Скандал в стрелбата. Гроздева обмисля бойкот на Олимпиадата

Олимпийската ни шампионка иска оставката на шефа на федерацията
Обновена: 14 фев 2012 15:04 | 14 фев 2012 10:35, Красимир Ангелов
108
Скандал в стрелбата. Гроздева обмисля бойкот на Олимпиадата
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Сериозен скандал се заформя в родната спортна стрелба в последните дни.

След като в края на изминалата седмица Федерацията по спортна стрелба изключи клуба на двукратната олимпийска шампионка Мария Гроздева, звездата в спортната ни стрелба се закани, че няма да стреля за България на Олимпиадата в Лондон това лято, ако шефът на федерацията Камен Шишманов не подаде оставка.

"Или той, или аз. Нека да видим кой е по-важен за Олимпиадата в тази държава", категорична бе Гроздева пред bTV.

Златната ни медалистка от Сидни 2000 и Атина 2004 обясни, че действията на Шишманов са целенасочени, като целта му е чрез изключването на клуба на Гроздева да получи глас по-малко срещу себе си на Общото събрание на 11 март.

По думите на спортистката така се подсигурявал само с клубове, които са му верни, а тяхната подкрепа купувал със средства от държавната подкрепа, предназначена за другите отбори.

"Държавата и Министерството на спорта имат целево отпускане на средства. Сега, вместо да отидат тези пари за нашата подготовка и за обезпечаване за състезанията, той иска да ме качи на автобус, за да стигна до турнира в Германия.

Държавата е отпуснала достатъчно и не ощетява най-добрите. Но те минават през федерацията и не достигат до нас”, разказа олимпийската шампионка.

Мария Гроздева отбеляза, че посочената причина за изключването на клуба й според шефа на федерацията била липсата на дейност, тъй като негови състезатели не участвали на държавни първенства.

Гроздева обясни, че е пропуснала двата шампионата през миналата година, защото е била на турнир в чужбина по същото време.

От своя страна Камен Шишманов обясни, че според правилника на федерацията всички спортни клубове са длъжни да участват в държавни първенства, за да се види, че развиват дейност.

Той уточни, че олимпийската шампионка може да продължи участията си от името на федерацията, но в само международни турнири.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
14
 
16
 
! Отговори
www преди 12 години
Между другото Мария Гроздева (моите уважения към титлите и) стана известна и с още нещо. Шеф е на клуб без състезатели и не участващ в нито едно състезание :) .
66
11
 
9
 
! Отговори
www преди 12 години
До 78. За кочините и залите си прав. Другото обаче не го разбирам. Мария Гроздева е известна с това, че е олимпийска и каква ли не шампионка. Не е известна с това, че в клубът и се състезават шампиони. Не е известна и с това, че осигурява пари за други хора да се състезават. Ако иска да става шеф - да се откаже от състезателната си дейност и да се кандидатира за шеф на федерацията.
65
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
AMI TOVA E GERB ISKAHTE GO ETO VI GO SASIPAHA CQLATA DARJAVA I SPORTA .BB NAPRAVI EDNA ZALA I SE NASRA AAAAAA NQKOLKO PRE4ISTVATELNI STANCIII I MAGISTRALI OT PO 15 KM E TOVA E BB GARANTIRANO OT GERB
64
8
 
34
 
! Отговори
simlim преди 12 години
Браво Гроздева! Продължавай само напред и нагоре!
63
4
 
11
 
! Отговори
krasi преди 12 години
Защо преди години Васил Божков и спря финансирането?
62
2
 
47
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
имаме кочини за щастливи прасета, обаче нямаме зали за тренировки ?? а за тоя тип сега чувам, а Мария я знае цял свят !
61
2
 
2
 
! Отговори
www преди 12 години
глад == глас :)))
60
8
 
9
 
! Отговори
www преди 12 години
Онзи искал да си осигури един глад против по-малко. Ами защо този клуб иска да участва в управлението но не и в състезателния живот. Все едно вие да решавате съседът ви кога да си мете килима. Нищо не разбирам от този скандал... Ама нищо!
59
19
 
14
 
! Отговори
www преди 12 години
Най-вероятно Гроздева ще участва, независимо от това дали този ще е шеф или не. Ако не участва ще загуби пари. Не и се връзвайте. Наистина измислен скандал. Защо реве при положение, че клубът и не участвал никога и никъде по никакъв повод? Кой е ощетен не мога да разбера. Все едно някой да ме накаже мен с това да не ходя да гледам състезания по спортна стрелба, хехехе. Ами аз така или иначе никога не съм ходил и няма да ходя :)
58
2
 
29
 
! Отговори
revlio преди 12 години
до плюещите мухлювци а бе вие ненормални ли сте или сте с промити мозъци завинагитака сте се овъргаляли в *** бг че не е истинада не стане Грозева да се съзтезава за Барбадос или Кирибати а вие пак да риииветиии каква предателка е като останалите спортисти дето избягаха от мафията в БГ жалка картинка сте палячовци и прошляци завистливи гледаитииии ...завиждаитииии
57
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Прекрасна жена и велика Българка прославила страната ни по света .
56
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Велика Мария! Още един човек опълчил се на мафията ГЕРБ и тухните чиновници! Много ми е интересно каква дейност развиват тези чиновници и защо само Мария покри квотите!? Видно е кой е работил!
55
23
 
12
 
! Отговори
www преди 12 години
Поредният измислен скандал. Федерацията е спряла клуб в който няма състезатели а ако има те не се състезават никога и никъде. Мария Гроздева никой не я е спирал за нищо. Това, че не иска да ходи на олимпиада си е неин проблем. Аз пари не изкарвам от това. Все пак тя е ПРОФЕСИОНАЛЕН спортист и не го прави за мен. Ще бъде срам ако държавата се подаде и наруши йерархията при неясни мотиви на една от страните. Шефът е сложен за да управлява а тя за да се състезава.
54
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 68Ами стани и ти нялколко пъти олимпийски шампион и бъди милионер... никой не те спира ! Кой ти пречи ???
53
33
 
9
 
! Отговори
lil/ij преди 12 години
И ТАЗИ НЕ СЕ НАЯДЕ.ДЪРЖАВАТА МАЛКО ЛИ И ДАДЕ.МИЛИОНЕРКА Е И ТО В ДЕСЕТКИ МИЛИОНИ.
52
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мария е върхът! тя без тях може, но засега те без нея не могат, защото като гледам т.н. "млади таланти" са нищо повече от надрусани или пияни чалкгаджии!
51
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До НелиЕ за разлика от теб тя не ходи в клуба ти за анонимни алкохолици ! Спортист и алкохол.... трудна комбинация ! То от много алкохол започват да треперят ръцете... и ако беше алкохоличка мислиш ли, че щеше да спечели квота ?
50
25
 
8
 
! Отговори
Нели преди 12 години
Гроздева е една завършена алкохоличка.Ходенето и на олимпиадата ще е само харчене на държавни пари.Ояде се и не пуска кокала.Злобната и физиономия,нейната и на мъжй и вече ни омръзнаха.Много отдавна няма успехи в състезания - по случайност взе тази квота.Направи си клуб,където е единствена състезателка - законите важат за всички,нали.Като не и изнася,да ходи да продава на сергия на пазара.
49
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Проблема е,че около такива,като Мария Гроздева са се вплели знайни и незнайни ***,които искат само да смучат,без да дават нищо.Когато Гроздева е печела медали и квоти,тоя от мвро кой знае къде е донясал!И е съвсем права да си направи клуб-нека тя да печели-защо някой хрантулник ще печели на нейн гръб?После с ечудим що спортистите ни играят за други страни-ми ей заради такива мищатурки като Шишманов .Тоя трябва да бъде публично бит за назидание на другите софраджии!
48
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това вече... е върха на наглоста.... да и правите сметка колко деца има ! Е *** раждат по 10 деца и то без да работят, а Мария Гроздева работи като професионален спортист и прославя България !

Спонсорирани публикации