Държавата сложи на тезгяха Техноекспортстрой

Началната тръжна цена за 100% от капитала на дружеството е 68 млн. лева
Обновена: 13 фев 2012 14:51 | 13 фев 2012 12:52, Миглена Иванова
56
Държавата сложи на тезгяха Техноекспортстрой
Снимка: technoexportstroy

Началната тръжна цена за "Техноекспортстрой" EАД е 68 млн. лева, съобщиха от Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол (АПСК).

Стъпката за наддаване за 100% от капитала на дружеството е 1 млн. лева, а депозитът за участие в обявения търг е в размер на 10 млн. лева.

Публичният търг с явно наддаване ще се проведе  на 70-ия ден от датата на обнародване на решението в “Държавен вестник” от 14.00 часа в сградата на агенцията.

Цената на тръжната документация е 4 хил. лева, като може да бъде закупена в срок до 20 дни от датата на обнародване на решението, уточняват от агенцията.

Стратегическите инвеститори, които имат интерес към „Техноекспортстрой“, трябва да са съществуващи юридически лица, които осъществяват дейности по  проектиране, строителство и инженеринг и/или проектиране и изпълнение на инженерни съоръжения, с приходи  не по-малко от 30 млн. лева общо за последните три финансови години и положителен финансов резултат също за последните три финансови години.

За финансовите инвеститори се изисква да управляват финансови активи и/или да притежават дялови участия в други дружества на обща стойност не по-малко от 100 млн. лева общо за последните три финансови години.

До участие в търга няма да бъдат допуснати консорциуми (субекти във формата на търговски или граждански дружества, съгласно българското законодателство, специално създадени с цел участие в търга) и офшорни дружества, предупреждават от агенцията.

В търга за дружеството няма да могат да участват още лица, които имат просрочени публични задължения към българската държава, лица, които са в ликвидация, лица, обявени в несъстоятелност или са в производство за обявяване в несъстоятелност, както и лица, осъдени за банкрут.

Още икономически новини от България четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още по темата: Техноекспортстрой
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
1
 
2
 
! Отговори
на тезгяха преди 12 години
кога ли там ще застане и ГЕРБ дано да е по скоро
45
0
 
4
 
! Отговори
До А,СТИГА БЕ... преди 12 години
По-добре държавна перачница,отколкото частна.Пример - Главболгарстрой.Най-добре е да се преразгледат приватизационните сделки от независими и неомърсени експерти (има много такива инженери и архитекти) и да се върне всичко на държавата.Всички РМД-та и други приватизирани фирми са крадци на държавно и общинско имущество.Да се върнат активите обратно,а като са толкова кадърни и РАБОТНИ,да си създатат сами фирми и да ги управляват.И като правило,все на бездарници се дадоха фирмите...
44
1
 
2
 
! Отговори
А, СТИГА БЕ.... преди 12 години
...ТИЯ ОТ ТАЯ ФИРМА ..."ТЕХНОЕКСПОРТДАЛАВЕРСТРОЙ"....ОЩЕ ЛИ НЕ СА "ФАЛИРАЛИ"---С ЦЕЛ "ПРИВАТИЗАЦИЯ-ПОД МАСАТА"...??!ЧУДНО....КАК СА СЕ ИЗТЪРВАЛИ ТАКА...???!!!!ТАМ ПА ....ЩО СЕ ПАРИ ПРЕВЪРТЕХА...МЪКА МИ Е --САМО КАТО СИ ПОМИСЛЯ!ТАМ СА ВСЕ ОТ ВИСШИЯ КРЪГ НА..... "БУЛПАРТДАЛАВЕР ИМПОРТ-ЕКСПОРТ"!АБСОЛЮТНАТА "ПЕРАЧНИЦА НА ПАРТИЯТА"!
43
1
 
0
 
! Отговори
кгэмлл; преди 12 години
тхпмрч(ч
42
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 41. Представям си го как няма да допуснат чужд инвеститор - както направиха с приватизацията на Кремиковци и изгониха редица по стабилни финансово инвеститори и предпочетоха къде къде по "проверения" 26 годишен бизнесмен с гръб НОРД. Същото важи и за приватизацията на Булгартабак....е виж вече БГА Балкан си го продадоха на стабилен чужд инвеститор и не само че не му попречиха, а и му помогнаха за сделката....*** от село в костюм така си те представям финансов анализатор ;)
41
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 28-Реален: В това изказване само първото изречение е казано от Дейвид Камерън в Парламента.Останалото е измислица на един сайт ,който разпространява такива измислени изказвания.А иначе описанието в голяма степен е истина за съжаление.Но хей народе,стига си се самооплювал.Да,тежко е ,но има светлина в тунела и ние българите сме заслужаваме много,много повече и ще го постигнем.Не е хубаво да се разпродава държавата ей така,но дано този търг аистина е прозрачен.
40
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ваньо *** сигурно ще избелее, че не го приватизира той.
39
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много ми се ще българи да го купят!!!!
38
10
 
3
 
! Отговори
до 40 преди 12 години
И как си представяш, че сериозен чужд инвеститор ще прояви интерес към търга и няма да го допуснат, щото е за "наши" хора... Хайде малко по-сериозно! Май въобще не правиш разлика между "явен търг" и "преговори с потенциални купувачи"! Ако е толкова "интересно" дружеството, бъди сигурен, че и зад океана ще проявят интерес! Ако за 400 лв. заплата никой не ти е "виновен"! направи така, че да изкарваш повече - образовай се, квалифицирай се, чети повече! Помага за по-добре платена работа!
37
3
 
10
 
! Отговори
до 39 преди 12 години
Търг но сред тесен кръг от Хора и то все наши както се казва.С какво да наддавам с 400 лв заплата ли .Ти като имаш такива пари каквито се търсят защо ти не се явиш на търга.
36
10
 
1
 
! Отговори
до 37 преди 12 години
Тези 68 млн. са "началната тръжна цена"! Все пак ще има "явен" търг! Като си толкова "загрижен" за държавното и "наясно" с цената на дружеството - яви се на търга и наддавай! Все пак е търг, а не "преговори с потенциални купувачи", като при предишни правителства!
35
0
 
1
 
! Отговори
ivan преди 12 години
28 kazva istini.
34
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Умножете тая сума по 10 и ще получите реалната стойност на предприятието.Само че разликата от 68 до 680 милиона я прибират хора като БОйко тиквата.Има още 1 година управление има какво още да продаде.Накрая държавата ще се издържа само и единствено от данаци и такси, което автоматично прави държавата ни без икономика.Защото в Света няма държава просъществувала и съществуваща издържайки се само от данаци и такси.Давам най много 3 години живот на държавата когато "икономиката" ни е данаци и такси.
33
3
 
2
 
! Отговори
RAZBIRACH преди 12 години
НЯМА КОЙ ДА ДАДЕ И ПОЛОВИНАТА ПАРИ ЗАЩОТО Е ФАЛИРАЛО ЯКО. ИМА НЕЩО В ЛИБИЯ КОЕТО МОЖЕ ДА ГО ВЗЕМАТ САМО НЕКОИ ТАРИКАТИ.
32
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
EVALA SELIANI PROSTI PRODULJAVAITE DA PRIVATIZIRATE KAKVOTO SA NAPRAVILI HORATA ID A GLASUVATE ZA MUTRENSKATA PARTIA GERB DA VI EBU I TUPI SELISKI PAR4ETA SKAPANI !!!
31
10
 
3
 
! Отговори
До 31 преди 12 години
БСП направо на дръвника трябва да ги сложим
30
10
 
7
 
! Отговори
до 4 преди 12 години
Само не сравнявайте сегашните продажби с костовите!Сега поне има обявен търг и могат да кандидатсват купувачи от цял свят! Тогава се разпродаваша тайно на РМД-та! Т.е. на "наши хора", превърнали се сега в олигарси!
29
4
 
1
 
! Отговори
;) преди 12 години
До 28: Не е автентично, измислиците на платен български блогър са (платен, защото не виждам друга причина някой да хули страната си). ;)
28
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
време е да сложим на тезгяха БСП
27
3
 
2
 
! Отговори
служител в ТЕС преди 12 години
лошо, дано това не стане, защото оставам без работа в тези трудни времена. Не че сега върша нещо, но поне получавам добра заплата на държавна работа.

Спонсорирани публикации