Скандал в стрелбата. Гроздева обмисля бойкот на Олимпиадата

Олимпийската ни шампионка иска оставката на шефа на федерацията
Обновена: 14 фев 2012 15:04 | 14 фев 2012 10:35, Красимир Ангелов
108
Скандал в стрелбата. Гроздева обмисля бойкот на Олимпиадата
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Сериозен скандал се заформя в родната спортна стрелба в последните дни.

След като в края на изминалата седмица Федерацията по спортна стрелба изключи клуба на двукратната олимпийска шампионка Мария Гроздева, звездата в спортната ни стрелба се закани, че няма да стреля за България на Олимпиадата в Лондон това лято, ако шефът на федерацията Камен Шишманов не подаде оставка.

"Или той, или аз. Нека да видим кой е по-важен за Олимпиадата в тази държава", категорична бе Гроздева пред bTV.

Златната ни медалистка от Сидни 2000 и Атина 2004 обясни, че действията на Шишманов са целенасочени, като целта му е чрез изключването на клуба на Гроздева да получи глас по-малко срещу себе си на Общото събрание на 11 март.

По думите на спортистката така се подсигурявал само с клубове, които са му верни, а тяхната подкрепа купувал със средства от държавната подкрепа, предназначена за другите отбори.

"Държавата и Министерството на спорта имат целево отпускане на средства. Сега, вместо да отидат тези пари за нашата подготовка и за обезпечаване за състезанията, той иска да ме качи на автобус, за да стигна до турнира в Германия.

Държавата е отпуснала достатъчно и не ощетява най-добрите. Но те минават през федерацията и не достигат до нас”, разказа олимпийската шампионка.

Мария Гроздева отбеляза, че посочената причина за изключването на клуба й според шефа на федерацията била липсата на дейност, тъй като негови състезатели не участвали на държавни първенства.

Гроздева обясни, че е пропуснала двата шампионата през миналата година, защото е била на турнир в чужбина по същото време.

От своя страна Камен Шишманов обясни, че според правилника на федерацията всички спортни клубове са длъжни да участват в държавни първенства, за да се види, че развиват дейност.

Той уточни, че олимпийската шампионка може да продължи участията си от името на федерацията, но в само международни турнири.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
6
 
7
 
! Отговори
CrossFire преди 12 години
Аз пък не мога да повярвам че държавата харчи парите на данъкоплатеца за да могат шепа хора да обикалят нагоре-надолу. Нека да почнат да се финансират само от спечеленото от тях самите да ги видим тогава. Като че ли се къпеме с пари та можем да ги харчим за всяка дивотия.
26
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
grozdeva ne e sportiska
25
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пореден идиотизъм в тази държава. Мария, честит празник и *** се състезавай за друга държава където ще те уважават и нито един *** няма да ти пречи. нека пловдивчани сами си градят състезатели. Направи го и всички ще те уважават. Знам какво е да тренираш стрелба и искренно ти се възхищавам. Пожелавам ти нова олимпийска титла. Успех и нови върхове.
24
2
 
6
 
! Отговори
До 22 преди 12 години
А ти не мислиш ли за пари, когато става въпрос за работата и прехраната ти.... Или мислиш, че медали се печелят само с добра воля....
23
4
 
9
 
! Отговори
PD преди 12 години
Не смятам да се явявам защитник на шефа на федерацията, обаче нещо с клуба на Гроздева не е наред. Ако има реално клуб с членове, защо не изпратиха един представител на републиканското ?Все пак държавата давайки пари на федерацията, а тя на клубовете има за цел подпомагане на реална дейност, а не финансови приходи за единствен състезател. Състезателите получават бонуси за спортните си успехи по друга линия.
22
8
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Грешката на Грозева е че тя се счита за незаменима.Вярно че е най добра но не и незаменима.Алчността и я погубва.Увлечени от алчност,те са тръгнали към пропастта.
21
1
 
4
 
! Отговори
до25 преди 12 години
ако не знаеш дълги години беше на доилка при черепа
20
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
пожелавам и успех,тя достоен боец доказала се е не веднъж,тук в бг на където и да се обърнеш са все мафиоти или олигарси в почти всичкия бизнес
19
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това с Гроздева е поредния абсурд в тази държава !!!
18
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тази мисли само за пари.Не случайно влезе във Биг Брадър излагация
17
3
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Има много поучителни поговорки в българският епос. Ще Ви цитирам две от тях,сами преценете ,коя е вярна за случаят: "Храни куче да те лае и когато въшката се наяде излизя на челото"
16
5
 
20
 
! Отговори
edna преди 12 години
Гледам Мария как тича в парка всяка сутрин с кучето си и й се възхищавам истински на спортсменския дух и характер. Ти си боец, Мария. Давай смело напреД!
15
2
 
15
 
! Отговори
ее преди 12 години
Ако десетката са му ташаците, нека го уцели жената.
14
19
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тази кой плаши,че няма да иде на Олимпиада.Единствено ще загуби само тя
13
3
 
5
 
! Отговори
Валя преди 12 години
Клубът не е от един човек... Например МАрия и Таню са в един клуб, има и други хора в него - не знам дали има деца. Е, информацията ми е стара, но просто да ви изясня, номер 15.
12
12
 
16
 
! Отговори
ор преди 12 години
Не мога да се съглася, че Гроздева е клуб? Какъв е този клуб, от един човек - Марийчето? Дали Мария Гроздева е егоист, та не обучи няколко деца? *** много пари, от данъците ни, и все реват с крокодилски сълзи! Колко ни струва един златен медал? Колко гладуване на нарида! И колко пируване на такива като Боевски и Гроздева, футболисти и тем подобни!
11
3
 
8
 
! Отговори
до 12 преди 12 години
Отиди и си купи бира за ШЛ довечера и не коментирай неща, които не разбираш.
10
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ако някой ми каже 3 вида спорт, които да са по-*** от стрелбата, евала му правя, ако някой е против да си признае, дали е изгледал поне едно състезание от началото до края
9
2
 
38
 
! Отговори
БГ преди 12 години
Точно така, по български ... талантите в мизерия - тюфлеците на ръководни постове .....Кой ви звучи по-логично за председател на федерацията Мария Гроздева, Таню Киряков или *** Шишманов ?
8
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ама толкова се трогнах за Грозната,че го преместих от другата страна

Спонсорирани публикации