Държавата сложи на тезгяха Техноекспортстрой

Началната тръжна цена за 100% от капитала на дружеството е 68 млн. лева
Обновена: 13 фев 2012 14:51 | 13 фев 2012 12:52, Миглена Иванова
56
Държавата сложи на тезгяха Техноекспортстрой
Снимка: technoexportstroy

Началната тръжна цена за "Техноекспортстрой" EАД е 68 млн. лева, съобщиха от Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол (АПСК).

Стъпката за наддаване за 100% от капитала на дружеството е 1 млн. лева, а депозитът за участие в обявения търг е в размер на 10 млн. лева.

Публичният търг с явно наддаване ще се проведе  на 70-ия ден от датата на обнародване на решението в “Държавен вестник” от 14.00 часа в сградата на агенцията.

Цената на тръжната документация е 4 хил. лева, като може да бъде закупена в срок до 20 дни от датата на обнародване на решението, уточняват от агенцията.

Стратегическите инвеститори, които имат интерес към „Техноекспортстрой“, трябва да са съществуващи юридически лица, които осъществяват дейности по  проектиране, строителство и инженеринг и/или проектиране и изпълнение на инженерни съоръжения, с приходи  не по-малко от 30 млн. лева общо за последните три финансови години и положителен финансов резултат също за последните три финансови години.

За финансовите инвеститори се изисква да управляват финансови активи и/или да притежават дялови участия в други дружества на обща стойност не по-малко от 100 млн. лева общо за последните три финансови години.

До участие в търга няма да бъдат допуснати консорциуми (субекти във формата на търговски или граждански дружества, съгласно българското законодателство, специално създадени с цел участие в търга) и офшорни дружества, предупреждават от агенцията.

В търга за дружеството няма да могат да участват още лица, които имат просрочени публични задължения към българската държава, лица, които са в ликвидация, лица, обявени в несъстоятелност или са в производство за обявяване в несъстоятелност, както и лица, осъдени за банкрут.

Още икономически новини от България четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още по темата: Техноекспортстрой
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
30
 
5
 
! Отговори
wiktor преди 12 години
Чудесно, дано това предприятие най-после започне да печели истински пари.
5
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Де където и каквото печелившо предприятие има ,го преватизираха и окрадоха. Това е просто поредното. Опитват и летищата да прилапат ... Не 68 мил. леа ,а двойно пак няма да е достатъчно за начална цена! Някой пак трябва да напълни гушата!
4
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
От старото Техно строене изглежда е останало само името
3
9
 
38
 
! Отговори
мечо пух преди 12 години
След Костов такова разпродаване на държавата за жълти стотинки не е имало.
2
8
 
46
 
! Отговори
хахаааа преди 12 години
Боко,продай цялата държава и се махни и ти от тук..продажник и некадърник!!!
1
4
 
43
 
! Отговори
Брокер преди 12 години
Не си играйте на дребно - сложете цялата държава и да приключи.

Спонсорирани публикации