , че тук ще се добива газ , ако има такъв изобщо !!!
44
6
 
7
 
! Отговори
$ преди 12 години
Този не се ли усеща, че лобира открито за интересите на сащ? Дали е български политик, помислете на изборите!
43
5
 
9
 
! Отговори
има ли будали още ? преди 12 години
Колко заблуден и наивен трябва да е един народ, който го онодват и крадат толкова години, че да повярва, че ще види хаир от евтиния газ? Пачките пак ще са в ръцете на политиците - дупедавци, а народа ще плаща за да пие по-чиста вода .
42
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
давай Ваньо ,давай Костов ние сме с теб и те подкрепяме , цялата рода ,твой цар Киро
41
3
 
8
 
! Отговори
Луцифер преди 12 години
Комунистите-социалисти ги тресе треска само при споменаването на името Костов. До такава степен са объркани в животинската си злоба, че последното, с което се мъчат да го омърсят е: "той е скрит комунист и прокарва про-руска политика"!? Искат да го омажат със собствените си червени лай*а. Е как при такива *** и то много държавата ни ще се измъкне от червената кал?Луцифер
40
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Има ли някой трезво мислещ човек/не казвам политик,защото у нас те са случайно попаднали втази област хора/,който да счита,че ХКлинтън е дошла у нас да лобира за ШЕВРОН?Ако има такъв -политиката не е за него.Лобирането за дадена компания се наказва жестоко според американските закони.И ако все поак на някой не му е станало ясно-да мисли за ИРАН!Наглостта на *** там е основната причина-четете по сайтовете-90 000 американци от Афганистан са вече в Израел,кораби в Персииския заллив...........
39
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** кошничар от Драгалевци усети ,не може да му се отрече ,че е хитра хиена след като видя ,че Хилари идва да натиска за шистовия газ и Шеврон веднага като послушно улично псе се изтъпанчи отпред и започна да вие за отмяна на мораториума за добив на шистов газ ,та господарите му от Вашингтон се сетят за него и му подпрат едно рамо на следващите избори ,а българския народ и природата на България ,тя не е важна ,важното за *** е да се докопа до властта ,че има там кинти,фондации ухаааа

Спонсорирани публикации