300 деца умират от глад на всеки час

Това сочи световен доклад на организацията "Спасете децата"
Обновена: 16 фев 2012 14:45 | 16 фев 2012 07:46,
74
300 деца умират от глад на всеки час
Снимка: Reuters

Въпреки напредъка в борбата с глада по света половин милиард деца са изложени на опасност от увреждания през следващите 15 години. Детската недохраненост продължава да бъде пренебрегвана, сочи нов доклад по темата, представен от организацията "Спасете децата".

Недохранването остава до голяма степен незабелязана криза, която засяга всяко четвърто дете в света. Статистиката сочи, че на всеки час от недохранване умират 300 деца.

През последните две десетилетия гладът като цяло е намалял. Според индекса на световния глад през 2011 година той се покачва в пет африкански страни и Северна Корея и е по-висок, отколкото преди 20 години.

Агенции на ООН поискаха около 725 милиона долара за подпомагане на района, южно от пустинята Сахара, където 12 милиона души са заплашени от глад.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още по темата: гладгладуващи деца
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всеки родил се на тази земя, независимо къде има право на достойно съществуване. Хората трябва да се научат както на отговорност, така и на милосърдие. За тези хора живота е изпитание. \За нас - само представа от новините. Благодзарете, че сте живи и че нямате техните изпитания. Макар , че ние се водим "бяла" държава и какво от това, вижте снимките на умрелите деца в дома в Плевен ..... Е, кръга се стеснява, после ще видите , такива хора и на вашата улица...
49
2
 
5
 
! Отговори
До 61 преди 12 години
Нямат вина така ли? А нали се сещаш, че Етиопия е с население колкото Германия. Ресурсите обаче са по-малко, но населението са се намножили като мишки. Мишките например като се намножат и изядат всички ресурси после измират и популацията се поддържа според средата - това е нормално и умиращите не са много. Тука обаче - не. Ще ги храним... И кво след още 10-ина год ще са толкова много че и храненето няма да помогне и ще стане едно огромно измиране - милиони трупове и унищожена земя. БРАВО!
48
1
 
3
 
! Отговори
до 58 преди 12 години
Абе да не мислиш,че едва ли не правят секс с умисъл за деца.Хората са необразовани,не са чували за презервативи,секса им е "първичен инстинкт". Може би,ако имаше кой да ги образова и да се подпомагат с безплатни "предпазващи средства" нямаше да се стига до там,но мисля,че всичко е политика.На някой просто му изнася да са много и да точи пари за тяхна сметка...
47
0
 
3
 
! Отговори
do 56 преди 12 години
Как го изчисли пък този процент? В Африканските страни,които се водят най-бедни(примерно Етиопия) основната религия е християнство. Не мисля,че бедните хорица имат вина,че са се родили в неплодородни земи, и с такива правителства.Със сигурност играят много пари там,които не достигат до народа.
46
0
 
3
 
! Отговори
Лилияна Андреева преди 12 години
Нали лъвиците се разгонват когато им умират лъвчетата? А някои като Счекотило се възбуждат, други гледат хладнокръвно гладиаторски борби и кориди...А тези, които не могат да търпят насилие и се чувстват безпомощни да не четат преса, да не гледат телевизия и да не влизат в Интернет!
45
2
 
3
 
! Отговори
wasp преди 12 години
Не се спряха тия *** (афро-марсианци исках да кажа), хем са все гладни, хем прираста на населението в световен мащаб се дължи най-много на тях и на индийците...
44
1
 
8
 
! Отговори
Българин преди 12 години
38 е напълно прав. Много племена и народи по света в това отношение са точно като нашите *** - себе си не могат да хранят, ама правят по пет, по десет деца !!! И ние трябва да се чувстваме отговорни за тяхната безотговорност ?!?
43
1
 
5
 
! Отговори
а ми преди 12 години
тази тенденция , не може ли да бъде пренесена и към нашия мангало-исламски етнос12
42
1
 
5
 
! Отговори
До 49 преди 12 години
Чакай малко искаш да кажеш, че зелените човечета нямат нищо общо, че мързеливите и неграмотни африканци са гладни? Ех колко са лоши тези цивилизовани хора, чак и помощи им пращат на онеправданите и тероризирани от тях африканци!
41
0
 
4
 
! Отговори
до сомалиец преди 12 години
Във всяка статия има поне по един *** като теб. Сигурно във статия за българските деца ще пишеш за глада в Африка. Аман от ***, *** ***.
40
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
malko sa 300.Pone 1000 trqbva da sa
39
3
 
7
 
! Отговори
сомалиец преди 12 години
като се пише за глада в африканските и азиатските държави, някой направил ли си е труда да преброи гладните и недохранените деца, живеещи на територията на нашата държава независимо от това какви са-***,турчета та дори българчета!
38
9
 
7
 
! Отговори
до 46 преди 12 години
" Защо тези хора не се стегнат и не поемат сами отговорност за собстевеното си съществуване?" ""ЗАЩОТО са ограбени ,насилени и принудени от СИЛНИТЕ И "ЦИВИЛИЗОВАНИТЕ "да водят този скотски живот...С ДУЛО НА СЛЕПООЧИЕТО И НА МАИЧИНАТА ГРЪД....!
37
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Спасете децата иска колосалните 725 млн. $ уж за да купи храна на африканците, но големия въпрос е защо тези суми не се изхарчват за да построяването на напойтелни системи, земеделска техника, обучение, изкуствени торове, пестициди и т.н., за да може същите тези гладущи другата година не просто да са сити, ами и да имат възможност да просперират!? Този случай напомня на родното екоравновесие, което вместо да разреши проблема с бездомните кучета не го прави умишлено, защото после ще спрат парите.
36
2
 
15
 
! Отговори
Edi преди 12 години
лл,300 х 24= 7200, къде ги видя тези 24 000? Значи грубо близо 2, 5 милиона на година. С това ниво на детска смъртност, кратката продължителност на живота, никаквото здравеопазване... за няколкото десетилетия, за които се пише те трябваше да се стопят като население. Само на мен ли не ми излиза сметката? И като ги нахраним какво? И на мен са ми мили, но за Бога, на това му се вика естествен потбор. Като не може да го изхрани да не го прави. Не става само с ядене, трябва и акъл...
35
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Поредната грандиозно слъзливо глуповата "новина"! Каква е причината тези хора там да са перманентно гладни? Докога ще се налага да ги храним тези ***? Защо тези хора не се стегнат и не поемат сами отговорност за собстевеното си съществуване? Всъщност колко от тези 725 млн. $ ще бъдат изхарчени за храна и колко от тях ще потънат в знайни и незнайни "хуманитарни" организации? Всичко това е гигантска измама, заигравка с морала и ценостите на хората.
34
4
 
17
 
! Отговори
evo72 преди 12 години
когато говорят за умряли деци защо не пишет директно кой е виновен за това , кой е виновен за африканския континент ???? Има една единствена държава която с политиката си за намаляване на населението но Земята е виновна за това - наричаща се САЩ , е там трябва да се търси разковничето
33
7
 
16
 
! Отговори
канибализъм преди 12 години
"революцията изяжда децата си" (Франциско Гоя, 1819/23 г.)Агенции на ООН поискаха около 725 милиона......А колко МИЛИАРДИ отиват за воини уж в името на ДЕМОКРАЦИЯТА!!!!!!Умишлено държат в невежество и подчинение народи,експлоатират децата им,заблуждават по- "цивилизованитe" .....и така ДО КРАЯ НА СВЕТА!!!!!
32
2
 
7
 
! Отговори
Ivan Grozni преди 12 години
Фондациите са най-напред за ОПРАВЯНЕ... порсот лозунга не трябва дае спасете децата... а не правете деца, които неможет да гледате и храните... тукашната политика трябва дас епормени и за нашите скакалци...
31
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ВРЕМЕ Е ГОСПОД ДА СЛОЖИ КРАЙ,НИЕ ХОРАТА НЕЗАСЛУЖАВАМЕ ДА ЖИВЕЕМ

Спонсорирани публикации